Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 609
Copyright (C) HIX
2000-07-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 REC: Ravioli (mind)  109 sor     (cikkei)
2 Raviolira (mind)  3 sor     (cikkei)
3 ravioli (mind)  20 sor     (cikkei)
4 heti_etrend_15 (mind)  95 sor     (cikkei)
5 Sertesmaj mustaros morzsaban sutve... (mind)  27 sor     (cikkei)
6 Narancskremleves (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - REC: Ravioli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Judit írta:
A ferjem hazahozott egy csomag raviolit a boltbol, hogy ideje lenne
kiprobálni ezt a fajta etket is.


Kedves Judit!
Kuldok 2 vasarolt es 2 sajat keszitesu  ravioli receptet. Rovid es hosszu
tavon remelem hasznos lesz.

Szia!
Bobe

Ravioli tejszines gombamartassal

1 csomag ravioli, 20 dkg gomba, 1,5 dl tejszin, 2 evokanal margarin, so
,bors, 1/2 csomag petrezselyem, 10 dkg reszelt fustolt sajt.

A gombat nagyon vekonyra szeleteljuk. Margarinban megpiritjuk, soval,
borssal fuszerezve, keves vizet alaontve puhara paroljuk. Tejszinnel
besuritjuk. A raviolikat enyhen sos, olajos bo forro vizben kifozzuk, majd
leszurjuk.  A leszurt raviolira raontjuk a gombamartast, megszorjuk reszelt
sajttal es finomra vagott petrezselyemmel.

Adag: 4


RAVIOLI RINGLIMARTASSAL-olasz
2 csomag halas ravioli,
8 ringli,
8 szem olajbogyo,
1 dl olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkaskanal rozmaring,
so
.
Elkeszites: A raviolit bo sos vizben kifozzuk. Kozben martast keszitunk ugy,
hogy az olajat egy serpenyoben felforrositjuk, megpiritjuk benne az aprora
vagott fokhagymat, ratesszuk a rozmaringot, a kisebb darabokra vagott
ringlit, es a felkarikazott olajbogyot. Atforrositjuk, es a leszurt
raviolival osszekeverve talaljuk.
Forras: http://www.utazasinfo.hu
Adag: 4


Majorannas ravioli
40 dkg burgonya
2 paradicsom
3 dkg vaj
1 csokor majoranna
5 dkg reszelt parmezan jellegu sajt
4 tojas
20 dkg liszt
1 ek. olaj
.
Elokeszites: A burgonyat vizben megfozzuk, meghamozzuk es attorjuk. A
paradicsomot kockara  vagjuk. A vajat felolvasztjuk. A majorannat
osszevagdaljuk. Elkeszites:
1.	A burgonyat osszedolgozzuk egy csipetnyi soval, a reszelt sajttal, 2
tojassal es majorannaval.
2.	A lisztet a maradek 2 tojassal es egy keves soval eroteljesen
osszegyurjuk  (tehetunk bele keves vizet is). A tesztat vekonyra nyujtjuk,
majd ket egyforma  lapra vagjuk.
3.	Az egyik lapra a burgonyas toltelekbol egymastol egyenlo tavolsagra kis
halmokat rakunk. A masik lapot rateritjuk, az ures kozoket jol lenyomkodjuk,
es  derelyevagoval kis negyzeteket - raviolikat - vagunk ki belole.
4.	A raviolikat enyhen sos, olajos bo forro vizben kifozzuk, majd leszurjuk.
5.	Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, es a paradicsomkockakkal es
majorannaval  megszorjuk. Munka: kb. 50 perc

Fogyaszthato: kb. 1 ora 30 perc mulva
1 adag: 1467 kJ/349 kcal
Szerzo: Skorcov Melinda  Holgykonyha  1998/3

Adag: 4


Sonkas ravioli
1 es fel kg kelkaposzta
10 dkg nyers sonka
50 dkg liszt
3 tojas
1 tojassargaja
4 ek. olaj
1 csipet reszelt szerecsendio
20 dkg reszelt parmezan jellegu sajt
6 dkg vaj
.
Elokeszites: A kelkaposzta torzsajat kivagjuk, negybe vagjuk, es forro sos
vizben 20 percig  fozzuk. Lecsepegtetjuk, hagyjuk kihulni, es finomra
apritjuk. A sonkat aprora  vagjuk.  Elkeszites:
1.	A lisztet ket tojassal es a tojassargajaval, egy csipetnyi soval es fel
dl  hideg vizzel kemeny, rugalmas tesztava gyurjuk. Letakarjuk, es fel orat
pihentetjuk.
2.	A sonkat es a kelkaposztat az olajon lassu tuzon, kevergetve puhara
paroljuk  (kb. 30 perc). Izles szerint sozzuk, szerecsendioval izesitjuk,
majd hozzaadjuk  a maradek tojast es a parmezan jellegu sajt felet.
3.	A tesztat lisztezett nyujtodeszkan vekonyra nyujtjuk. 5 cm-es negyzeteket
vagunk ki belole, es mindegyik kozepere kiskanalnyi tolteleket halmozunk.
Felbehajtjuk oket, es a szeleket jol osszenyomkodjuk.
4.	A kis raviolikat lobogo sos vizben 5 perc alatt kifozzuk, lecsepegtetjuk.
Tuzallo talba vajdarabkakkal es a maradek reszelt sajttal retegezve
lerakjuk.  Forro grillsutoben 5 percig sutjuk es talaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthato: kb. 1 ora 30 perc 1 adag: 2058 kJ/490 kcal
Szerzo:  Skorcov Melinda  1997/12  Holgykonyha

