>Mondjatok meg,mi az elonye a sutoben valo
>rizsparolasnak? Szerintem sokkal tovabb tart, sokkal
>nehezebb es veszelyesebb a talat ki-be tenni es tobb
>energiat fogyaszt.
Na, ezen tortem en is a fejem. Ahogy Eva leirta
tokeletes rizst lehet csinalni rovid ido alatt. Minek
ehhez - ha mar a gazon paroljatok a rizst, utana meg a
sutot is bemelegiteni? Villany lapon meg egyszerubb
fozni: ahogy felforrt a viz, lefedem az edenyt, es
lekapcsolom a lapot. A maradek hovel pont tokeletesre
parolodik a rizs.
Judit
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.59.10)
|
Sziasztok!
Kedves Kata! majkat_uh.liameerf
>Abban szeretnek tanacsot kerni, hogy hogyan kell jenaiban a sutoben
megparolni a rizst?<
A rizst en sem sutoben keszitem , hanem keves olajon, vagy zsiradekon
kicsit megfuttatom, majd sozom, ketszer annyi vizzel felontom, mint
amennyi a rizs es , amint forrni kezd, rateszem egy kisebb meretu
labas tetejere / amiben addig, amig a rizzsel foglalkozom, mar
feltettem kb.2,5 dl vizet forrni / letakarom fedovel es amint a levet
elfotte kesz is a rizs.Ebben a modszerben szerintem az is egy
szempont, /mivel ahany fele rizs , annyi vizmennyiseg szukseges a
puhulasig / hogy , ha meg nem puha teljesen a rizs , egy keves vizet
meg utana lehet onteni , es biztos, hogy nem fog odaegni. Persze, ha
csak jenai edenyed van, akkor a zsiradekon valo futtatas alatt az
edeny elpattanhat, bar en hagyomanyos edenyben keszitem.
Udvozlettel:
Irene
|
Sziasztok! Ha mar az idonel es az energianal tartunk, kuktaban a leggyorsabb. H
a felfott, azaz elkezd sipolni, a legkisebb langra kell venni es 8-11 perc alat
t kesz.
|