1. |
Re:kokeny (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
Re koszonet safranyos szeklice (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
3. |
vadakrul (mind) |
50 sor |
(cikkei) |
4. |
indiai (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re:kokeny (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Azt is megirhatna ( 1 sor )
> Idopont: Tue Oct 3 03:53:59 EDT 2000 KONYHA #671
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> valaki, hogy nez ki a kokeny. Mit kell leszedni az ut meg az erdo szelen?
itt egy cim, ha tudod akkor nezd meg
http://www.terra.hu/haznov/htm/Prunus.spinosa.html
lonci
|
+ - | Re koszonet safranyos szeklice (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Melyen tisztel Konyha Hixek
Szeretnek Kovary Peter >-nek
koszonetet mondani, ez utolag kezenfekvo tanacsert, hogy
Herbaria uzletben keressek safranyos szeklicet.
Csutortokre mar meg is kapom. Sajnos a Vamhaz koruti
kinai nem kisse bonyolult leven en Dunaujvarosbol elek.
Megegyszer koszonet.
Komm. udvozlettel Dunai.
Ékezet jöhet.
|
+ - | vadakrul (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Juli irta:
>Hazaerve remek szagok koszontottek minket; azonnal megteritettem es
>leultunk az asztalhoz, egy-egy galambbal a tanyeron. Eloszor a
>ferjem, aztan en beleharaptunk es mint a puskabol jott ki a szajunkbol
>a soret. Nem egy golyoval celoztak ezeket a madarakat, hanem sorettel
>es tobb olom volt bennuk mint hus es csont.
>Masnapig ehen maradtunk es azota nem probalkozom semmi ilyen fajta
>baromfival.
Pedig erdemes. Kituno eroleves is fozheto belole. Egyetlen
hatulutoje a dolognak, hogy meg kell tudni allapitani a galamb
korat, mint minden lott madarnal. Oregecskebol csak a leves jo, a
husa kiszaradt, kemeny. Persze ez nem erdekes hizlalt, tenyesztett
galamboknal, es azokban soret sincsen.
De elsosorban tapasztalatlansag okozta a kudarcot. Elkeszites elott
minden lott madar/nyul husat alaposan at kell vizsgalni,
[eszrevehetoek a bemeneti nyilasok, es eros feny fele tartva lathato
is a soretszemek tobbsege a husban], es a soretszemeket hegyes
kessel a locsatornaba nyulva ki kell piszkalni. Mar csak azert is,
mert a soretszemek mindig visznek magukkal keves tollpihet is. De
meg igy is elofordulhat, hogy marad nehany eszrevetlen soret a
husban, tehat ovatosan kell harapni/ragni. Mint a pontyot. Egy
galambban ritkan fordul elo harom-negy szemnel tobb. Ha igen, akkor
sportszerutlenul, nagyon kozelrol lottek.
A vadak husanak ize nagyon elter a megszokottol, kituno, kellemes
valtozatossagot visz az eletbe, raadasul nagyon egeszseges, nem
kapnak tapot, hormonokat, stb. A szalonkae pl. tuti azert olyan
kulonlegesen finom, mert gilisztakat eszik. Es nem kell mindent
"vadasan" elkesziteni. Pl. az oz comjanak nemesebb reszeibol en
valami egeszen kulonleges egybensult, bocsanat: egyben felig sult
bifszekszeruseget tudok csinalni minden speci pacolas, fuszerezes
nelkul. [csak keves oroltbors es so.] Kulonosen hidegen pompas. Es
hihetetlenul lagy, szinte elolvad az ember szajaban.
Mint ismeretes mar itt, en egyebkent sem vagyok az agyonfuszerezes
hive, persze vannak kivetelek, szeretek egyes agyonborsozott,
agyonfokhagymazott dolgokat. [Tzaziki, fokhagymas es borsos sajtok,
a belszin kulsejet is "bepanirozom" nagydarabosra tort enyhe izu
borssal, es a tarkonyos borjuragu is a kedvenceim koze tartozik.]
Tehat relative gyakran keszitek hagyomanyos izesitesu [nem vadas,
nem agyonfuszerezesserSwap - Swap or buy movies, music or games
http://www.webcelerator.com/redirect/mrswap.html
o FreeLotto
http://www.webcelerator.com/redirect/freelotto.html
o Gamesville
http://www.webcelerator.com/redirect/gamesville.
|
+ - | indiai (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
receptet hallottam tegnap reggel a tv-ben, es este egy kis javitassal meg is
csinaltam. Borzaszto gyors es olcso:
jo mareknyi kokuszreszeleket forro vizzel leontottem, lefedtem,
mazsolat szinten beaztattam
Dhal (sargaborso fozelek maskeppen):
kuktaban aprora vagott hagymat, fokhagymat olajon megpiritottam, ra
gyomberpor, curry, orolt mustarmag, orolt koriandermag, pici orolt fahej, ra
egy bogrenyi atmosott sargaborso, egy kicsit azt is futtattam az olajon,
annyi hideg viz ra, hogy ellepje, es meg egy kicsi (kb. mint a rizsre, es
utolag is higithato), huslevekocka, ugy 15-20 perc alatt megfoztem,
levettem a tuzrol, bezarva, hagy puhuljon. Vagy jol szetfo, vagy egy reszet
bele kell puresiteni, mint az eredeti.
kozben
Zoldseges "ragu"-t
osszevagtam: hagyma, fokhagyma, szinten nagyon forro olajon megpiritva
ra a kokuszreszelek suruje, pirulni,
cukkinit mondott a tv, de uborka volt otthon, mag nelkul, megpucolva, apro
kockara vagva, bele,
paprika kockazva bele,
mazsola, a kokusz leve kicsi tejjel bele, fuszerezesnek massala vagy ha
nincs, szerintem orolt: gyomber, fahej, koriander, mustarmag, curry,
(safrany), csipos paprika, szerecsendio, kardamom, vegeta vagy so,
kesudiorol szolt a mese, mogyoro is megtette,
utoljára paradicsom (magja, leveses resze kiszedve), kockara.
Kokusz levevel lehet felontogetni, hagy puhuljon.
Rizs volt hozza.
|
|