Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 782
Copyright (C) HIX
2001-02-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:Hagymaleves (mind)  23 sor     (cikkei)
2 dunantul.hu (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Ime a Francia hagymaleves receptje Tucsinak : (mind)  11 sor     (cikkei)
4 Re: francia hagymaleves (mind)  8 sor     (cikkei)
5 hagymasalata (mind)  21 sor     (cikkei)
6 granat alma (mind)  15 sor     (cikkei)
7 csendessegre finomsagokkal (mind)  33 sor     (cikkei)
8 Re:Francia hagymaleves (mind)  27 sor     (cikkei)

+ - Re:Hagymaleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>
> Keresem a francia hagymaleves receptjet.
>
Szia Tucsi!

Nem tudsz véletlenül böngészni? Csak mert van a honlapomon
(www.tar.hu/mulan) ötféle, szépen ékezetesen beszerkeszteve:-)

Egyet azért idemásolok:

Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 evokanál cukor, 4 evokanál liszt, 2.5 l
marhahúsleves-alap, só, bors, kenyér, 15 dkg reszelt edámi sajt.

A hagymát meghámozzuk, és vékonyra szeleteljük, vajon üvegesre pároljuk.
Cukorral meg liszttel megszórjuk és tovább piritjuk aranyszinuvé. Húsleves
lével felöntjük és lefedve lassú tuzön kb 1 óráig fozzük, borsozzuk, sózzuk.

Kenyeret pirítunk , a reszelt sajtot ráolvasztjuk és a leves tetejére téve
tálaljuk. Reszelt sajtot még a levesbe is tehetünk

Jó étvágyat!
Edit
+ - dunantul.hu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Remélem nem haragudtok meg, ha felhívom a figyelmetek egy receptversenyre
Magyarország első regionális EU portálján.

http://www.dunantul.hu/euismeretek/euismeretek.htm

Üdvözlettel:

Kiss Attila
irodavezető
Dunántúl.hu EU Üzleti Központ
+ - Ime a Francia hagymaleves receptje Tucsinak : (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

50 dkg hagymát 5 dkg vajon pepesse dinsztelem, majd 3 dkg liszttel megszorom, é
s
felontom 1 l húsleves alappal (en ket db husleveskockabol keszitem). Izles
szerint lehet sozni, borsozni. Aki szereti a pikansabb izeket egy kis mustart i
s
tehet a vegen bele. A legvegen egy kis tejszint ontok hozza, es azzal mar csak
osszerottyantom. En piritott kenyerkockaval és reszelt sajttal talalom.


Dici

+ - Re: francia hagymaleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Keresem a francia hagymaleves receptjet.

Tucsi,  Itt ratalalsz, so"t, valogathatsz!

	http://www.google.com/search?q=francia+hagymaleves

Jo etvagyat!
Martha
+ - hagymasalata (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Nagyon gyer mostanaban a konyhatermes, ezert beirok egy kiprobalt,
egyszeru salatat. 
Megfozunk 4-5 kozepes krumplit, karikara vagjuk, hagyjuk teljesen kihulni.
Felkarikazunk 3-4 kozepes fej lilahagymat, leforrazzuk, hagyjuk egy kicsit
allni, hogy az ereje es a keserusege elmenjen, ezutan leszurjuk.
2 pohar (4 dl) tejfollel osszekeverjuk, keves soval izesitjuk, hagyjuk az
izeket osszeerni legalabb 2-3 ora hosszat. Nalunk gyorsan elfogyott.
En izesitettem finomra vagott zsazsaval, amit az ablakban, cserepben
"termeltem". Kulonosen a teli, vitaminszegeny idoszakban nagyon jo hatasu,
es panelhazban is konnyen termesztheto, rajta van a vetomag zacskojan,
hogyan kell.
Meg egy darabig tel lesz, probaljatok ki.

Sok sikert:

