1. |
Puncskocka? (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
Solet es a tojas (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
tortilla/ szusi (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
4. |
tortilla & tsai (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
5. |
kenyerfelek (mind) |
62 sor |
(cikkei) |
6. |
+int kenyerek (mind) |
46 sor |
(cikkei) |
7. |
kenyer (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Puncskocka? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
Tudja valaki az un. puncskocka receptjet? Azt leszamitva,
hogy mindenfele maradekot, hulladekot beletesznek, mibol all?
Koszonettel
k_tibor
|
+ - | Solet es a tojas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Tibor!
Ha emlekeim nem csalnak, akkor a tojast eloszor meg szoktak fozni vizben.
Azutan lehamozzak a hejat es igy teszik bele a soletbe foni.
Mivel a soletet nalunk nem szoktak az edenyben kevergetni csak razogatni a
tojas nem esik darabjaira.
Udv:
Timea
|
+ - | tortilla/ szusi (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Egy egeszen egyszeru, es egeszen hasonlo, kiprobalt receptem van:
kukoricalissztel keszitett palacsinta teszta. Termeszetesen surubb, mint az
igazi palacsinta. Teflonban szoktam sutni, hogy ne vegyen fel meg olajat.
Tojas lehet bele +1, hogy vekonyabb lehessen, ne legyen tul lagy sem, es
atsuljon.
Ebbol szoktam a tacot is csinalni: zoldsegek nagyon vekony csikokra
gyalulva, mehetnek bele sulthus csikok, es sok reszelt sajt, tejfol vagy
finom szoszok, amik pl. a volt Julius Meinl boltokban kaphatok. Ott kaphato
tortilla is, ha nem akarsz vele otthon vacakolni. Van amelyikhez a fenti
recept hasonlit, van chips is es amit olajban kell atsutni is, es szep
kagylo alaku lesz.
Van itt valaki aki irna otleteket, recepteket japan konyharol, szusirol?
Vagy mindenki a jeges gorogdinnye turmix arnyekaban husol?
|
+ - | tortilla & tsai (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Tucsi!
Egy regebbi "Fakanal" c. ujsag kozolte le egyszer a tortilla receptjet: "20
dkg kukoricalisztet keverjunk ossze kb. 2 dl vizzel, tegyunk bele egy
csipet sot, es addig dagasztjuk, amig konnyen gyurhato tesztat kapunk. Ha
tobb vizet kivan, meg ontunk hozza. 12 reszre osztjuk, es gombocokka
formaljuk. Keves lisztbe forgatjuk a gombocokat es folpackba csomagoljuk.
Kb. 15 cm atmeroju koroket nyujtunk beloluk, majd levesszuk a foliat.
Kukoricaolajjal kiolajozott palacsintasutoben megsutjuk. "
Eddig a recept. En egyetlen egyszer fogtam hozza, es nem tul sok sikerrel
jartam. Egy ragacsos, szetesos massza lett az egeszbol, odaig mar el sem
jutottam, hogy kisussem. :-(( Gondoltam arra is, hogy esetleg a palacsinta
mintajara teszek bele egy tojast, hatha az "osszeragasztja" a tesztat, de
meg nem probaltam azota.
A pitat illetoen: szerintem vmelyik torok bufeben (pl. a koruton is van
nehany) meg kellene kerdezni, hogy ok hogyan csinaljak. :-) Vagy gondolod,
hogy valahonnan keszen veszik??
Egyebkent tok veletlenul lattam a Spektrumon - abban a sorozatban, ahol az
a fiatal srac ugyeskedik :-) - hogy a pitahoz hasonlo lepenyt
csicseriborsobol keszitett. Sajnos a film kozepen kapcsolodtam be, nem
tudtam leirni a receptet.
szia,
Zita
|
+ - | kenyerfelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Agnes, abba ne hagyd! :-)) En szorgalmasan gyujtogetem ezeket a recepteket.
Viszonzasul leirok en is egy finom receptet - a masik konyha listan mar
kiprobaltak - es masnak is izlett. A recept egyebkent a "Fozzunk
fokhagymaval" c. konyvbol valo.
Eredeti cim: Cornelia Adam: Mit Knoblauch (1990 Gräfe und Unzer Verlag
GmbH, Munchen)
FUSZERES KOSZORU
Hozzavalok:
(egy kb. 26 cm atmerojo formahoz)
- a tesztahoz:
400 g liszt
1 kocka eleszto (50 g)
1 kiskanal cukor
1 csipet so
250 ml langyos tej
100 g vaj
- a toltelekhez:
2-2 csokor metelohagyma (azaz snidling :-) ), bazsalikom, petrezselyem
nehany szal ujhagyma
300 g feta sajt
3 tojassargaja
1 egesz tojas
150 ml tejszin
8 gerezd fokhagyma
frissen orolt fekete bors
keves zsiradek a forma kikenesehez - ill. sutopapir :-)
- a teteje megkenesehez 2 tojassargaja
* Az elesztot a cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszthez keverjuk a puha
vajjal es maradek tejjel egyutt. Jol kidagasztjuk es min. fel orat kelni
hagyjuk, kb. duplajara.
