Csabai szalonna
A húsos, perzselt bőrű szalonna hasábokat enyhén, de minden oldalán és egyenlet
esen konyhasóval besózzuk és egymásra rakva 2 - 3 napon át nagyon hideg helyen
(jégszekrény) tartjuk. Egy kis fahordó vízben, 5 kg szalonnát véve alapul, 40 d
kg konyhasót és 11 - 2 dkg konzerv sót (salétrom só) felolvasztunk, és ezt felf
orraljuk. Amikor a víz egészen kihűlt, beletesszük egymásfölé helyezve a szalon
na rudakat úgy, hogy a víz a szalonna halmot éppen elborítsa. A szalonnát ebben
a pácban hagyjuk 8 - 10 napig. Azután meleg vízben lemossuk és 1 - 11 napig vá
ltott hideg vízben áztatjuk. Ezután történik a szalonna paprikázása és füstölés
e.
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
vagy valami hasonlo:
a leves komenymagos leves, vagy egy kis ecettel savanyitott husleves, es egy sz
uron keresztul a lobogo levesbe egy-ket (kis talban elotte villaval felvert) to
jast belecsurgatunk, ha kicsapodik, ujra felforr, akkor mar kesz is.
|