1. |
Holgy egyedul Bp-n (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
2. |
Omlos tepertos pogacsa (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
3. |
Kavetorta (mind) |
46 sor |
(cikkei) |
4. |
Zold - szelet (mind) |
56 sor |
(cikkei) |
5. |
re: Szolozsele mentaval (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
6. |
re: Receptoldal (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
7. |
etikett (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Holgy egyedul Bp-n (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
volt itt mar tobb etterem ajanlat, de megis meg szeretnem kerdezni: hova
mehet egy magyarul nem beszelo holgy egyedul Budapesten, ha megehul es
valami rendeset akar enni? Hozzatennem hogy a holgy mar elmult 20 eves es
nem szoke ;-) Azaz hol nem verik at es nem maceraljak? Es szep lenne, ha
valami hazai lenne, nem kinai/olasz/stb (az itt is van).
Ja igen, es az Angelika meg letezik?
Koszi szepen elore is!
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Omlos tepertos pogacsa (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Omlos tepertos pogacsa
Hozzavalok:
40 dkg teperto, 50 dkg liszt, 2 dkg eleszto, 2 tojas, 2-2,5 dl tejfol,
1 mokkaskanal torott fekete bors, 1 teaskanalnyi so.
Elkeszites:
A tepertot ledaraljuk, az elesztot apro darabkakra szetmorzsoljuk, es
osszekeverjuk liszttel, 1 db tojassal, soval, borssal, tejfollel. Jol
kidolgozzuk, 2 cm vastagsagura nyujtjuk, majd tetszes szerinti
pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk. A sutolemezt alufoliaval kibeleljuk,
a pogacsakat egymastol egy centire elhelyezzuk, es langyos helyen
pihentetjuk 20 percig. Ezutan tetejuket felvert tojassal megkenjuk,
es elomelegitett, forro sutoben 20 percig sutjuk.
____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
|
+ - | Kavetorta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kavetorta
Hozzavalok (16 szelethez)
a piskotatesztahoz:
3 tojas
6 dkr kristalycukor
6 dkg finomliszt
a dios lapokhoz:
8 tojasfeherje
20 dkg kristalycukor
20 dkg daralt dio
1 evokanal finomliszt
a tepsi kikenesehez:
zsir
liszt
a kavekremhez:
4 dl eros feketekave
15 dkg kristalycukor
8 tojassargaja
3 evokanal finomliszt
30 dkg vaj
Elkeszitese: a piskotahoz a tojassargajat a cukor egyharmadaval
habosra keverjuk. A tojasfeherjet a maradek cukorral kemeny habba
verjuk. A ketfele masszat lazan egymasba forgatjuk, mikozben a lisztet
aprankent beleszitaljuk. Utana sima csoves habzsakba toltjuk, es
sutopapirral belelt tepsire csigavonalban ket, egyenkent 23 centi
atmeroju lapot nyomunk. Elomelegitett sutoben, kozepes langgal
kb. 18 perc alatt megsutjuk. Ezalatt a dios lapokhoz a tojasok
feherjet a cukorral kemeny habba verjuk. A diot a liszttel elkeverjuk,
ovatosan az elozoekbe forgatjuk. Utana harom reszre osztjuk, es
egyenkent zsirozott, lisztezett sutolapra akkora kerek lappa kenjuk,
mint a piskotatesztat. Ugyanugy sutjuk meg. A kavekremhez a kavet a
cukorral folforraljuk. A tojasargajat a liszttel simara keverjuk, a
kavet allando kevergetes kozben hozzaontjuk, majd folytonos keveres
mellett surure fozzuk. A vajat habosra keverjuk, es a teljesen kihult
kavekremet aprankent hozzakeverjuk. A dios lapokat a kavekremmel
felvaltva a piskotalapok koze toltjuk ugy, hogy a krembol egy keves
az oldalara is jusson.
____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
|
+ - | Zold - szelet (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Engedjetek meg, hogy leirjam elso olyan sutireceptemet, amit magam
kiserleteztem ki. Csak azert merem megosztani veletek, mert tenyleg
finom.
Zold - szelet
Hozzavalók
a tesztahoz:
28 dkg kristalycukor
28 dkg retesliszt
1 csomag vaniliáscukor
3 tojas
2 dl tej
1 csomag sütopor
5 evőkanál kokuszreszelek
2 evőkanál zöld etelszinezo
4 evokanalaprora vagott aszaltgyumolcs
az ontethez:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
5-6 evokanal kristalycukor
3 dl tej
4 dl tejszin
a talalashoz:
meggybefott
Elkeszitese:
A cukrot a tojasok sargajaval, a sutoporral, a vaniliascukorral,
2 evokanal tejjel robotgeppel habosra keverjuk, hozzaadjuk a kokuszt,
majd felvaltva a lisztet, a megmaradt tejet. Legvegul fa fozokanallal
ovatosan beleforgatjuk a tojasok kemeny habba vert feherjet.
Sutopapirral belelt nagyobb tepsibe tesszuk, majd forro sutoben, kis
langon megsutjuk. Meg melegen nagyobb kockakra felvagjuk, es hagyjuk
kihulni.
A kremhez a pudingport, a cukrot, a tejszínt meg a tejet elkeverjuk,
esugy fozzuk meg, akar a pudingot, de higabb lesz. Meg melegen ontunk
a felvagott, mar kihult sutemenyekre.
Talalas izles szerint meggybefottel.
Sutesi ido: elomelegitett sutobe teve, kis langon kb.:10 - 15 perc.
Otlet: a tejszinizu pudingpor helyett mas izesitesu porokkal is
elkeszithetjuk es persze a meggy helyett is adhatunk melle barmilyen
fajta gyumolcsot.
____________________________________________________________________
Miert fizetsz az internetert? Korlatlan, ingyenes internet hozzaferes a FreeSta
rttol.
Probald ki most! http://www.freestart.hu
|
+ - | re: Szolozsele mentaval (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Agnes! Ezt hogyan eeszuk, mihez, vagy mivel? Az uvegbol kanalazzuk?
Vagy eltesszuk az uvegben telire?
Tudom, buta kerdes...
De maga az osszeallitas negyon izletesnek tunik.
Ja, es miert cukormentes szolole, es cukormentes zselealapanyag?
Vagy ez cukorbetegeknek keszul?
Gyuri
|
+ - | re: Receptoldal (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Agnes,
Neked jok voltak a linkek a megadott oldalon?
Nekem a 3szinu rizs pl. nem jott be, azt irta ki, hogy
nincs az oldal (404 hiba).
Gyuri
|
+ - | etikett (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Azt szeretnem megtudni, hogy a vendegek altal hozott italt illik-e felbontani a
vendegseg soran (netan egyenesen "kotelezo")?
EIK: Kovacs Gabor
|
|