Sziasztok, es BUEK Mindenkinek!
Amikor kihul, akár másnap szokott a csokimaz a zserbo tetejere kerulni. Nem a l
egfinomabb, de biztos a tortabevono. (Kis labosban fizet kell forralni, ra tett
edenybe/talba bele kell torni a bevonot, 1-2 evokanalnyi olajjal v. vajjal egy
utt kell felolvasztani, jol elkeverni es a zserbora onteni.) A Nagyikam marvany
osra csinalta mindig, azaz tojasfeherjet porcukorral elkeverve is szokott meg v
ekonyan racsorgatni, amit villaval/fogpiszkaloval/reces kessel el kell rajta ke
negetni. Jo sokaig kell ezzel hagyni szaradni, akar egy ejszakat.
|
Sziasztok,
Néhány napos kényszer szünet után ismételten írogatni kezdem a kolbász receptje
im ismertetését.
Sertés színhús 11 kg
Marha színhús 1,7 kg
Konyhasó 35 dkg
Salétrom só 1 dkg
Cukor 2 dkg
Bors 3 dkg
Fokhagyma 5,5 dkg
Köménymag 0,5 dkg
Paprika 16 dkg
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|