Sziasztok :)
Nagyon sokszor elhangzott mar a listan, hogy _NE_ hasznaljunk semmilyen
ekezetet v. ekezetpotlot. Ennek a praktikussagan lehet vitatkozni, de igy
KELL csinalni.
En pl. sz-gabi levelet, es elotte egy repulo ekezetes levelet nem tudtam
elolvasni, vagyis szegeny leveliro feleslegesen foglalkozott vele. Es en
meg Mo-rol irok... mit csinalnak akkor azok, akik nem tudnak
karakterkeszletet valtani?
Koszi elore is/ es tovabbra is az ekezetlenseget.
zsani
|
> Felado : [Hungary]
>Nagyon gusztusos volt, egy mély talpas üvegtálban
>rétegesen voltak benne a dolgok.Talán piskota-gyümölcs-zselé-tejszinhab?
Azt hiszem ez Trifle lesz. A Nagy Angela "A csalad szakacskonyve"-bol
masolom:
Hozzavalok: 1/2 csomag edes ketszersult, 1 uveg oszibarackbefott, 10 dkg
mazsola, 2 narancs, 1/2 csomag citromizu puddingpor, 1/2 l tej, 2 evokanal
rum, 2 dl tejszin, 1 csomag habfixalo, evokanalnyi porcukor, 2 evokanal
malnaszorp.
A ketszersultet osszetordeljuk, es mely uvegtal aljara teritjuk. A rummal
meg a barackbefott levevel kicsit megontozzuk, a mazsolaval meghintjuk. A
leszu"rt, kockakra vagott barackbefott felevel betakarjuk, erre az egyik
megtisztitott, szinten kockakra vagott narancsot teritjuk. Az egeszet
citromkremmel leontjuk, amit puddingporbol fozunk (vagy ha hidegen keszulot
vettunk, csak kikeverjuk), de az eloirasnal ketszeres mennyisegu tejjel.
Ezt a maradek barackkockakkal befedjuk, amire ismet egy sor narancs kerul.
Egy napra jol behutjuk es talalas elott habfixaloval felvert, edes
tejszinhabbal koronazzuk, amire meg malnaszorpot is csurgatunk. (Nyaron
narancs helyett friss epret tehetunk bele).
Az en variaciom itt Angliaban kaphato hozzavalokkal: puddingpor helyett
gyumolcsizu zsele es vanilliakrem, es esetleg rum helyett sherryt hasznalok
es olyan befottet ami eppen van.
>Mégegy kérdés:hogyan készül az a "bizonyos" karácsonyi angol puding?
Ha be tudsz jutni az archivumba, kb. ket eve megirtam a Konyhara azt a
"bizonyos" receptet. Miutan angolrol forditottam es nem tettem el a magyar
forditast, jobb lenne ha ott megkeresned. Ha semmikepen nem talalod akkor
megirom ujra, de egy kis turelmet kerek.
Juli
Nem mondták el hogyan készül, csak mutatták a hütöben. Tudtok segiteni? Még
egy kérdés:hogyan készül az a "bizonyos" karácsonyi angol puding?
|
Sziasztok !
Eddig meg csak olvasoja voltam a Konyhanak, de most az altalam
keszitett pizzateszta receptet szeretnem megosztani veletek.
Cukorbeteg ismerosom altal keszitett tesztarol van szo, ezert a tej
helyett vizet hasznalunk, de szerintem semmi kulonbseg nincsen.
1 kg liszt
masfel csomag eleszto, de nem a por alaku.
1/2 liter langyos viz
so
es ami a lenyeg 2-2.5 deci vilagos sor.
A lisztet a soval, a langyos vizben felfuttatott elosztovel es a
sorrel eldolgozom. Akkor jo ha nem folyos, de konnyen gyurhato a
teszta. Kettevalasztom es langyos vizes konyharuhaval letakarom.
Duplajara kelesztem , kinyujtom es mehet a sutobe minden finommal
megpakolva. Szerintem ha kevesebb vizet hasznalunk es aranyosan
tobb sort, valoszinuleg meg konnyebb tesztat kapunk, de nem
probaltam meg. Fagyasztani nem probaltam, ilyen tapasztalatom nincsen.
Jo etvagyat
Mariann
|