1. |
avokado (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
2. |
parfe_alapu_edesseg (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
3. |
RE: zold dio (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
4. |
avokado, kapros (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | avokado (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"Vettem avocadot. Mit lehet belole csinalni? Salatat?"
Annak az avokadonak mar biztos keso, de a kovetkezohoz leirom marokkoi
anyosom kituno receptjet.
-1 nagy vagy ket kozepes, (nem tulerett) avokado nagyon aprora kockazva
-2-3 kemeny paradicsom, felbevagva, levet kicsavarni, ugyszinten aprora
felkockazni
-fel lilahagyma - ugyanez
-so, bors
-keves citromle, esetleg kaveskanal ecet
-fel csomo koriander aprora metelve (ha nincs, hasznalj petrezselymet)
Jol keverd ossze, hagyd hutoben osszeerni legalabb 2 oran at. Mennyei!
Zsuzsa
|
+ - | parfe_alapu_edesseg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhások!
Szeretnek egy finom es olcso edesseget kozredni amit egy nagyon kedves
ismerosomnel ettem.
A hozzavalok :
- 3 db habpor ( olyan mint a tejsznhab potlo por volt valamikor)
- egy 10 dkg csokolade lehet tortabevono , etcsokolade tej csokolade
- ideny gyumolcs, kakaopor,fott kave .
Az elkeszites modja:
A habport a csomagolason feltuntetett mennyisegu tejjel kemeny habba verjuk.
A csokoladet goz folott megolvasztjuk
A habot egy muanyag dobozba ( en egy regi jegkremes dobozt hasznalok )
tesszuk olyan modon hogy egy vekony reteg habot teszunk a doboz aljara majd
csokit teszunk ra majd megint habot es csokit addig folytatjuk a retegeket
amig el nem fogynak a hozzavalok .
En kb 3 reszre szoktam osztani.
Amikor elkeszul a retegek azutan beteszem a jegre es lefagyasztom..
Nagyon finom de egyetlen hatranya van mivel csak tej van benne eleg kemeny
allagura szokott megfagyni eleg nehez kiszedni a dobozbol de ettol meg finom
:-).
A habot lehet izesiteni pl malnaval, eperrel , fott kaveval csokival.
Finom ha 2 reszre vesszuk a habot az egyik reszbe kakaot keverunk a masik
reszt meghagyjuk es igy retegezzuk egymasra.
Igazabol lehet varialni , hogy kinek milyen izek izlenek.
Jo etvagyat kivanok hozza.
Sziasztok
Big_Man
|
+ - | RE: zold dio (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Wawel kerdi:
>Ki tudja, hogyan kell eltenni a zöld diót befőttnek?
Attol tartok, ezzel mar elkestel. Addig lehet zolden eltenni a diot, amig
tuvel konnyeden at tudod szurni a gyumolcsot. Tehat amikor meg nem alakult
ki belul a csonthej. Ez ugy junius vege - max. jul. eleje. Legjobb hozza a
kisebb meretu (nem papirheju) dio, mert zold allapotban ennek a
legvastagabb a heja.
Most sajnos nincs keznel a recept, ha erdekel elokeresem, es begepelem.
Hisz lesz jovore is nyar.... :-)
Zita
|
+ - | avokado, kapros (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Az Avokadoból készült ételek nem barnulnak be, amig a nagy mag is "toltelekben"
-szoszban van.
A savanyusaghoz emlitett "kapros" kinek a termeke, mi a neve, hogy keressuk a b
oltban?
|
|