Ilse irt jopar nyul receptet.
Csak annyit tennek hozza, hogy a konyhatunderek jelentos resze, ha
vadrol, vagy nyulrol van szo [kicsit a nyulat is vadkent kezeljuk,
megha hazi is] reflexszeruen erosen izesitett valtozatban
gondolkodik. [hagyma, gomba, mustar, bor, maj, fustolt szalonna,
konyak, szerecsendio, stb.]
Pedig a nyul _is_ prima tud lenni "konnyedebb" [kevesbe fuszerezett]
elkeszitesi modokon. Javasolom, hogy nyugodtan probaljatok ki a
bekesebb Ilse recepteket. Becsinalt, Zoldseges nyul romai talban,
tejfolos, stb. Sot. En ezekkel kezdenem. Felejthetetlen emlekeim
fuzodnek egy zoldfuszerekkel fuszerezett, sutoben egyben
sutott/parolt es zukkinival koritett nehai nyulhoz.
Mint ahogyan ezerszer tobbre becsulom a belszinhez hasonloan percek
alatt a'pointra [de semmikeppen sem tovabb] egyben sutott ozdiot,
mint az erosen fuszerezett [ozetlenitett] ozporkoltet. Es jaj!
Eszembe jutott a nemes vaddiszno reszbol hagyomanyosan keszitett
rantotthus zamata.......
Nem kell rogton eros fuszerek utan kapkodni, ha vadhusrol,
nyulhusrol van szo.
Kellemes inyenckedest!
Peter.
|