Adag: 8
+ - Raviolira (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

eleg csak reszeltsajt, vagy egy kis tejfol meg sajt, lehet majonezes
ontettel, ehetitek kecsappal. Lerakhatod jeneiban sajttal, tejfollel, es
megsutheted meg egy kicsit sutoben.
+ - ravioli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Judit!


..Volna egy nagy keresem. A ferjem hazahozott egy csomag raviolit a
..boltbol, hogy ideje lenne kiprobálni ezt a fajta etket is. Mondtam
Az egyik kedvenc gyorskajankat tartalmazza a csomag, amit rejtegetsz a
hutodben. Mi sos vajas (margarinos) viben megfozzuk a tesztat. Utana
labosban tejszinnel (2 dl) megszorva szerecsendioval (mi egeszben levot
veszunk es reszeljuk, annak intenzivebb az ize mint a elore reszelte)
megrottyantjuk es sajttal leszorva talaljuk. 
Mindig keverem a raviolit es a tortellinit. Ha veszek akkor a harom szinüt
veszem. A zold spenotos, a piros mittudommis + a normál tesztas. Dragabb de
szerinte osszehasonlithatatlanul finomabb.

..melyen, de elobb-utobb eszebe jut a hites uramnak es akkor nincs
..menekves es kiderul az igazsag. Kerlek Benneteket segitsetek!
Annyira egyszeru, hogy meg en is meg tudom csinalni, szerintem a ferjednek
is sikerelmenyt szerezne.

UDV			Peter
+ - heti_etrend_15 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Itt van a heti etrend 15. resze:


HETI ETREND 15
VASARNAP: Gombaleves (a csirkemell csontjaval, borevel), kinai 
csirkemell rizzsel, gesztenyetorta
HETFFO: Soskaleves, tojas Rossini modra, mezes csok
KEDD: Libaaprolek-leves, turogomboc
SZERDA: Csurgatott tojasleves, rakott kel, keszen vett joghurthab 
CSUTORTOK: Paradicsomleves, tojassal toltott karalabe, gyumolcs 
PENTEK: Eperleves, makoi pecsenye tort burgonyaval (mirelit 
hasabburgonyabol), rumhab
SZOMBAT: Zoldborsoleves, rantott sajt tartarmartassal, habos 
rebarbaralepeny

RECEPTEK
Soskaleves
Megtisztitunk 30 deka soskat, es ot deka vajon, megsozva sajat leven 
paroljuk. Utana zsirjara sutjuk, meghintjuk egy evokanal liszttel, es 
egy liter hideg tejjel felengedve felforraljuk, majd attorjuk vagy 
szetturmixoljuk. A talban simara keverunk egy deci tejfolt egy tojas 
sargajaval, es kevergetve erre merjuk, nehogy osszekapjon a forro 
leves.
Adhatjuk hidegen is, akkor a kihutott levesbe keverjuk habverovel a 
tojasos tejfolt, es jol behutve, cseszekben kinaljuk. Kulon talkaba nagy 
kockakra vagott kemeny tojast is adhatunk hozza, jol gazdagitja a 
levest akar melegen, akar hidegen kinaltuk.

Tojas Rossini modra 
Felutunk nyolc tojast ugy, hogy a sargajukat a hejaban hagyjuk, a 
feherjeket pedig kemeny habba verjuk. Osszekeverunk ot deka reszelt 
parmezan izu vagy edami sajtot ot deka reszelt fustolt sajttal. A habot 
harom deka vajjal kikent nagy tuzallo talba simitjuk, meghintjuk a sajt 
felevel, egy kisse megsozzuk, es vizes merokanallal nyolc melyedest 
nyomunk bele. Ezekbe ultetjuk a tojassargakat, a suloben addig sutjuk, 
amig a tojasfeherjek megkemenyedtek es meghintjuk a maradek 
sajttal. Az egeszre nagyon keves orolt feher borsot szorunk, es 
meglocsoljuk egy deci tejfollel. A sutobe visszatoljuk, es addig sutjuk, 
amig a sajt a tetejere ra nem olvad.

