1. |
Bodzaszorp (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
2. |
Nagymama lekvarja (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
3. |
Sziasztok! (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Bodzaszorp (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szervusztok,
Bocsassatok meg nekem, ha ugy kerdezek valamit, hogy nem vagyok
feliratkozva a listara, es megis a segitsegeteket kerem egy valszleg leragott
csont temaban.
Tudna kuldeni nekem valaki - igy persze maganban - egy olyan bodzaszorp
receptet, ami szerint eljarva hutoben vagy akar hutes nelkul is hosszabb ideig
megmarad megbuggyanas nelkul a szorp? Meg lehet ezt tartositoszer nelkul
is csinalni? Ha nem, akkor legyen azzal, de melyikkel?
(Lekvart regota tudunk tartositoszer nelkul is tartosra eltenni - mikro
segitsegevel -,
de az melegitessel jar ugye.)
Na es jo lenne, ha minel surubb lenne az anyag, tehat ha lehet, nem bannank, ha
valoban szorp lenne, higitani kelljen. Szeretjuk a bodzaszorpot, de nem tudjuk
tartosra megcsinalni.
Koszonom elore is - hj
|
+ - | Nagymama lekvarja (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Mar egy ideje szeretnek fozni szilvalekvaros derelyet, de en a regi
Nagymama lekvarjabol szoktam belerakni. Sajnos, amiota megvaltozott ez
a fajta lekvar, mar nem olyan, mint regen. Sok fajta szilvalekvart
vettem, de mind vagy folyik, mind a roszter, vagy olyan, mint a zsele
es tul edes.
Mar nem is kapok soha olyan lekvart, ami suru, de nem zseles,
nincs agyoncukrozva es latott gyumolcsot is? Ha valaki tud ilyenrol,
kerem, irja meg.
Koszonom!
Agi
|
+ - | Sziasztok! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Volt itt egy japan konyha szakerto nem olyan regen. Tole kerdezen kis gomboc fo
rmaju kaja receptjet, amit ontottvas lapon sutnek.
es egy recept Olivertol:
Csirkemell szeleteket egy ejszakara be kell pacolni zuzott fokhagyma-aprora vag
ott zsalya-keves olivaolaj keverekebe. Most eppen arulnak a piacon rebarbara sz
arat, ezt kell ujnyi darabokra apritva a tepsi aljara tenni, rafektetni a csirk
et (paccal együtt), es baconnal letakarni, esetleg sozni,borsozni, es jol megsu
tni.
|
|