1. |
birsalmasajt (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
2. |
tepertokrem (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
juhaszporkolt (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Sorbate es a must (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
Must (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
6. |
RE: REC Juhaszporkolt (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
7. |
2 evesek lettunk... (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
8. |
wok (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
9. |
rantas (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | birsalmasajt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eletemben eloszor keszitettem ma birsalmasajtot, igy kivetelesen nem
receptet kerek toletek, hanem tudomanyos magyarazatot. :-)
Mitol lesz az eredetileg feheres-sargas gyumolcspep olyan szep bordos
szinu? Csak a karamellizalodo cukortol, vagy egyeb vegyi folyamatok is
lejatszodnak?
Aki esetleg receptet ker, szoljon, kaptam egy csomo birsalmahoz valot.
sziasztok,
Zita
|
+ - | tepertokrem (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hozzavalok
20 dkg teperto
2 db burgonya
1 ek. mustar
1 ek. reszelt voroshagyma
bors, so
A burgonyat hejastol megfozni, tisztitani, melegen osszetorni.
Hozzaadni a daralt tepertot, mustart, hagymat, sot, borsot majd alaposan
osszekeverni.
vagy
25 dkg tepertot, 1 fej hagymat, 2 fott tojast osszedaralni es soval,
borssal, mustarral izesiteni.
Gyula
|
+ - | juhaszporkolt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>A juha'szpo:rko:lt receptjet szeretnem megkapni, ha ismeri valaki
Sok mindenbol ettem mar porkoltet, de juhaszbol meg nem.
Pontositsd, hogy mire gondoltal! Birkaporkolt, vagy ennek juhaszosan fozott
valtozata, stb?
Gyula
|
+ - | Sorbate es a must (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok
Hallott vagy tud valaki egy SORBATE nevu tartosito szerrol ?
Az adagolas 1600 literre megy 40 dkg.
Semmi mast nem tudok rola.
Alitolag must eriedest lehet vele megakadalyozni.
Nagyuzemi boraszatba hasznaljak.
Udv...Zoli
|
+ - | Must (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"HIX KONYHA" > 2000.10.18. 20:30:27 -5h-kor írta:
> Kedves Eva
> A HIX 679 konyhaban itad
>
>
> A szalicil ugyan jo de nagyon elrontja az izet a mustnak (szerintem
> csipos utoizt kap)
> a hokezeleses modszer job es finomabb.
> Persze 150 liternel nenezen alkalmazmato.
>
> A receptett az elozo hix konyhaba postaztam.
> Ha lemarradtal netan rola sivesen kuldom maganba is
>
Szia Zoli!
Olvastam a leveled, es igazat adok neked, hogy nagyobb mennyisegnel nem nagyon
alkalmazhato. Az a jo ezekben a csatornakban, hogy ilyen sokan vagyunk es sok t
ajarol a vilagnak, hogy itt az otletek es a tudas alapjan teljes mertekben kiha
sznalhatjuk annak az elonyet, hogy ahany haz annyi szokas. Ezekbol a receptekbo
l mindenki kiprobalhatja az izlesehez legkozelebb allot. Kivancsian varom tovab
bi receptjeidet. En is nagy kiserletezo vagyok. :-)))
Udvozollek
Eva
--
|
+ - | RE: REC Juhaszporkolt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok! Kedves Ildikó!
Irtad, hogy a juha'szpo:rko:lt receptjet szeretned megkapni. En az alabbit
talaltam a receptjeim kozott.
Sziasztok!
Bobe
Juhaszporkolt
Hozzavalok: 40 dkg sertesporkolt, egy kis fej (kb. 0,5 kg) feherkaposzta, 1
dl tejfol, egy evokanal liszt, so.
A jo fuszeres porkoltbe beletesszuk a cikkekre vagott kaposztat, megsozzuk
es lefedve, lassu tuzon puhara paroljuk. A lisztet a tejfollel simara
keverjuk, besuritjuk vele az etelt es meg egyszer felforralva talaljuk.
M.V.GY.O.SZ.: Mindennapra egy recept szakacskonyv
Adag: 4
|
+ - | 2 evesek lettunk... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv!
Sajnos bokros teendoim miatt csak olvasom a listat, de a kezdetek ota.
Felirtam a naptarba is a jeles esemenyt: ma 2 eve jelent meg az elso
szama. Ez nem hangzik olyan szepen, mint az 500. szam, de azert megis csak
evfordulo.
Remelhetoleg legkozelebb valami ertelmes recepttel is gazdagithatom a
listat, most a valtozatossag kedveert rohannom kell.
Sziasztok.
--
NGabor
e-mail: #Linux forever! (SuSE 6.4; 2.2.14)
***Mindenkiben tehetség rejtezik. Néha túl jól.***
|
+ - | wok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"disznóperzselo" szintu langon nagyon fel kell forrositani, az edenyt
magaban,
aztan bele az olaj, az is szinte eg, annyira forro, ekkor jon bele eloszor a
fokhagyma, utana lehet minden mas, szojaszosz, ha egy kicsit mar atsul az
olajban, akkor johet a viz, hogy parolodjon is, meg ne egjen le,
letezik egy un.: wok kanal, ami a habszuruhoz hasonloan lapos, ezzel kell
felkaparni az aljarol, gyorsan, szinte folyamatosan,
egyebkent akkor az igazi, ha egy kicsit odaeg
latvanykonyhanak ajanlon akarmelyik taj bufet, mondjuk west-end
|
+ - | rantas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Gergely!
Bevallom, en mind a ket valtozatot szoktam csinalni, mar tudniillik eloszor
rantas, aztan felengedni vizzel, vagy elobb a leves, es a vegen berantani. A
tapasztalatom az, hogy ha az elejen berantom, akkor jobban szetfo a rantas
ize, van, aki nem szereti, ha ez nagyon dominal az etelben. Ha utolag rantod
be, akkor csomok maradhatnak a levesben, bar kello ideju fozessel azok is
szetoszlanak. En szeretem a rantas izet, ezert en utolag rantom be, de
szerintem nincs lenyegi kulonbseg. A csaladom sokszor eszre sem veszi.
Szilvi
|
|