Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 676
Copyright (C) HIX
2000-10-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: Kokeny + Afonya (mind)  5 sor     (cikkei)
2 Tue Oct 3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 (mind)  16 sor     (cikkei)
3 Gesztenye (mind)  40 sor     (cikkei)
4 Re:strapacska (mind)  62 sor     (cikkei)
5 elso jelentkezes-gesztenyepure (mind)  25 sor     (cikkei)

+ - RE: Kokeny + Afonya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egyszeru szoveg helyett egy hosszu halandzsa valasz erkezett.  Kerlek, 
kuldd be megegyszer, vagy, ha egy kep, csatold maganban cimemre.

Udv.,
Martha
+ - Tue Oct 3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Most olvasgattam bele a keddi kiadasba, s elbamultam amikor ide jutottam.

"Tehat relative gyakran keszitek hagyomanyos izesitesu [nem vadas,
nem agyonfuszerezesserSwap - Swap or buy movies, music or games
       http://www.webcelerator.com/redirect/mrswap.html
  o  FreeLotto
       http://www.webcelerator.com/redirect/freelotto.html
  o  Gamesville
       http://www.webcelerator.com/redirect/gamesville."


Mit tortent?  Hogy kerult a csizma az asztalra?   Nem emlekszem hogy
valaki tett volna megjegyzest azota.  Lehet, hogy csak nekem, mint
kivaltsagosnak erkezett igy?  ;-)

Martha
+ - Gesztenye (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [International]
> Temakor: Gesztenyepure ( 7 sor )

>Tudnatok otletet adni hogy lehet hejas gesztenyebol puret csinalni?
Sok fajdalommal :-))

Az elso modszer az hogy behasitod a gesztenye hejjat es par szemenkent
beteszed a micro sutobe.  Kb 10 masodpercig "fozod" a legmagasabb
beallitason.  Akkor kikapkodod, egyszer-ketszer feldobalod mert
_nagyon_ forro es ha mazlid van akkor siman lejon rola a hej.

A masik modszer szerint szinten behasitod a hejjat.  Az egeszet
beteszed egy labasba hideg vizzel.  A viz felforrasa utan fozd meg 3-5
percig.  Onstd le rola a vizet.  Akkor kikapkodod, stb.  Ha marad
olyan aminek nem jon le a hejja, forrald fel megegyszer es egesd meg
az ujjaidat megegyszer.

Es most jon a lenyeg, mert a fenti modszer nem fozi meg a gesztenyet,
csak a hamozasat segiti.  Szoval a lehamozott gesztenyet beteszed egy
tiszta labasba, annyi hideg tejet teszel hozza hogy eppen ellepi, dobj
bele egy kis darab vanilliat (ha nincs, akkor a vegen adj hozza
vanillia esszenciat) adj hozza kb. 25 deka kristalycukrot es lassan
hozd forrasba .  Lassu tuzzel fedo nelkul addig fozod amig puha nem
lesz a gesztenye - ez eltarthat egy oraig is.  Idonkent, ha szukseges,
ontsd fel langyos tejjel es ne felejtsd el megkevergetni.

Ha megpuhult, szurd le es darald le (ez nekem ke'zi paradicsompure
keszitovel megy a legjobban, gepben osszeall az egesz es folyton
kaparni kell).  Kostold meg, ha nem eleg edes adj meg hozza cukrot.
Adj hozza 2-3 evokanal suru tejszint es kb 6 evokanal rumot (az
utobbibol nekem belefer tobb is).  Keverd jol ossze a masszat.  Verj
fel kb. 1/2 l. suru tejszint es izles szerint tedd a puret ala vagy
fole.

Nem irtam hogy mennyi gesztenye kell hozza, saccolj ugy 1 es 1/2 kilot
mert lesz olyan amit ki kell dobni.

Mondom, ez egy fajdalmas eljaras, de jaj de jo lesz a vegen!

