Sziasztok!
Egeszsegugyi okokbol dietara fogtak (muszaj ledobnom legalabb 10kg-t),
de meggyult a bajom a vacsoraval mint foetkezessel.
A gond hogy nekem MUSZAJ MELEGET ENNEM kulonben keptelen vagyok
jollakni es jon az ejszakai huto fosztogatas...
Sajnos a legtobb etrend amit kaptam mint ajanlottan betartando
foleg hideg kajakat ir.
Raadasul igazabol ez szamomra a foetkezes, mert rendesen ebedelni
ritkan van alkalmam.
Szoval nagyon-nagyon-nagyon hallas lennek ha ki tudnatok segiteni
par olyan recepttel mely megfelel az alabbi felteteleknek:
- dietas (!),
- melegen fogyasztando,
- laktato,
- egyszeruen (nem vagyok egy konyhatunder) max. fel ora alatt
elkeszitheto.
Fontos lenne meg hogy egyszeru, olcso es barhol beszerezheto
alapanyagbol keszuljon mert videken elek es nincs minden sarkon
egy bevasarlo csarnok.
Es nem igazan kedvelem a halat. Esetleg minimalis mennyisegben
nemi konzerv.
Elore is koszi mindenkinek!
Denes
|
A kenlap egetese szerintem tul drasztikus, mert ugyebar a spajz a lakas
resze, es ha esetleg az elelmiszernek nem is artana, onkent nem nyomom
tele a lakast kenoxidokkal.
Minden jot:
Zsu
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: kakao ( 6 sor )
> Idopont: Wed Aug 7 10:53:24 CEST 2002 KONYHA #1237
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sziasztok!
Remelem meg tudjatok nekem mondani, hogy hogyan kell igazan jo
kakaot kesziteni (igazibol, nem pedig instant).
ORsi
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: gesztenyepure kerdes + recept ( 43 sor )
> Idopont: Wed Aug 7 06:03:08 CEST 2002 KONYHA #1237
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sziasztok,
en probaltam a francia (meregdraga) konzerves
gesztenyepuret, en nem tudom ti hogy csinaltok belole
eheto, edes gesztenyepuret, de en feladtam. Iszonyu ize
van, natur es hiaba adtam hozza cukrot, rumot, ugyanolyan
borzalmas maradt. Utana nem is akartam egy darabig
gesztenyepuret enni.. Ez feher dobozban volt, az elejen
gesztenyek.
Ha valaki megis talalt az USA-ban valahol ehetot, irja meg
merre!
Hogy legyen recept is:
Rumos gyumolcskenyer
12,5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
2 tojas
25 dkg liszt
1 vaniliascukor
rum
csipet so
2 csapott teaskanal sutopor
4 kanal tej
mazsola, szaritott gyumolcsok
(En nem csak szaritott gyumolcsot raktam bele, hanem
lecsopogtetett befottet is)
A vajat elkeverjuk a cukorral, vanilias cukorral
elkeverjuk, majd tovabb a tojasokkal, rummal, soval es
liszttel (sutoport belekeverve), tejjel.
A tesztaba belekeverjuk a gyumolcsoket, kivajazott formaban
sutjuk.
A gyumolcsoket bele kell keverni, mert utolag raszorva nem
sullyednek bele!
En ozgerincben sutottem, a tetejet lehet csokival bevonni.
A recept eredetileg azt hiszem egy vaniliascukor zacskojan
volt.
Jo sutogetest!
Jo minoségu, (sotet) kakaoporbol kb. 2 teaskanalnyit tegyel a csesze aljara, ko
zben tegy fel fel liter tejet forrni. A cseszeben a kakaot jol keverd el 3-4 ev
okanal kristalycukorral. Ha langyosodik a tej, akkor kis adagokban, azaz tobbsz
or keveset szedj ra a cseszeben levo cukros kakaora, kevergesd el, hogy felolva
djon, ne legyen csomos. Ha megtelet a csesze es felforrt a tej, akkor ontsd hoz
za a cseszeben levot a tejhez, kevergetve hagyd, hogy felforrjon, es kesz.
A mexikoi recept szerint, ami inkabb forro csoki, felolvasztott etcsokihoz kel
l tejet csorgatni, es azzal habosra keverni.
|
Sziasztok Konyhasok!
Ket szep facankakas figyel a fagyasztomban. Tippeket, illetve elsosorban
recepteket kernek, hogy mit es hogyan erdemes eme nemes allatokbol
fozni. Mivel agglegenyeletet elek, ezert a suteshez - fozeshez konyitok
valamennyire, de a konyham felszerelese (extra fuszerek, stb) nem valami
magas. Lehetoleg gyors, es konnyen elkeszitheto, finom recepteket kerek
(ha ez nem lehetetlen)
Sziasztok: Robi
---
http://www.mailbox.hu - Mert levelezni kell...
|