* Ezalatt a zold fuszereket felapritjuk, az ujhagymat megtisztitjuk es
felkarikazzuk (lehet a zoldjevel egyutt).
* A sutot 180 fokra bemelegitjuk.
* A fetat osszedolgozzuk a zoldfuszerekkel, tojassargajakkal, az egesz
tojassal es a tejszinnel. A megtisztitott fokhagymat belepreseljuk es
megborsozzuk.
* A tesztat belisztezett deszkan teglalap formajura nyujtjuk, a sajtos
masszat rakenjuk. A hosszabb oldala felol feltekerjuk. A kerek format
(savarin, vagy normal tortaformat) kibeleljuk a sutopapirral, es a "kigyot"
kor alakuva formalva szepen belehelyezzuk.
* A tojassargakat simara keverjuk (esetleg pici tejszinnel "dusithatjuk"),
es a tesztat megkenjuk.
* Sutoben, kozepso racson kb. 1 orat sutjuk.
A recepten izles szerint lehet valtoztatni, pl. feta helyett rokforttal -
ekkor eroteljesebb izu lesz. Vagy lehet bele keverni megpiritott bacont is
- akkor meg laktatobb - es hizlalobb. :-)
Hidegen es melegen is finom - ezt irjak a konyvben.
sziasztok,
Zita
|
+ - | +int kenyerek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Napraforgomagos kenyer
1 nagy vagy 2 kisebb
50 gr eleszto, 5 dl langyos viz, 2 tk so, 1 dl piritott napraforrgomag,
ca 12 dl buzaliszt
A sutot 225 fokra kell elomelegiteni.
Az elesztot fel kell oldani egy keves langyos vizben majd hozzaadni a
tobbi vizet, sot, napraforgomagot, es reszletekben a buzalisztet.
Jo erosen kell dagasztani, 6-8 percet gepben. A teszta eleg lagy lesz.
30 percig keleszteni ruhaval letakarva.
Ujra atdagasztani, lisztezett kezzel gombolyure formalni (vagy ket kisebb
cipora) es sutopapirra (jobb azon) tenni. Hagyni megegyszer kelni 20-25
percet es az elomelegitett sutoben 20-25 percig sutni.
Kenyer az Adria mello:l
1 nagy vagy 2 kisebb
50 gr eleszto, 5 dl langyos viz, 2 ek olivolaj, 2-3 tk so, 1 ek szaritott orega
no,
1 dl osszevagott pacolt (marinirozott), napon szaritott paradicsom vagy/es 1 dl
osszevagott fekete olivak, 4 dl rozsliszt, ca 6 dl buzaliszt (vagy ha ismerite
k:
4 dl durumbuzaliszt - nem tudom hogy hivhatjak magyarul?
valaki Olaszo-bol???)
keves tengeri so
Az elesztot keves langyos vizben feloldani, lassacskan hozza'adni a tobbi
vizet es a tobbi hozzavalot + ha szukseges meg annyi buzalisztet hogy a
teszta barsonyos legyen es ne ragadjon. Jol ki kell dolgozni es ruha alatt
40-45 percig kelni hagyni.
Utanna kivenni a talbol es lisztezett deszkan (NEM a gepben!) meg 5-10
percig atdagasztani, kezzel. Egy nagy vagy ket kisebb cipora formalni
es papirra tenni es megegyszer keleszteni 20-30 percet (duplajara).
225 fokra elomelegitett sutoben, a suto also feleben ca 30 percig sutni.
Valami szezongyumolcsreceptet is?
Malnasmoothie (4 poharra)
1 liter vaniliayoghurtot, 2 keshegynyi torott gyomberrel, 3 ek cukorral
es 4 dl malnaval osszemixelni.
Amikor kesz hozzaonteni 1 dl asvanyvizet es lehet meginni.
Jo hidegen!
jomunkat!
Agnes
PS: szamolja valaki? Nehogy 20-nal tobbet forditsak!
|
+ - | kenyer (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Agnes.
Nemunom johet a sok kenyer recept.
Udv.. Dr. Willy
> sutni (amig nem ragad a ture). Ruha alatt, racson hagyni kihulni.
> Legjobb frissen, nem igazan jo lefagyasztva.
>
> Szoljatok ha unjatok!
> Agnes
|
|