Kedves nickjames!
Lehet kapni zöldségpárolót, amiben bambuszt is párolhatsz. Ez
gyakorlatilag bambuszból készült edényt jelent, amit gőz fölé raksz és
megpárolódik benne bármilyen zöldség. Több szinten rakhatod bele a
zöldséget, ezzel különleges ízhatásokat lehet elérni.
Én az Egészség-Sziget Alapítványnál vettem eredeti kínait. Ők
Budapesten vannak, a Dohány u. 14-16-ban az első emeleten. Ha jól
emlékszem 3500 Ft volt.
--
Üdvözlettel,
kiabalo mailto:
|
Ugy nez ki mint egy regi szita, azaz egy lukacsos edeny, amit a lobogo viz fole
teszel, hogy a gozben fojon - azaz parolodjon az etel, le kell takarni, mondju
k alufoliaval. Kinai boltokban lehet kapni Pesten.
|
Mexikoi leves - zuccinivel keszult a Zoltán utcai etteremben, de anelkul is fin
om, es nagyon egyszeru:
csirke mell csikokat (de akar a csak nagyjabalol lefilezett csirkemellet) felte
szunk fazekba foni, 1 egesz kisebb voroshagymaval, 1 cikk fokhagymaval, so, sze
mesbors, 1 baberlevel, a biztonsag kedveert egy husleveskockaval. Ha mar puha a
hus, 1-2 evokanal tejfollel, 1 evokanal liszttel habarast keszitunk, beleontju
k a levesbe, felforraljuk. Kozvetlen talalas elott friss, aprora vagott koriand
erzolddel, citromlevel izesitjuk. (a hust a csontrol szinten leszedegethetjuk e
s visszatehetjuk a levesbe; a zuccini aprora volt felkockazva es szinten puhara
volt fove, de semmi kulonosebb izt nem adott neki).
Cserebe nem tudja valaki a "Vendizz" fele chili receptjet?
|