1. |
RE: Kokeny + Afonya (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
2. |
Tue Oct 3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
Gesztenye (mind) |
40 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:strapacska (mind) |
62 sor |
(cikkei) |
5. |
elso jelentkezes-gesztenyepure (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
|
+ - | RE: Kokeny + Afonya (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Egyszeru szoveg helyett egy hosszu halandzsa valasz erkezett. Kerlek,
kuldd be megegyszer, vagy, ha egy kep, csatold maganban cimemre.
Udv.,
Martha
|
+ - | Tue Oct 3 21:53:09 EDT 2000 KONYHA #672 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Most olvasgattam bele a keddi kiadasba, s elbamultam amikor ide jutottam.
"Tehat relative gyakran keszitek hagyomanyos izesitesu [nem vadas,
nem agyonfuszerezesserSwap - Swap or buy movies, music or games
http://www.webcelerator.com/redirect/mrswap.html
o FreeLotto
http://www.webcelerator.com/redirect/freelotto.html
o Gamesville
http://www.webcelerator.com/redirect/gamesville."
Mit tortent? Hogy kerult a csizma az asztalra? Nem emlekszem hogy
valaki tett volna megjegyzest azota. Lehet, hogy csak nekem, mint
kivaltsagosnak erkezett igy? ;-)
Martha
|
+ - | Gesztenye (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [International]
> Temakor: Gesztenyepure ( 7 sor )
>Tudnatok otletet adni hogy lehet hejas gesztenyebol puret csinalni?
Sok fajdalommal :-))
Az elso modszer az hogy behasitod a gesztenye hejjat es par szemenkent
beteszed a micro sutobe. Kb 10 masodpercig "fozod" a legmagasabb
beallitason. Akkor kikapkodod, egyszer-ketszer feldobalod mert
_nagyon_ forro es ha mazlid van akkor siman lejon rola a hej.
A masik modszer szerint szinten behasitod a hejjat. Az egeszet
beteszed egy labasba hideg vizzel. A viz felforrasa utan fozd meg 3-5
percig. Onstd le rola a vizet. Akkor kikapkodod, stb. Ha marad
olyan aminek nem jon le a hejja, forrald fel megegyszer es egesd meg
az ujjaidat megegyszer.
Es most jon a lenyeg, mert a fenti modszer nem fozi meg a gesztenyet,
csak a hamozasat segiti. Szoval a lehamozott gesztenyet beteszed egy
tiszta labasba, annyi hideg tejet teszel hozza hogy eppen ellepi, dobj
bele egy kis darab vanilliat (ha nincs, akkor a vegen adj hozza
vanillia esszenciat) adj hozza kb. 25 deka kristalycukrot es lassan
hozd forrasba . Lassu tuzzel fedo nelkul addig fozod amig puha nem
lesz a gesztenye - ez eltarthat egy oraig is. Idonkent, ha szukseges,
ontsd fel langyos tejjel es ne felejtsd el megkevergetni.
Ha megpuhult, szurd le es darald le (ez nekem ke'zi paradicsompure
keszitovel megy a legjobban, gepben osszeall az egesz es folyton
kaparni kell). Kostold meg, ha nem eleg edes adj meg hozza cukrot.
Adj hozza 2-3 evokanal suru tejszint es kb 6 evokanal rumot (az
utobbibol nekem belefer tobb is). Keverd jol ossze a masszat. Verj
fel kb. 1/2 l. suru tejszint es izles szerint tedd a puret ala vagy
fole.
Nem irtam hogy mennyi gesztenye kell hozza, saccolj ugy 1 es 1/2 kilot
mert lesz olyan amit ki kell dobni.
Mondom, ez egy fajdalmas eljaras, de jaj de jo lesz a vegen!
Juli
|
+ - | Re:strapacska (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Rita
------------------------Valaszolok Keresedre -----------------
En igy csinalom :
Kasasra reselek egy csomo nyers krumlit, amit elotte megpucolok,
illetve reszelnek
ha volna idom ugyhogy oszemixelem.
Ha odaragad a mixer falara akor ontok hoza ovatosan nagyon keves
vizet de csak anyit hogy a mixer tudja tovab mixelni kb 0.5-1 decit
(ha jobb a mixer akor semmi viz !!!)
Ha reszelem akor azon a reszelon amin a citrom hejat szoktad a sutibe
reszelni.
izles szerint megsozom. kb 2-3 teaskanal so fugg a menysegtol.
(en elegge sokat szoktam csinalni)
Csakis sima listet teszek hozza anyitt hogy kb olyan suru teszta
keletkezen
mint amikor a nokedlit csinaljuk (semi viz plusz bele !!! es tojas se
!!!)
Jol kidogozuk, megint a mixerel.(a spriralokal amivel dagasztani kel)
es hagyuk alni kb fel oraig. Azert hogy A krumplitol szint kapjon mert
az
igazi strapascka az szurke es nem feher, no meg hogy oszealjon.
folteszem foralni a vizet es varok...
adig folvagdosom a szalonat aprora es kisutom, nem szoktam
sokat kisutni mert akkor nagyon nehez a kaja.
leontom a zsir es oszekeverem valamilyen olajal (hogy ne legyen ojan
nehez a kaja)
a szalonat kitesem kulon.
beletesem talba
az olajat es a zsirt ehez hozzatesem a brindzat meg kb.1 deci tejet -
(fontos !!!)
Lenyeg az hogy a testa sok vizben foljon.
Amikor a viz folfor akor a testat kiszagatjuk es kifozzuk, ha sokat
szagatunk
a vizbe es a viz forrasa abamarad meg kel varni mig ujbol folforr.
nem eleg az hogy a teszta foluszik. mert ha nem forr fol es ners marad
akor krumli izu
lesz.
Ha foluszot a teszta akor szitaval kiszedem.
NO MOST JON A TITOK :-)) - NEMSZABAD LEOBLITENI A TESZTAT
HIDEG MEG SEMIEN VIZEL !!!
es lecsurgatom utanna ratesem a talba a brindzara meg az olajra es
elkeverem.
EZ CSAK MELEGEN FOGYASZTHATO !!! DE NAGYON FINOM !!!
Azert mert ha nem oblitjuk le es kihul negkot mint a beton es nem is
lehet viszaalitani
eredeti alapotaba meg mikroba se :-))
En ugy tapasztaltam hogy jobb teli krumplibol csinalni mert az
uj krumli vizizu azzal nem anyira finom
Udvozolek szia........Zoli.
Ui. Elnezest a helyesirasert de nemjartam magyar iskolakba.
|
+ - | elso jelentkezes-gesztenyepure (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Tibor es valamennyi Konyhas!
Regota olvaslak Benneteket, nagyon sok
hasznosat es erdekes dolgot tanultam
Toletek, most szolasra szanom magam.
A geszenyepucolas mikentje:
felteszel forralni vizet, ezalatt a
gesztenyek kemeny hejat egy eles
kessel bevagdosod, mintha sult
gesztenyet keszitenel. A forrasban
levo vizbe egyszerre 4 db. gesztenyet
dobsz, max. 1 percig forralod, kiveszed
oket, megtisztitod, ha kesz, johet a
kovetkezo 4 gesztenye, mig el nem
fogy. Ekkor a gesztenye meg nem puha,
ha valamennyit megpucoltad kovetkezhet
a gesztenyek tejben valo megfozese,
innen mar biztosan tudod.
En igy szoktam csinalni, eleg maceras,
de megeri.
Ha meg akarod uszni ezt a procedurat,
vegy keszen geszenymasszat, vigyazat
edes!, es passzirozd at.
Udv.
Marianne
|
|