Juli
+ - Re:strapacska (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Rita

------------------------Valaszolok Keresedre -----------------
En igy csinalom :

Kasasra reselek egy csomo nyers krumlit, amit elotte megpucolok,
illetve reszelnek
ha volna idom ugyhogy oszemixelem.
Ha odaragad a mixer falara akor ontok hoza ovatosan nagyon keves
vizet de csak anyit hogy a mixer tudja tovab mixelni kb 0.5-1 decit
(ha jobb a mixer akor semmi viz !!!)
Ha reszelem akor azon a reszelon amin a citrom hejat szoktad a sutibe
reszelni.

izles szerint megsozom. kb 2-3 teaskanal so fugg a menysegtol.
(en elegge sokat szoktam csinalni)

Csakis sima listet teszek hozza anyitt hogy kb olyan suru teszta
keletkezen
mint amikor a nokedlit csinaljuk (semi viz plusz bele !!! es tojas se
!!!)

Jol kidogozuk, megint a mixerel.(a spriralokal amivel dagasztani kel)

es hagyuk alni kb fel oraig. Azert hogy A krumplitol szint kapjon mert
az
igazi strapascka az szurke es nem feher, no meg hogy oszealjon.

folteszem foralni a vizet es varok...
adig folvagdosom a szalonat aprora es kisutom, nem szoktam
sokat kisutni mert akkor nagyon nehez a kaja.
leontom a zsir es oszekeverem valamilyen olajal (hogy ne legyen ojan
nehez a kaja)
a szalonat kitesem kulon.

beletesem talba
az olajat es a zsirt ehez hozzatesem a brindzat meg kb.1 deci tejet -
(fontos !!!)

Lenyeg az hogy a testa sok vizben foljon.
Amikor a viz folfor akor a testat kiszagatjuk es kifozzuk, ha sokat
szagatunk
a vizbe es a viz forrasa abamarad meg kel varni mig ujbol folforr.
nem eleg az hogy a teszta foluszik. mert ha nem forr fol es ners marad
akor krumli izu
lesz.

Ha foluszot a teszta akor szitaval kiszedem.
NO MOST JON A TITOK  :-))  - NEMSZABAD LEOBLITENI A TESZTAT
HIDEG MEG SEMIEN VIZEL !!!
es lecsurgatom utanna ratesem a talba a brindzara meg az olajra es
elkeverem.
EZ CSAK MELEGEN FOGYASZTHATO !!! DE NAGYON FINOM !!!
Azert mert ha nem oblitjuk le es kihul negkot mint a beton es nem is
lehet viszaalitani
eredeti alapotaba meg mikroba se :-))
En ugy tapasztaltam hogy jobb teli krumplibol csinalni mert az
uj krumli vizizu azzal nem anyira finom

Udvozolek szia........Zoli.

Ui. Elnezest a helyesirasert de nemjartam magyar iskolakba.
+ - elso jelentkezes-gesztenyepure (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Tibor es valamennyi Konyhas!

Regota olvaslak Benneteket, nagyon sok
hasznosat es erdekes dolgot tanultam
Toletek, most szolasra szanom magam.
A geszenyepucolas mikentje:
felteszel forralni vizet, ezalatt a 
gesztenyek kemeny hejat egy eles
kessel bevagdosod, mintha sult
gesztenyet keszitenel. A forrasban
levo vizbe egyszerre 4 db. gesztenyet
dobsz, max. 1 percig forralod, kiveszed
oket, megtisztitod, ha kesz, johet a
kovetkezo 4 gesztenye, mig el nem
fogy. Ekkor a gesztenye meg nem puha,
ha valamennyit megpucoltad kovetkezhet
a gesztenyek tejben valo megfozese,
innen mar biztosan tudod.
En igy szoktam csinalni, eleg maceras,
de megeri.
Ha meg akarod uszni ezt a procedurat,
vegy keszen geszenymasszat, vigyazat
edes!, es passzirozd at.
Udv. 
Marianne

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS