1. |
REC: Ravioli (mind) |
109 sor |
(cikkei) |
2. |
Raviolira (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
3. |
ravioli (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
4. |
heti_etrend_15 (mind) |
95 sor |
(cikkei) |
5. |
Sertesmaj mustaros morzsaban sutve... (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
6. |
Narancskremleves (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
|
+ - | REC: Ravioli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Judit írta:
A ferjem hazahozott egy csomag raviolit a boltbol, hogy ideje lenne
kiprobálni ezt a fajta etket is.
Kedves Judit!
Kuldok 2 vasarolt es 2 sajat keszitesu ravioli receptet. Rovid es hosszu
tavon remelem hasznos lesz.
Szia!
Bobe
Ravioli tejszines gombamartassal
1 csomag ravioli, 20 dkg gomba, 1,5 dl tejszin, 2 evokanal margarin, so
,bors, 1/2 csomag petrezselyem, 10 dkg reszelt fustolt sajt.
A gombat nagyon vekonyra szeleteljuk. Margarinban megpiritjuk, soval,
borssal fuszerezve, keves vizet alaontve puhara paroljuk. Tejszinnel
besuritjuk. A raviolikat enyhen sos, olajos bo forro vizben kifozzuk, majd
leszurjuk. A leszurt raviolira raontjuk a gombamartast, megszorjuk reszelt
sajttal es finomra vagott petrezselyemmel.
Adag: 4
RAVIOLI RINGLIMARTASSAL-olasz
2 csomag halas ravioli,
8 ringli,
8 szem olajbogyo,
1 dl olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkaskanal rozmaring,
so
.
Elkeszites: A raviolit bo sos vizben kifozzuk. Kozben martast keszitunk ugy,
hogy az olajat egy serpenyoben felforrositjuk, megpiritjuk benne az aprora
vagott fokhagymat, ratesszuk a rozmaringot, a kisebb darabokra vagott
ringlit, es a felkarikazott olajbogyot. Atforrositjuk, es a leszurt
raviolival osszekeverve talaljuk.
Forras: http://www.utazasinfo.hu
Adag: 4
Majorannas ravioli
40 dkg burgonya
2 paradicsom
3 dkg vaj
1 csokor majoranna
5 dkg reszelt parmezan jellegu sajt
4 tojas
20 dkg liszt
1 ek. olaj
.
Elokeszites: A burgonyat vizben megfozzuk, meghamozzuk es attorjuk. A
paradicsomot kockara vagjuk. A vajat felolvasztjuk. A majorannat
osszevagdaljuk. Elkeszites:
1. A burgonyat osszedolgozzuk egy csipetnyi soval, a reszelt sajttal, 2
tojassal es majorannaval.
2. A lisztet a maradek 2 tojassal es egy keves soval eroteljesen
osszegyurjuk (tehetunk bele keves vizet is). A tesztat vekonyra nyujtjuk,
majd ket egyforma lapra vagjuk.
3. Az egyik lapra a burgonyas toltelekbol egymastol egyenlo tavolsagra kis
halmokat rakunk. A masik lapot rateritjuk, az ures kozoket jol lenyomkodjuk,
es derelyevagoval kis negyzeteket - raviolikat - vagunk ki belole.
4. A raviolikat enyhen sos, olajos bo forro vizben kifozzuk, majd leszurjuk.
5. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, es a paradicsomkockakkal es
majorannaval megszorjuk. Munka: kb. 50 perc
Fogyaszthato: kb. 1 ora 30 perc mulva
1 adag: 1467 kJ/349 kcal
Szerzo: Skorcov Melinda Holgykonyha 1998/3
Adag: 4
Sonkas ravioli
1 es fel kg kelkaposzta
10 dkg nyers sonka
50 dkg liszt
3 tojas
1 tojassargaja
4 ek. olaj
1 csipet reszelt szerecsendio
20 dkg reszelt parmezan jellegu sajt
6 dkg vaj
.
Elokeszites: A kelkaposzta torzsajat kivagjuk, negybe vagjuk, es forro sos
vizben 20 percig fozzuk. Lecsepegtetjuk, hagyjuk kihulni, es finomra
apritjuk. A sonkat aprora vagjuk. Elkeszites:
1. A lisztet ket tojassal es a tojassargajaval, egy csipetnyi soval es fel
dl hideg vizzel kemeny, rugalmas tesztava gyurjuk. Letakarjuk, es fel orat
pihentetjuk.
2. A sonkat es a kelkaposztat az olajon lassu tuzon, kevergetve puhara
paroljuk (kb. 30 perc). Izles szerint sozzuk, szerecsendioval izesitjuk,
majd hozzaadjuk a maradek tojast es a parmezan jellegu sajt felet.
3. A tesztat lisztezett nyujtodeszkan vekonyra nyujtjuk. 5 cm-es negyzeteket
vagunk ki belole, es mindegyik kozepere kiskanalnyi tolteleket halmozunk.
