1. |
francia hagymaleves (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
cekla+capa (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
3. |
RE: *** HIX KONYHA *** #989 (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
4. |
savanyusagok (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
5. |
almas suti Gabinak (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
|
+ - | francia hagymaleves (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Szerintetek hogyan lehet finom hagymalevest kesziteni? Mit szeretnek rajta a
franciak? Szeretik egyaltalan?
Zacskos levesporbol csinaltam mar en is (szerintem az a sajtgombocnak nevezett
ize borzalmas), de szeretnem kiprobalni az igazit is.
(ha mar szerepelt ilyen recept, orulnek, ha maganba valaki el tudna
kuldeni....koszi)
Jutka
|
+ - | cekla+capa (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
A piac tele szep ceklakkal, es biztos sokmindent lehet belole csinalni savanyus
agon kivul is. Ha van valami finom receptetek, akkor kiprobalnam.
Napokban ismerosom szegezte nekem a kerdest, hogy hogyan kell a ca'pa't elkeszi
teni? Vegul jobb hijan egyszeruen fuszersoval megsutottek. Igy se volt rossz, d
e ha veletlenul valakinak van capahusos receptje, akkor kivancsi lennek ra. Hat
ha egyszer megint capakozelbe kerulok...
Laja
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.54.137)
|
+ - | RE: *** HIX KONYHA *** #989 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Hungary]: tudja valaki annak a finom almas
s|tinek a receptjit, amelyik krimmel (+almadarabok) van tvltve is mandula
van a tetejin?
Kedves Gabi!
En talaltam egy ilyen receptet a gyujtemenyemben. En meg nem sutottem meg,
de a Mocsari Erno tobb receptjet megfoztem es jo lett. Remelem ez is
sikerulni fog.
Szia!
Bobe
Csopaki almas pite
Hozzavalok: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 3 db tojas, egy
teaskanal rum, 1
evokanal porcukor, izles szerint so, 2 dl tejfol, 1 kg savanykas alma, 1
csom.
vanilias cukor, 5 dkg porcukor. A felso reszhez 4 db tojas, 12 dkg cukor, 10
dkg orolt mandula, 3 dkg grizes liszt, 5 dkg zsemlemorzsa.
Elkeszites: A lisztbol, vajbol, tojassargabol 1 tk. rummal, 2 ek.
porcukorral, csipet soval
es annyi tejfollel amennyit felvesz, tesztat keszitunk, es 1 oran at huvos
helyen pihentetjuk. Kb. 0,5 cm vastagra nyujtjuk es tepsibe tesszuk. A
tesztat
meghintjuk zsemlemorzsaval es ujjnyi vastagon rarakjuk a vanilias cukorral
meghintett almaszeleteket. A tetejere a 4 db tojassagajat 12 dkg cukorral
habosra keverjuk, hozzaadjuk a 10 dkg orolt mandulat, a kanal grizes lisztet
es a tojasok kemenyre vert habjat. Kessel elsimitjuk es a sutoben
aranysargara sutjuk.
Lelohely: http://www.kzs.hu/hmvhir/date.asp
Szerzo: Mocsari Erno
|
+ - | savanyusagok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hazi savanyusag recepteket keresek. Nagyon szeretem pl a csipos csalamadet,
es egy csomo zold paradicsomom maradt a kertbol, amit szeretnek
felhasznalni. Esetleg uborkaval is probalkoznek. (Erre felenk nem nagyon
lehet ilyeneket kapni, ezert lenne ideje megprobalnom hazilag). Koszi,
Zsuzsa
|
+ - | almas suti Gabinak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Gabi!
Mandulás almapürétorta
Hozzávalók: a tésztához 14 dkg vaj, 14 dkg cukor, 14 dkg liszt, 4 egész
tojás; a töltelékhez 50 dkg reszelt, tisztított alma (tisztán mérve), 10
dkg darált mandula, 10 dkg margarin, fél citrom leve, csipetnyi só, 15
dkg porcukor, a díszítéshez tejszín és mandula.
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd
egyenként beleverem a tojássárgákat és belecsorgatom az olvasztott, már
hideg vajat, végül beleforgatom a lisztet. Papírral bélelt tortaformába
simítom a masszát és mérsékelten meleg sütőben megsütöm. Közben
elkészítem a krémet. A margarint habosra keverem a cukorral és a
citromlével, majd a darált mandulát is hozzáadom. Közben az
almareszeléket fedő alatt, saját levében megpárolom, majd a fedőt levéve
elpárologtatom róla a felesleges levet. A már kihűlt almapürét
belekeverem a cukros-mandulás krémbe és tovább keverem. Könnyű, habos
tömegnek kell lennie. A kihűlt tortát három lapba vágom, mindegyiket
bekenem a mandulás almapürével, majd a torta tetejét tejszínhabbal és
szálkásra vágott mandulával feldíszítve, jól lehűtöm.
Almatorta
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg iszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porckor, 1
tojás.
Krémhez: 80 dkg alma, 5 dl tej, 10 dkg cukor 5 dkg pudingpor.
A megadott anyagból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk. Egy sütőformát
kibélelünk a tésztával és megsütjük. A tejből, a pudingporból kevés
cukorral sárgakrémet főzünk és vastagon megkenjük vele tésztát.
Rátesszük a kimagozott, vékonyra felszeletelt almát és 150 fokos sütőbe
téve 20 percig sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Még finomabb lesz, ha sütés előtt a tetejét megkenjük keményre vert,
cukros tojásfehérjével, majd durvára vágott mandula darabkákkal
megszórjuk.
Ottilia
|
|