Szia! Tokehalikrarol fogalmam nincs, szushit viszont csinaltam, egyaltalan nem
bonyolult, igaz nem az a nagyon kifinomult kulonlegeshalas japan, hanem csak "h
etkoznapi".
Kell hozza vekony nadszalakbol "szusicsinalo", amit reges-regen tanyaralatetnek
gondoltunk.
Erre kell a nori lapot fektetni, majd ezzel fogjuk feltekerni. (de terithetjuk
tiszta konyharuhara is)
Nem kell extra szusi rizs sem, megfelel a kinai jazminrizs. Ebben az esetben ne
m kell olajon megpiritani, hanem ragacsosra, egybeallosra kell fozni, tehat egy
picivel tobb vizet lehet hozza onteni. Ha puha, keves cukros-ecetes vizzel meg
locsoljuk, hogy pikans ize legyen. Meg melegen elteritjuk a nori lapon, es a ko
zepen egy csikba lerakjuk, amit bele szantunk: megpucolt, mag nelkuli uborka cs
ikot, kinai szaritott hust, tojasbol szojaszosszal csinalt, felcsikozott omlett
et, ananaszt.... vegtelenek a lehetosegek. A szusicsinaloval jo szorosan feltek
erjuk a nori lapot, eles kessel felszeleteljuk, es mar kesz is, gyonyoruen lehe
t talra rakni. Kulon talba tehet a fokhagymas szojaszosz, a wasabi, a feher ret
ek....
|