Felbehajtjuk oket, es a szeleket jol osszenyomkodjuk.
4. A kis raviolikat lobogo sos vizben 5 perc alatt kifozzuk, lecsepegtetjuk.
Tuzallo talba vajdarabkakkal es a maradek reszelt sajttal retegezve
lerakjuk. Forro grillsutoben 5 percig sutjuk es talaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthato: kb. 1 ora 30 perc 1 adag: 2058 kJ/490 kcal
Szerzo: Skorcov Melinda 1997/12 Holgykonyha
Adag: 8
|
+ - | Raviolira (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
eleg csak reszeltsajt, vagy egy kis tejfol meg sajt, lehet majonezes
ontettel, ehetitek kecsappal. Lerakhatod jeneiban sajttal, tejfollel, es
megsutheted meg egy kicsit sutoben.
|
+ - | ravioli (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Judit!
..Volna egy nagy keresem. A ferjem hazahozott egy csomag raviolit a
..boltbol, hogy ideje lenne kiprobálni ezt a fajta etket is. Mondtam
Az egyik kedvenc gyorskajankat tartalmazza a csomag, amit rejtegetsz a
hutodben. Mi sos vajas (margarinos) viben megfozzuk a tesztat. Utana
labosban tejszinnel (2 dl) megszorva szerecsendioval (mi egeszben levot
veszunk es reszeljuk, annak intenzivebb az ize mint a elore reszelte)
megrottyantjuk es sajttal leszorva talaljuk.
Mindig keverem a raviolit es a tortellinit. Ha veszek akkor a harom szinüt
veszem. A zold spenotos, a piros mittudommis + a normál tesztas. Dragabb de
szerinte osszehasonlithatatlanul finomabb.
..melyen, de elobb-utobb eszebe jut a hites uramnak es akkor nincs
..menekves es kiderul az igazsag. Kerlek Benneteket segitsetek!
Annyira egyszeru, hogy meg en is meg tudom csinalni, szerintem a ferjednek
is sikerelmenyt szerezne.
UDV Peter
|
+ - | heti_etrend_15 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Itt van a heti etrend 15. resze:
HETI ETREND 15
VASARNAP: Gombaleves (a csirkemell csontjaval, borevel), kinai
csirkemell rizzsel, gesztenyetorta
HETFFO: Soskaleves, tojas Rossini modra, mezes csok
KEDD: Libaaprolek-leves, turogomboc
SZERDA: Csurgatott tojasleves, rakott kel, keszen vett joghurthab
CSUTORTOK: Paradicsomleves, tojassal toltott karalabe, gyumolcs
PENTEK: Eperleves, makoi pecsenye tort burgonyaval (mirelit
hasabburgonyabol), rumhab
SZOMBAT: Zoldborsoleves, rantott sajt tartarmartassal, habos
rebarbaralepeny
RECEPTEK
Soskaleves
Megtisztitunk 30 deka soskat, es ot deka vajon, megsozva sajat leven
paroljuk. Utana zsirjara sutjuk, meghintjuk egy evokanal liszttel, es
egy liter hideg tejjel felengedve felforraljuk, majd attorjuk vagy
szetturmixoljuk. A talban simara keverunk egy deci tejfolt egy tojas
sargajaval, es kevergetve erre merjuk, nehogy osszekapjon a forro
leves.
Adhatjuk hidegen is, akkor a kihutott levesbe keverjuk habverovel a
tojasos tejfolt, es jol behutve, cseszekben kinaljuk. Kulon talkaba nagy
kockakra vagott kemeny tojast is adhatunk hozza, jol gazdagitja a
levest akar melegen, akar hidegen kinaltuk.
Tojas Rossini modra
Felutunk nyolc tojast ugy, hogy a sargajukat a hejaban hagyjuk, a
feherjeket pedig kemeny habba verjuk. Osszekeverunk ot deka reszelt
parmezan izu vagy edami sajtot ot deka reszelt fustolt sajttal. A habot
harom deka vajjal kikent nagy tuzallo talba simitjuk, meghintjuk a sajt
felevel, egy kisse megsozzuk, es vizes merokanallal nyolc melyedest
nyomunk bele. Ezekbe ultetjuk a tojassargakat, a suloben addig sutjuk,
amig a tojasfeherjek megkemenyedtek es meghintjuk a maradek
sajttal. Az egeszre nagyon keves orolt feher borsot szorunk, es
meglocsoljuk egy deci tejfollel. A sutobe visszatoljuk, es addig sutjuk,
amig a sajt a tetejere ra nem olvad.
Kinai csirkemell
Leborozunk, kicsontozunk negy kis csirkemellet, es husat ujjnyi szeles
csikokra vagjuk. (A csontbol, borbol leves keszulhet.) A hust
megsozzuk, lisztben megforgatjuk, es megmartjuk villaval simara
kevert, ot deka reszelt sajttal elkevert harom tojasban.
