1. |
450 fok (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
2. |
koleszterin (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
3. |
korhelyleves,tarholyashus (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
|
+ - | 450 fok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
"Vegul 450 (??!!"
Mar az elso recept olvasasakor biztos voltam benne,hogy amerikai
receptekrol van szo,de a fenti idezet teljesen meggyozott...
450 Farenheitrol van szo a receptben.
Az en sutom max. 500-ig sut,ugyhugy a 450 eleg magas homerseklet.
Milyen receptkonyv ez?
Merthogy manapsag itten a sult szalonnat es a zsirt messze elkerulik...
Udv,
Eva
|
+ - | koleszterin (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Samuka,
azt hiszem, a kerdeseiddel masik forumokhoz kellene fordulnod.
A koleszterinrol csak annyit tudok,hogy van un."jo" es szukseges
es van "rossz" koleszterin.
Egyebkent teljesen egyeni a koleszterin hasznositas/felhalmozas.
Van ismerosm,aki nagyon figyeli,mit eszik es megis magas
a koleszterinje es van olyan baratom,aki kifejezetten szereti
es fogyasztja a szalonnat,zsirt,zsiros eteleket es megsem magas
a ver koleszterin szintje (ellenben tulsulyos).
A szalmonella mergezeseknek bizony koze van a nyari melegben
helytelenul tarolt tojasokhoz...
A termeszetes tyukok termeszetesen taplalkoznak.:)
Ma mar szinte alig vannak ilyen rendes tyukok,meg falun is ta'pozzak
a csirkeket.Ha mar engedik oket az udvaron kapirgalni,akkor
mar majdnem "biotyukoknak" hivnam oket.
De ha kukorican elnek,meg akkor is ketseges,hogy a kukorica nem volt-e
mutragyazva. (es biztosan mutragyazva volt).
Sokszor eszembe jut,hogy szegeny nagyapam meg sem birna enni
ezeket a mai csirkeket.Falun kivul laktak,a nagymamam 50 tyukot is
tartott egyszerre,a kozeli erdoben bogarasztak/kapirgaltak egesz nap.
Reggel-este kukoricat kaptak,es frissen vagott zoldet.
Annak a rantott csirkenek volt ize!
Biztosan elegendo szele'n is volt bennuk:)
Udv,
Eva
|
+ - | korhelyleves,tarholyashus (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok
leirna nekem valaki hogyan kell szakszeruen a korhelylevest,
paradicsomlevest, es a tarhonyashust csinalni, mert csak tippem van.
A tarhonyashushoz kulon megcsinaltam a porkoltet, es kulon eloszor
megpiritottam a tarhonyat, majd puhara paroltam, a vegen a kettot
osszekevertem, es kicsit osszeforraltam.
De van-e valami amitol kulonlegesen jo lesz?
A gimnaziumi menzan ez volt a legjob kaja, igaz ott nem hazi
tarhonyaval, hanem un. uttorogomboccal volt.
A masik ket etel elkesziteserol csak meg halovanyabb elkepzelesem van.
Koszi
Vica
|
|