sziasztok,
aki tudja, hogyan keszul a kvasz, irja mar meg, legyen
szives. meg a nagy szovjetunioban ittam annak idejen,
elkertem a receptjet is, de nem talalom:-(
kosz: peter bacsi
|
Sziasztok!
Lehet, hogy mar kicsit keson valaszolok, de van egy 5 honapos kislanyom,
aki mellett mostanaban nehezebben jutok gephez. Szoval itt a Ramas turos
kuglof recept, bar meg sosem probaltam.
Ime a hozzavalok:
25 dkg Rama
25 dkg turo
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojas
1 sutopor
1 citrom reszelt heja
csipet so
5 dkg mazsola
Elkeszites: A turot paszirozzuk at szitan. A lisztet keverjuk ossze a
sutoporral. A puha Ramat habositsuk fel a cukorral. Ez utobbihoz az egesz
tojast keverjuk hozza. Keveres kozben adjunk egy csipetnyi sot, kanalankent
a turot es a lisztet, a vegen a megmosott, belisztezett mazsolat. A tesztat
dolgozzuk jol ossze, majd ontsuk a Ramaval kikent, belisztezett
kuglofformaba. A forma csak haromnegyedig legyen tele. Kozepesen meleg
sutoben sussuk meg (fogvajo segitsegevel megnezhetjuk, hogy a teszta
megsult-e, a tesztat szurjuk meg a fogvajoval, ha meg ragacsos, sussuk
tovabb). Ha egy kicsit kihult, ovatosan boritsuk ki, porcukorral vagy feher
citrommazzal diszithetjuk.
Citrommaz keszitese: 4 ek. pocukorhoz tegyunk cseppenkent citromlevet, mig
kenheto masszat kapunk.
Villanysuto: 225 fok (5 fokozat), Gazsuto: 4 fokozat
Sutesi ido: kb. 30 perc
Jo etvagyat, jo sutogetest.
Udv
Tunde
|
> Felado : [Hungary]
> Temakor: Forrs grillcsirke ( 7 sor )
> Idopont: Sat Jul 12 12:35:37 CEST 2003 KONYHA #1539
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kedves Konyhasok!
Legyetek szmvesek,mrjatok mar meg , hol lehet Budapesten friss is forrs
grillcs
irkit kapni?
Kvszvnettel: Erzsi
**********************************************
Erzsi!
Jo grillcsirket kapsz a Tescoban, de a vaci uton levo OBI mellett van egy
mobil csirkesuto. Finom a csirkeje.
Vanda
|