Bo, forro olajban szep pirosra sutjuk. (Annyi olaj kell hozza, hogy a
huscsikok uszhassanak benne, igy gyorsan sul, es a sajt nem eg meg.)
Kozben simara keverunk masfel deci ketchupot egy keves mustarral,
szojamartassal (CONCHITA etelizesitovel), csipetnyi orolt borssal es
gyomberporral. A megsult husdarabokat a tanyeron ebbe a martasba
martogatjuk, es fott rizzsel koritjuk.
Makoi pecsenye
Kicsontozunk, egy kisse kiverunk nyolc szelet sertestarjat, es sos-
fokhagymas tejben egy oraig aztatjuk, majd a nedvesseget leitatjuk
rola. Kozben ot csomo, zoldjevel egyutt karikakra vagott ujhagymat
ecetes-sos-cukros vizbe aztatunk. A husszeleteket egy keves olajon
szep pirosra sutjuk, forro talra fektetjuk, es tetejere halmozzuk az
alaposan lecsepegtetett hagymat. Tort burgonya illik hozza, amit a
mirelit hasabburgonyabol ugy keszitunk, hogy ket evokanal olajon
megpiritunk egy keves aprora vagott hagymat, meghintjuk
pirospaprikaval, beleforgatjuk a meg fagyott hasabburgonyat es
megsozzuk, mire felolvad, az alja egy kisse megpirul, es kesz is van a
koret.
Gesztenyetorta
Habba verunk ket tojasfeherjet, egyenkent beleverjuk a sargajukat,
majd kozekeverunk 10 deka cukrot, egy evokanal kakaot meg ot deka
reteslisztet. Kizsirozott nagy tortaformaba ontjuk, es megsutjuk,
kihutjuk. Kozben hagyunk felolvadni egy csomag mirelit
gesztenyemasszat (25 deka), es simara keverjuk 15 deka margarinnal.
Egy tasak vaniliaizu pudingot az eloirasnak megteleloen, harom deci
tejjel megfozunk, es egy csomag vanilias cukorral erositjuk az izet. Ha
kihult, alaposan kikeverjuk a gesztenyes margarinnal. es egyenletesen
rasimitjuk a formaban levo tesztara. Tetejet gazdagon meghintjuk
csokolade izu tortadaraval, es nehany orara (de meg jobb, ha egy
napra) jegbe hutjuk. Masnap a tortakarimat lehuzzuk rola, es a
tortalappal egyutt csusztatjuk talra.
E HETI SALATANK
Tojasos fejessalata
Leveleire szedunk, megmosunk, megszikkasztunk egy nagy fej salatat,
es jol behutjuk. Simara keverunk egy pupos mokkaskanal mustart egy
evokanal citromlevel, csipetnyi soval, cukorral meg orolt borssal, es
aprankent, kevergetve, beleontunk ot evokanal olajat, hozzaadunk
aprora vagott ket kemeny tojast. Ezt is jegbe hutjuk, es talalas elott a
salatara ontjuk.
F. N. A.
--
Üdv.: Szászika*(2+2)
A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
http://www.yourwebhome.com/szaszika
|
+ - | Sertesmaj mustaros morzsaban sutve... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok Konyhasok !
Hozzavalok:
4 nem tul vastag szelet, egyenkent kb. 14 dekas sertesmaj
6 ek. vorosbor
1 voroshagyma
8 dkg vaj
2 kk. kapribogyo
1 kk. zoldbors
5-6 dkg zsemlemorzsa
2 ek. dijoni mustar
1,25 dl tejszin
so.
A majat a borral meglocsoljuk. A hagymat megtisztitjuk, lereszeljuk es a vajon
, kozepes langon megfuttatjuk. A kapribogyot meg a zoldborsot a morzsaval egyut
t beleszorjuk. 2-3 percig piritjuk, mig az utobbi aranysarga nem lesz. Ekkor a
mustar meg a tejszin is belekerul. A boros majat tepsibe rakjuk, elomelegitett
sutoben, kozepes langgal 5-6 percig paroljuk. A fuszeres masszat a szeletekre h
almozzuk, es a sutobe visszatolva 6 perc alatt megsutjuk. Ezalatt a maj omlos p
uha lesz, es a teteje is megpirul. Fott burgonya es paradicsomsalata illik hozz
a.
--
(ollózás! ) Jó étvágyat!
>>>>>>>>>>>>>>> Üdv.: Csavajda László <<<<<<<<<<<<<<<
|
+ - | Narancskremleves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
A minap nyaralasom kozepette az
uduloben ettem egy nagyon finom
narancskremlevest.
Meg van valakinek a receptje????
Nagyon szepen megkoszonnem, ha
megirna.
Hugyecz Janos
E-Mail:
|
|