Szervusztok!
Nagyon megkonnyebbultem, mert az elso nagyobb paradicsomozason tul
vagyok :-)). Tegnap megfoztem 19 kg paradicsomot besuritve, 16 liter
lett belole. Ezt legfeljebb dicsekvesnek vehetitek :-), de nem ezert
irom le, viszont en eddigi eletem soran soha nem talalkoztam olyan
paradicsommal, ami szep piros, viszonylag teljesen hibatlan, es amikor
felvagtam a magjai teljesen ki voltak csirasodva. :-o ! Na jo a teljes
19 kg-ban csak 2 db volt, de szamomra nagyon furcsanak tunt.
(Mellesleg a paradicsom sajnos nem sajat termesu volt. Nem is olyan,
mint gyermekkoromban, amikor meg akkorak is voltak a paradicsomok
kozott, hogy csak 2 kezzel is alig birtam el :-) , de a szarazsag
miatt nagyon suru lett.)
Fott kukoricarol, azert irom le, mert lehet, hogy van akinek
tanulsagos lehet. Az egyik, nem regen feszket rakott rokonom
panaszolta, hogy az a fott kukorica, amit nalam eszik mindig sokkal
finomabb, mint az ove. Amikor megkerdeztem megis hogyan fozi meg,
kiderult, hogy teljesen leszedi a csorol a kulso zold leveleket, es
gondosan lemossa a vizcsap alatt. Kedves kezdo kukoricazok, NE
tegyetek ugyanigy, mert akkor van igazan jo ize a kukoricanak, ha a
csovet borito levelekkel egyutt fozitek meg.
Szeretettel J. Zsoka
|