A makos tesztat biztos, hogy mashol nem nagyon ismerik. :-))
Ami még eszembe jutott - a pizzan es a zoldseg levesen kivul nem tudom,
hogy mi az ami olaszos - a jókai bableves finom kolbaszkarikakkal. A
fozelekek is elegge magyar specialitasnak tuntek nekem eddig.
Es persze a paprikas krumpli, a krumplis tészta, a rakott palacsinta, a jo
kis disznotors, a tepsis krumpli. Ezeket nem nagyon ismerhetik es szerintem
nyugodtan rafoghatod, hogy magyar. Vagy egy jo kis fasírozott.
Levesnek eszembe jutott az ujhazi tyukhusleves.
Latszik, hogy kozeleg az ebed ido, mert finomnal finomabb etelek huznak el
a szemem elott.
Eszembe jutott meg a marhaporkolt, pacal porkolt. Almas pite.
Nos ezek ugrottak be nekem elsokent, ha magyar etelt szeretnek csinalni.
Az idei evben az almas es megyes retes a nyero a csaladnal. Azt hiszem a
retes teszta is magyar specialitasnak szamit.
Egyszer egy amerikai filmben lattam, hogy amikor valami nagyon specialist
kert a vendeg es nem a kulfoldieknek kitalalt borzadmanyokat, akkor jo eros
halaszlevet kapott turos csuszaval.
Remelem ez segit, ha mashogyan nem, akkor ujabb etelek nevei jutnak az
eszedbe. :-))
Kriszta Szegedrol
|
Szaisztok,
Maradt nemi lazac a karacsonyi unnepekrol es most elovennem, de nem akarom gril
lezve elkesziteni.
Tudtok-e valamilyen hidegtalas receptet a lazachoz? Olyanra gondoltam, mint a l
azac aszpikban, de nem tudom mit tegyek meg bele. Van vmi otletetek a hozzavalo
kat tekintve, avagy masfajta elkeszitesi modra?
Koszi, Mik
|