A párom igazi házi rétest szeretne a születésnapjára, de
olyat, aminek a tésztáját is én csinálom. Nekem viszont
fogalmam sincs, hogy hogyan készül az igazi házi
rétestészta. Nem tud valaki véletlenül egy jó ( bevált )
receptet?
Kösz: Rita
|
Megegyszer szeretnem megkoszonni mindenkinek a torta receptet.
Halam jeleul fogadjatok az egyik kedvencemet a Barackos gombas bazslikomos
csirkeszelet receptjet.
Kisse idoigenyes,nem fogyokuras, de izletes taplalek.
Hozzavalok:
szemelyenkent fel csirkemell
1/2 liter tej
1 nagyobb fej fokhagyma
3 fej voroshagyma
1 cs gombakremleves por /ha nincs gomba benne akkor 2-3 szem kozepes gomba/
1 oszibarack konzerv vagy 7 szem oszibarack
30 dkg vaj
so
bors
nehany csipet bazslikom
petrezselyem
rizs
Vegy szemelyenkent egy fel csirkemellet /ha nagy etvagyu az illeto akkor egy
egeszet :-)/.
Ezt pacold be egy tejes fokhagymas,sos,borsos,bazsalikomos egyvelegbe /eleg
neki, ha ugy 4-5 orat all a pacban, de szerintem egy egesz ejszakas aztatas
sokkal zamatosabb izt ad neki/ .Ne sporolj a fokhagymaval!
Parold meg vajban a csirke ciciket. /En 4 mellhez 30 dkg vajat használok/
Ezutan pirits meg szep aranybarnara a vajban 2 kozepes meretu hagymat./Az edeny
amit hasznalsz ne serpenyo legyen, mert az egyebb hozzavalok is ebbe kerulnek
bele./
Vigyazat ne egesd meg!
Ha megvagy vele akkor vegy egy 7 szem sargahusu oszibarackot,hamozd es felezd
meg. / ha konzerv van otthon akkor egy konzervnyi kell/.
Ha friss gyumolcsot hasznalsz akkor 2 vagy 3 szemet daralj le, ha konzervet
akkor a gyumolcsot korulolelo gyumolcslere van szuksegunk.
Nos a levet higitsd fel ugy 2 dl meleg vizzel, ontsd a vajas piritott hagymara
tedd tuzre es ovatosan szorj bele 1 csomag gombakremleves port, ugyelj a
csomomentessegre./ Ha valakinek van hozza kedve es ideje elkeszitheti a
gombakrem levest is, de ez koztudottan idoigenyes dolog. En Maggit szoktam
hasznalni mert abban vannak gomba darabok is, illetve ha nem kapok ilyet akkor
beleszorok ugy 2-3 kozepes feju gombat osszeapritva./
Ez lesz a szosz igy ennek surunek kell lennie.Ha eloldodott a por akkor szorj
bele nemi bazslikomot.
Ha ezzel megvagy akkor varj amig felfo es rakd bele a csirke ciciket es annyi
osszeapritott barackot, hogy a talalasnal mindenkinek jusson egy fel szem. Ugy
negyed orai fozes utan le lehett venni tuzrol.
Keszitsd el a rizst, izesitsd soval es egy fej hagymaval / en egeszben szoktam
a
rizsbe beletenni, akkor amikor felontom a vizzel/.Ha megfott forgasd ossze a
rizst az aprora vagott petrezselyemmel.
Talalas elott legyezo formara irdald be a megmaradt barackot tedd egy lapos
tanyerra es helyezz a barack a ket oldalara egy-egy rizskupacot, valamint melle
a csirkecickot es vegul ontsd le a husit a szosszal.
Mindenkinek jo etvagyat kivanok hozza!
|
>A friss, csapolt sortol nem eg a gyomrom. De barmelyik "markas"
>dobozos, uveges sortol igen, meg ha csak egy uveggel iszom is.
>Biztos valami tartositoszer a ludas a dologban.
Kedves Peter!
Koszonom a valaszt.
Zsoka
|