1. |
fuszeres olajak (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
2. |
sajtleves (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
3. |
re: fuszeres olajok (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
4. |
re: wok receptek (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
5. |
gőzgombóc (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: sajtleves (mind) |
54 sor |
(cikkei) |
|
+ - | fuszeres olajak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
temaban nehany megjegyzes:
amiket karacsony kornyeken arultak, illetve svajci pizzeriaban lattam,
azokban az uvegekben szariott novenyek voltak (repa, paprika, stb.)
amit en kiprobaltam (csipos paprika oliva olajba) az szepen lassan elpuhult,
elnyalkasodott, hasznalhatatlanna valt, es otletem sincs, hogy miert
|
+ - | sajtleves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Az alabbi receptet talaltam az itthoni receptes folderomban. En meg nem
probaltam ki, de azzal a megjegyzessel kaptam anno, hogy nagyon finom. :-)
Annyi kiegeszitest tennek hozza, hogy szerintem petrezselyem helyett (vagy
mellett) a szerecsendio is nagyon jol illik ebbe a levesbe.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sajtleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
5 dkg sajt
5 dl tej
2 dkg vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
1 evo"kanál liszt
2 eroleves-kocka (zoldsegleves is jo)
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és törött fehér bors
Elo"készítése:
a sajtot lereszeljük (bármilyen fajta sajtmaradék is jó, akár puha,
ömlesztett sajt is; ha nehéz megreszelni, elo"tte tegyük be a mélyhu"to"be
20 percre, mert így már könnyen reszelheto").
Elkészítése:
a vajon habzásig hevítjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve,
kis lángon, su"ru"re fo"zzük, ezután még 5 dl vizet öntünk hozzá.
Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot.
Felforraljuk, 5 percig fo"zzük (vigyázat, mellette kell állni, mert könnyen
kifuthat!), végül megkóstolva kevés sóval (csak ha szükséges) és a fehér
borssal ízesítjük. A tu"zro"l lehúzva belekeverjük a megmosott és finomra
metélt petrezselyemzöldet, majd jól felkeverve befedjük. Csak 10 percnyi
állás után tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
sziasztok,
Zita
|
+ - | re: fuszeres olajok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Andi!
Izabella receptjehez nagyon hasonlot keszitettem tavalyelott karacsonyi
ajandekba.
Az uveg aljara kb. 1 cm vastagsagban feherborsot teritettem. Aztan nehany
pici gerezd fokhagymat tettem bele, felontottem olivaolajjal, es ekkor
raktam bele a friss fuszernovenyeket: ket-ket agacska rozmaringot es
citromos kakukkfuvet. Ez mar onmagaban is nagyon finom izkombinacio, de ha
a latvany is fontos :-), akkor mehet bele nehany szem fekete bors, es par
darab egesz pici chilipaprika is.
Allitolag kukoricacsira-olajjal is meg lehet csinalni, ugy valamivel olcsobb.
sziasztok,
Zita
|
+ - | re: wok receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Gabriella, akartam neked kuldeni wok-recepteket, de visszapattantak a
cimedrol.
>:
Sorry, no mailbox here by that name. (#5.1.1)
Ha meg szukseged van a receptekre, irj maganban, ill. adj meg olyan cimet,
ahova kuldeni is tudok.
Zita
|
+ - | gőzgombóc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello konyhások,
a fenti sbj-tel kapcsolatosan lenne a kérésem.
Hétvégén az unokatestvéreméknél voltunk családi bulin. Beszélgettünk
mindenféléről, és akkor merült fel a gőzgombóc is. Senki nem tudta
igazából hogy készül. Viszont az unakahúgom nagyon áradozott róla,
hogy Ausztriába evett többször is és milyen mennyei eledel is az.
Mélyhűtött áruként mikroba rakva kis vajat ráolvasztva. De sehol nem
látták itthon.
Kérlek benneteket, ha tudtok írjatok recepteket, elkészítési módokat
(annyit tudok, hogy az utolsó fázis az, hogy gőz fölött kell párolni)
vagy beszerzési forrásokat!
Előre is kösz mindenkinek!
További jó konyhatündérkedést!
Andi mailto:
|
+ - | Re: sajtleves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>=======================================================
>Felado : [Hungary]
>Temakor: Sajtleves ( 7 sor )
>Idopont: Mon Jun 3 09:23:14 CEST 2002 KONYHA #1178
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Hello Kedves Konyhasok!
>
>Segitseget szeretnek kerni. Valakinek van sajtleves receptje? Halas lennek,
>ha valaki elkuldene nekem.
>
>Koszonom:
>Valentina
Nem is oly rég küldtem a listára, íme itt van ismét:
Sajtleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
5 dkg sajt
5 dl tej
2 dkg vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
1 evo"kanál liszt
2 eroleves-kocka (zoldsegleves is jo)
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és törött fehér bors
Elo"készítése:
a sajtot lereszeljük (bármilyen fajta sajtmaradék is jó, akár puha,
ömlesztett sajt is; ha nehéz megreszelni, elo"tte tegyük be a mélyhu"to"be
20 percre, mert így már könnyen reszelheto").
Elkészítése:
a vajon habzásig hevítjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve,
kis lángon, su"ru"re fo"zzük, ezután még 5 dl vizet öntünk hozzá.
Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot.
Felforraljuk, 5 percig fo"zzük (vigyázat, mellette kell állni, mert könnyen
kifuthat!), végül megkóstolva kevés sóval (csak ha szükséges) és a fehér
borssal ízesítjük. A tu"zro"l lehúzva belekeverjük a megmosott és finomra
metélt petrezselyemzöldet, majd jól felkeverve befedjük. Csak 10 percnyi
állás után tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc
Megjegyzeseim:
Akkor az igazi ha vegyesen mindenfele sajt van benne, egy nagyon keves
fustolt sajt jot tesz neki. So szerintem egyaltalan nem kell, a fenti
mennyiseg a ket kockaval az en izlesemnek egy kicsit meg igy is sos; masnak
pont jo :). A csokor petrezselyemzold szerintem sok, boven eleg egy fel
vagy negyed csokor is. Piritott zsemlekocka, vagy ami meg jobb, fokhagymas
piritott kiflikarikak
valok hozza.
Topy
|
|