1. |
REC... (mind) |
58 sor |
(cikkei) |
2. |
Megegy Tiramisu (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
3. |
Aszalt szilva (mind) |
4 sor |
(cikkei) |
4. |
kerti etelek (mind) |
47 sor |
(cikkei) |
5. |
Sziaszok Feri vagyok és most kapcsolódtam be a HIX-be é (mind) |
4 sor |
(cikkei) |
|
+ - | REC... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Téma: Csongrádi tepsis csirke...
______________________________________________________________
Szasztok !
Hozzávalók:
1 kg-os csirke
8o dkg burgonya
1o dkg paradicsom
1o dkg füstölt szalonna
15 dkg zöldpaprika
8 dkg liszt
2 tojás
2 főtt tojás
2 dl olaj
3 dl tejföl
só.
A csirkét negyedekre vágjuk és besózzuk. Lisztbe,
felvert tojásba forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk,
majd karikára vágjuk, akárcsak a tojásokat, a paprikát
és a paradicsomot. 1 nagy tepsit füstölt szalonna
zsírjával vékonyan kikenünk, majd 1 réteg burgonyával
kibéleljük. Ráhelyezzük a paprika és paradicsomszeleteket
és meglocsoljuk tejföllel. A rétegezésben a megsütött
csirkedarabok következnek, majd tojáskarika, paradicsom és
paprikaszeletek. Végül vékony szalonnaszeleteket teszünk rá és
az egészet betakarjuk a maradék burgonyával. Ismét
meglocsoljuk tejföllel és közepes hőmérsékleten megsütjük.(ollózás)
--
Téma: Pecsenyekacsa vörösboros mártással...
______________________________________________________________
Szasztok !
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
20 dkg gomba,
15-15 dkg sárga és fehérrépa,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
8 dkg vaj,
4 dl száraz vörösbor,
3 ek. olaj,
2 babérlevél,
őrölt bors, só.
A megtisztított zöldségeket karikára vágjuk,
a hagymát feldaraboljuk és forró olajban megpirítjuk.
Rátesszük a negyedekre vágott kacsát, sóval, borssal,
babérlevéllel fűszerezzük. 4 dkg olvasztott vajjal
meglocsoljuk, fedő alatt pároljuk és közben borral
locsolgatjuk. Zsírjára pirítjuk, a bőrét pirosra sütjük,
majd az edényből kivesszük. A zölségekhez öntjük a bort,
felforraljuk, majd átszűrjük. A kockára vágott gombát a
maradék vajban megpirítjuk és a mártásba keverjük.
Tálalás előtt a gombás mártást a kacsára öntjük és
burgonyaropogóst kínálunk mellé.
(Mai Nap 1998. december 23.)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Megegy Tiramisu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hozzavalok: 25 dg mascarpone
2.5 dl tejszin
1 csomag babapiskota (3 retegre legyen eleg)
2 dl eros feketekave
1-2 evokanal kavelikor
1-2 evokanal rum vagy konyak (lehet egy kicsit tobb
is!)
Egy kis kakaopor a tetejere
Keszitsd el a kavet es mikor kihult, tedd hozza a kavelikort.
Verd fel a tejszint, tedd hozza a mascarponet es az alkoholt es ovatosan
kevered ossze.
Tegyel egy reteg babapiskotat egy talba, kanalazz ra a kavekeverek
egyharmadat, kend ra egy reteg tejszin/mascarpone kevereket; tegyel meg egy
reteg piskotat, kavet, tejszin kevereket es ismeteld meg ugy hogy a tetejen
legyen a tejszin/mascarpone.
Legjobb ha egy napra (vagy meg hosszabb idore) a hutoszekrenyben tudod
tarolni es talalas elott szord meg a kakaoporral.
Ez a recept azert jo mert jo elore el lehet kesziteni es az elozo levelezes
mascarpone vagy ne mascarpone temajara valo tekintettel, gondolom a tejszin
elveszi a vajkrem sos izet egy kicsit.
Juli
|
+ - | Aszalt szilva (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Ha valaki leirná a szilva aszalásának módját,megköszönném.
Házilagos kivitel érdekelne ,köszi.
"
|
+ - | kerti etelek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello Mindenki!
Ebben a gyonyoru idoben tegnap a kertben parazson keszitettuk el az ebedet.
Gombat alufoliaban, es kulonbozo nyarsakat sutottunk. (4 fore) Klasszikus
tuzet gyujtottunk, es a delutan vegere olyanok lettunk lett, mint a fustolt
heringek, de nagyon elveztunk mindent.
Gomba alufoliaban:
50 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 4 dkg vaj, majoranna, orolt bors, so.
A megmosott es leszaritott gombafejeket megsozzuk, borssal, majorannaval es
finomra vagott petrezselyemmel fuszerezzuk. A megvajazott alufoliaba
burkoljuk, legmentesen becsomagoljuk, es rostelyon a parazs folott
megsutjuk.
Gongyolt virslis nyars:
4 par virsli, 10 dkg kolozsvari szalonna, 2 fej voroshagyma, 2 dl olaj.
A szalonnabol nagyon vekony szeleteket vagunk, a visliket kb. 5 cm-es
darabokra szeljuk. Mindegyik virslidarabot egy-egy szalonnaszeletbe
tekerjuk, es ugy huzzuk a nyarsra, hogy a virslik koze egy-egy szelet hagyma
keruljon. Surun forgatva, olajjal gyakran kenegetve a parazs folott
megsutjuk.
Kolbaszos nyars:
30 dkg fustolt kolbasz, 10 dkg csaszar szalonna, 4 kisebb fej voroshagyma,
15 dkg paradicsompaprika, 1 kisebb cukkini, 2 dl olaj.
A kolbaszt 3 cm-es darabokra vagjuk, majd a szalonnaszeletekkel, a
felkarikazott cukkinival, a paprikaszeletekkel es a nagyobb darabokra vagott
hagymaval felvaltva nyarsra tuzzuk. Suru forgatva, olajjal kenegetve a
parazs folott megsutjuk.
Sopszka salatat ettunk a fentiekhez. (Megjegyzem, szinte semmi kenyerfelet
nem ettunk.)
Sopszka salata:
25 dkg kigyouborka, 25 dkg paradicsom, 1 nagy porehagyma, 1 nagy csokor
petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 evokanal borecet, 4 evokanal olaj, 10
dkg feta sajt.
A zoldsegeket megtisztitjuk, megmossuk. Az uborkat hamozatlanul 4 hosszanti
csikra vagjuk, 0,5 cm vastagon felszeleteljuk. A paradicsomot kisebb
kockakra, a hagymat karikakra, a petrezselymet aprora vagjuk, a fokhagymat
attorjuk, es az egeszet egy mely talba tesszuk. Az ecetben oldodasig
elkeverunk egy mokkaskanal sot, hozzaadunk izles szerint borsot, majd
evokanalankent az olajat. A salatahoz adjuk, a talat lefedjuk, legalabb 2
orara hidegre tesszuk, talalaskor a tetejere morzsoljuk a juhsajtot.
Mara, mar kihevertem a hatalmas eve's oromeit, de meg mindig nagyon jo
visszagondolni az egesz hangulatara.
Bocs, ha egy kisse hosszura sikerultem. Sziasztok : J. Zsoka
|
+ - | Sziaszok Feri vagyok és most kapcsolódtam be a HIX-be é (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
nagy kérésem!
Ha tud valaki küldjön nekem egy szuper LASAGNE receptet előre is köszi !!!
Az e-mailom:
|
|