--
  NGabor

e-mail:      #Linux forever! (SuSE 6.4; 2.4.1)
+ - granat alma (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves konyhasok!
Egyszer mar irtam ez ugyben, de sehol sem talatam az irasomat a listan. 
Talan egy hettel ezelott voltam egy Magyar idos hazaspar baratomnal akinek a 
kertben csak azert van granat almafa, mert nagy arnyekod ad. Megjegyzem itt 
nagy szukseg van az arnyekos kertre.
Ok maguk sem tudjak, hogy mire lehet felhasznalni ezt a kivulrol igen 
kivanatos gyumolcsot.
Mivel mind ketten mozgaskorlatozottak, igen megorolutek neki, hogy a kis 
letrarol elerheto agagrol leszedtem az almakat. Most szepen ernek a 
zoldseges kosarban, de sehol sem talaltam granat alma receptet.
Ha van valakinek valami otlete, hogy mihez kezdhetek az almakkal, kerem 
segitsen!
Koszonettel:jutka
_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
+ - csendessegre finomsagokkal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> francia hagymaleves szerintem: 
> sok-sok hagymat megpucolunk. ha kremleves lesz, mindegy milyenre, ha
> darabosan marad, akkor felkarikara felvagjuk. kozben olaj melegszik, ra a
> hagymat, kicsit fonnyasztjuk. ha uvegesnek mondhato ra nehagy kiskanalnyi
> kristalycukor karamellizalodni/olvadni, de ez tenyleg nem hosszu ido,
> nehogy megegjen. utana megszorjuk nehany fakanalnyi liszttel, ekkor johet
> a fuszerezes is gyorsan, de a soval vigyazva. fuszernek szerintem a
> "magyar" (sarga) curry, so, feherbors. ezeket mar viszonylag gyorsan kell
> vegezni, es kozben lehet kezdeni felengedni vizzel, amibe ha mar kello
> mennyisegu a leve/s, 1-2 leveskockat szoktam beledobni. ha nagyon csomosra
> sikeredik a felengedes, akkor szoktam tuti kremlevesse turmixolni, ha
> megpuhult a hagyma. lehet inyenceknek egy kis tejszin a vegen, es
> termeszetesen piritott kenyerkocka/piritos es reszelt sajt kell a forro
> talalaskor hozza. 
> 
> fokhagymaleves: 
> 4-5-6 cikk fokhagymat aprora zuzunk, olaj melegszik, rajta megpiritjuk a
> fokhagymat, ra liszt, ezzel kicsit piritjuk, de alapvetoen maradjon feher,
> ennek a fuszerezesebok kimarad a curry, egyebekben a fentiek szerint. 
> 
> indonez currynek irja az instant kajat a zacsko: 
> csirkemellett, vagy tetszoleges husit kis darabokra vagva olajon, esetleg
> hagymaval meg kell picit sutni, es kis vizzel, huslevessel felengedve
> puhara kell fozni, ha takarekoskodni akarunk, mehet bele mirelit zoldseg,
> vagy krumpli is kis kockara. amikor mar majdnem kesz, akkor johet bele a
> zacskos cucc. ha annyi vizzel engeditek fel, mint amennyit ir, akkor jo
> bo, de nem suru szaftja lesz. az inyencek hozzafuszerezhetnek meg mondjuk
> massalaval vagy eredeti curryvel. koretnek egyszeru a rizs, de lehet dhal
> (sargaborsobol, lencsebol-puhara fozve, fahej, komeny,curry,mustarmag,
> cardamom, coriander fuszerezessel) vagy illik meg hozza a fott griz, amit
> Sri Lankan fekete apro mustarmaggal, egy apro kockara vagott hagymaval
> keszitettek, en sima viz helyett szinten leveskockaval foztem, hogy
> izesebb legyen. tovabb tartott leirni, mint megfozni, es igazan finom.
+ - Re:Francia hagymaleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Lista, Kedves Tucsi!
Tucsi irta:
>Keresem a francia hagymaleves receptjet.

Ime, ahogyan en szoktam csinalni:)) Gyors, es jo!

Francia hagymaleves:
=================
50 dkg hagyma, 1 l eroleves (kockabol), 3 dkg ghi (vagy vaj),
10 dkg kemeny sajt (lehet ementali, eidami, trappista, karavan)
en legtobbszor fustolt trappistat szoktam hasznalni,
3 dkg liszt, 4 db kis szelet barnakenyer (fejenkent 1 db),
1 csokor pertezselyem, so, bors

1) A megtisztitott hagymat vekonyan felkarikazom (mindig szeletelot
hasznalok, ugy gyorsan megy) es vajon, keves soval, fedo alatt
tobbszor kevergetve puhara, csaknem pe'pszerure parolom. Liszttel
megszorom, hozzaadom az erolevest, lehetoleg frossen orolt borsot
es fedo nelkul, lassu forralassal addig fozom, amig a hagyma szinte
felszivodik.
2) Kozben kenyerpiritoban megpiritom a kenyeret, minden tanyer aljara
1-1 szeletet teszek, befedem hajszalvekonyra szeletelt sajttal, es
ramerem a tuzforro levest. 2-3 perc pihentetes utan a kenyer jol
megszivja magat es ehetjuk. A tetejet meghintem megvagott
petrezselyemmel, esetleg snidlinggel. Nagyon szeretjuk. :-))

Sok szeretettel: J. Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS