1. |
zellerlevel (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
re:KONYHA# 1263 (mind) |
29 sor |
(cikkei) |
3. |
RE: krokett (mind) |
37 sor |
(cikkei) |
|
+ - | zellerlevel (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Gyonyoru zeller termett az iden a kertemben .Eleg sok level is van hozza
amit szeretnek telre elteni .Tavaly fagyasztva mar kiprobaltam ,nem volt
rossz de nem az igazi .
Tudtok-e valami egyeb eljarast ajanlani ami kiprobalt ?
Udv Sanyi
|
+ - | re:KONYHA# 1263 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Az avocado nagyon kellemes izu,de nagy kaloriatartalmu.
(Legalabbis en ugy tudom)
Legegyszerubb elkesziteni a kovetkezo modon:
egy kis hagymat,tenyleg keves paradicsomot (negyed,vagy fe'l)
esetleg fott tojast,kis majonezt belekeverni,
ill.ezekkel attorni.So,bors izles szerint.
Piritos kenyerrel nagyon finom.
Mikroban en meg nem sutottem sutemenyt,ugyhogy kivancsian
varom,van-e valakinek otlete.
Az ismeroseim nagy tobbsege kiolvasztasra,
melegitesre hasznalja.Egyeb tudas hijan en is:(.
Pitat nagyon sokfelekeppen lehet tolteni.
A maradek sult husok nagyon jo alapot adnak hozza.
Nagyon finom a sonkas valtozata, aprora vagott fott
sonkat nyers hagymaval,apro kockakra vagott paradicsommal
osszekeverunk,rasimitjuk a fel pitara,reszelt sajttal
megszorjuk,pita masik fele.
Errol jut eszembe a 'tortilla',mar biztos az is van otthon,
azt is sokfelkeppen lehet tolteni.
Abbol,ami eppen van otthon,amikor semmi sincs otthon:) -
ahogy Zita emlitette - nagyon finom kajal krealhatok.
Jo etvagyat!
Eva
|
+ - | RE: krokett (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Marti <deakne=graboplast.hu> irta:
>nincs veletlenul egy jol bevalt krokett
>receptetek, mert nekem soha nem sikerul, sutes kozben mindig
>szetmegy. Mi lehet a baj?
Kedves Marti, a hazi keszitesu kroketted megy szet, vagy a melyhutott? Ha
ez utobbi, akkor altalaban az a baj, hogy tul forro az olaj. Hirtelen
megsul a kulseje, es aztan a belseje gyk. kidurran. Velem is elofordul.
En is fokent kesz mirelitet szoktam venni, de (ha jol emlekszem) az alabbi
recept alapjan mar csinaltam itthon is. Talan erdemes kiprobalni.
Krumplikrokett
30 dkg fott, attort krumpli
keves zsiradek (vaj, v. margarin)
10 dkg liszt
1 tojas
so
panirozashoz
1 tojas, liszt, zsemlemorzsa
A burgonyabol a liszttel, egy tojassal, keves zsiradekkal es soval tesztat
gyurunk, izles szerinti meretu rudacskakat formazunk, a szokasos modon
bepanirozzuk es forro olajban kisutjuk.
Talaltam meg burgonyafank receptet, ha van ra erdeklodo, holnap szivesen
begepelem. :-)
sziasztok,
Zita
|
|