Kinai csirkemell
Leborozunk, kicsontozunk negy kis csirkemellet, es husat ujjnyi szeles 
csikokra vagjuk. (A csontbol, borbol leves keszulhet.) A hust 
megsozzuk, lisztben megforgatjuk, es megmartjuk villaval simara 
kevert, ot deka reszelt sajttal elkevert harom tojasban.
Bo, forro olajban szep pirosra sutjuk. (Annyi olaj kell hozza, hogy a 
huscsikok uszhassanak benne, igy gyorsan sul, es a sajt nem eg meg.) 
Kozben simara keverunk masfel deci ketchupot egy keves mustarral, 
szojamartassal (CONCHITA etelizesitovel), csipetnyi orolt borssal es 
gyomberporral. A megsult husdarabokat a tanyeron ebbe a martasba 
martogatjuk, es fott rizzsel koritjuk.

Makoi pecsenye
Kicsontozunk, egy kisse kiverunk nyolc szelet sertestarjat, es sos-
fokhagymas tejben egy oraig aztatjuk, majd a nedvesseget leitatjuk 
rola. Kozben ot csomo, zoldjevel egyutt karikakra vagott ujhagymat 
ecetes-sos-cukros vizbe aztatunk. A husszeleteket egy keves olajon 
szep pirosra sutjuk, forro talra fektetjuk, es tetejere halmozzuk az 
alaposan lecsepegtetett hagymat. Tort burgonya illik hozza, amit a 
mirelit hasabburgonyabol ugy keszitunk, hogy ket evokanal olajon 
megpiritunk egy keves aprora vagott hagymat, meghintjuk 
pirospaprikaval, beleforgatjuk a meg fagyott hasabburgonyat es 
megsozzuk, mire felolvad, az alja egy kisse megpirul, es kesz is van a 
koret.

Gesztenyetorta 
Habba verunk ket tojasfeherjet, egyenkent beleverjuk a sargajukat, 
majd kozekeverunk 10 deka cukrot, egy evokanal kakaot meg ot deka 
reteslisztet. Kizsirozott nagy tortaformaba ontjuk, es megsutjuk, 
kihutjuk. Kozben hagyunk felolvadni egy csomag mirelit 
gesztenyemasszat (25 deka), es simara keverjuk 15 deka margarinnal. 
Egy tasak vaniliaizu pudingot az eloirasnak megteleloen, harom deci 
tejjel megfozunk, es egy csomag vanilias cukorral erositjuk az izet. Ha 
kihult, alaposan kikeverjuk a gesztenyes margarinnal. es egyenletesen 
rasimitjuk a formaban levo tesztara. Tetejet gazdagon meghintjuk 
csokolade izu tortadaraval, es nehany orara (de meg jobb, ha egy 
napra) jegbe hutjuk. Masnap a tortakarimat lehuzzuk rola, es a 
tortalappal egyutt csusztatjuk talra.

E HETI SALATANK 
Tojasos fejessalata
Leveleire szedunk, megmosunk, megszikkasztunk egy nagy fej salatat, 
es jol behutjuk. Simara keverunk egy pupos mokkaskanal mustart egy 
evokanal citromlevel, csipetnyi soval, cukorral meg orolt borssal, es 
aprankent, kevergetve, beleontunk ot evokanal olajat, hozzaadunk 
aprora vagott ket kemeny tojast. Ezt is jegbe hutjuk, es talalas elott a 
salatara ontjuk.
F. N. A.
-- 
                           Üdv.: Szászika*(2+2)
                            A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
          http://www.yourwebhome.com/szaszika
+ - Sertesmaj mustaros morzsaban sutve... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok Konyhasok !

Hozzavalok:
4 nem tul vastag szelet, egyenkent kb. 14 dekas sertesmaj
6 ek. vorosbor
1 voroshagyma
8 dkg vaj
2 kk. kapribogyo
1 kk. zoldbors
5-6 dkg zsemlemorzsa
2 ek. dijoni mustar
1,25 dl tejszin
so.

	A majat a borral meglocsoljuk. A hagymat megtisztitjuk, lereszeljuk es a vajon
, kozepes langon megfuttatjuk. A kapribogyot meg a zoldborsot a morzsaval egyut
t beleszorjuk. 2-3 percig piritjuk, mig az utobbi aranysarga nem lesz. Ekkor a 
mustar meg a tejszin is belekerul. A boros majat tepsibe rakjuk, elomelegitett 
sutoben, kozepes langgal 5-6 percig paroljuk. A fuszeres masszat a szeletekre h
almozzuk, es a sutobe visszatolva 6 perc alatt megsutjuk. Ezalatt a maj omlos p
uha lesz, es a teteje is megpirul. Fott burgonya es paradicsomsalata illik hozz
a. 
-- 
(ollózás! )    Jó étvágyat!


                       >>>>>>>>>>>>>>> Üdv.: Csavajda László <<<<<<<<<<<<<<<
+ - Narancskremleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

A minap nyaralasom kozepette az
uduloben ettem egy nagyon finom 
narancskremlevest. 
Meg van valakinek a receptje????
Nagyon szepen megkoszonnem, ha
megirna. 

Hugyecz Janos

E-Mail: 




AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS