Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1268
Copyright (C) HIX
2002-09-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 avokado (mind)  16 sor     (cikkei)
2 parfe_alapu_edesseg (mind)  39 sor     (cikkei)
3 RE: zold dio (mind)  14 sor     (cikkei)
4 avokado, kapros (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Vettem avocadot. Mit lehet belole csinalni? Salatat?"

Annak az avokadonak mar biztos keso, de a  kovetkezohoz leirom marokkoi
anyosom kituno receptjet. 

-1 nagy vagy ket kozepes, (nem tulerett) avokado nagyon aprora kockazva
-2-3 kemeny paradicsom, felbevagva, levet kicsavarni, ugyszinten aprora
felkockazni
-fel lilahagyma - ugyanez
-so, bors 
-keves citromle, esetleg kaveskanal ecet
-fel csomo koriander aprora metelve (ha nincs, hasznalj petrezselymet)

Jol keverd ossze, hagyd hutoben osszeerni legalabb 2 oran at. Mennyei!

Zsuzsa
+ - parfe_alapu_edesseg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhások!

    Szeretnek egy finom es olcso edesseget kozredni amit egy nagyon kedves 
ismerosomnel ettem.

 A hozzavalok : 
  - 3 db habpor ( olyan mint a tejsznhab potlo por volt valamikor) 
 -  egy 10 dkg csokolade lehet tortabevono , etcsokolade tej csokolade
  - ideny gyumolcs, kakaopor,fott  kave .

Az elkeszites modja:
 
A habport a csomagolason feltuntetett mennyisegu tejjel kemeny habba verjuk.
A csokoladet goz folott megolvasztjuk 

A habot egy muanyag dobozba ( en egy regi  jegkremes dobozt hasznalok ) 
tesszuk olyan modon hogy egy vekony reteg habot teszunk a doboz aljara majd 
csokit teszunk ra majd megint habot es csokit addig folytatjuk a retegeket 
amig el nem fogynak a hozzavalok . 

En kb 3 reszre szoktam osztani.

Amikor elkeszul a retegek azutan beteszem a jegre es lefagyasztom..
Nagyon finom de egyetlen hatranya van mivel csak tej van benne eleg kemeny 
allagura szokott megfagyni eleg nehez kiszedni a dobozbol de ettol meg finom 
:-).

 A habot lehet izesiteni pl malnaval, eperrel , fott kaveval csokival.

 Finom ha 2 reszre vesszuk a habot az egyik reszbe kakaot keverunk a masik 
reszt meghagyjuk es igy retegezzuk egymasra.

 Igazabol lehet varialni , hogy kinek milyen izek izlenek.
 
  
  Jo etvagyat kivanok hozza.
    
                                    Sziasztok                                	
	                                              Big_Man
+ - RE: zold dio (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Wawel kerdi:
>Ki tudja, hogyan kell eltenni a zöld diót befőttnek?

Attol tartok, ezzel mar elkestel. Addig lehet zolden eltenni a diot, amig
tuvel konnyeden at tudod szurni a gyumolcsot. Tehat amikor meg nem alakult
ki belul a csonthej. Ez ugy junius vege - max. jul. eleje. Legjobb hozza a
kisebb meretu (nem papirheju) dio, mert zold allapotban ennek a
legvastagabb a heja. 
Most sajnos nincs keznel a recept, ha erdekel elokeresem, es begepelem.
Hisz lesz jovore is nyar.... :-) 

Zita
+ - avokado, kapros (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok! 
Az Avokadoból készült ételek nem barnulnak be, amig a nagy mag is "toltelekben"
-szoszban van. 

A savanyusaghoz emlitett "kapros" kinek a termeke, mi a neve, hogy keressuk a b
oltban?

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS