Hi Mindenki!
Mindenek elott EDITnek kivanok boldog ne'vnapot, ma szept. 16-an ugyanis
Edit napja van!!
Szomor Gabor kerdezte:
>Ismeri valaki a _husos_ lasagne elkeszitesenek modjat? Ha igen, kerem
>arulja el a receptjet nekem is! :-)
Nem tudom ti tudjatok-e mi a lasagne jelente'se magyarul, mert en csak most
neztem meg az olasz szotarban (nem tudok olaszul :(). Nos a lasagna =
sze'les mete'lt te'szta, tehat a lasagne a tobbesszamot jelenti, persze,
hiszen nem 1 db-ot hasznalunk fel. :o)
KULONLEGES husos lasagne:
Hozzavalok:
12 lasagne lap, 1 hagyma, 1 kozepes zeller, 10 dkg husos fustolt szalonna,
50 dkg paradicsom, 2 ek olaj, 50 dkg vegyes daralt HUS, 1 mk majoranna
(szaritott), 1 mk zsa'lya(szaritott), 1 mk rozmaring(szaritott), 1,5 dl
almale',1 dl husleves kockabol, 6 dkg+5dkg vaj, 6 dkg liszt, 7,5 dl tej,
szerecsendio, 3 nagy szem savanykas alma,15 dkg mozzarella sajt, 10 dkg
reszelt ementali sajt.
Elokeszites:
A keszen vett lapokat utasitas szerint elokeszitjuk. A hagymat es a zellert
megtisztitjuk, aprora vagjuk. A szalonnat felkockazzuk. A paradicsomot
leforrazzuk, hejat lehuzzuk, es a husat apro kockakra vagjuk.
Elkeszites:
1) Az olajat felforrositjuk, es ropogosra piritjuk benne a szalonnakockakat.
Beleszorjuk a hagymat es a zellert, tovabb paroljuk. Hozzaadjuk a daralt
hust es kevergetve morzsasra piritjuk.
2) Belekeverjuk a majorannat a zsalyat, rozmaringot, a paradicsomkockakat,
ra'o:ntjuk az almalevet es a huslevest. Soval, borssal izesitjuk, es fedo
nelkul kb. 36 percig fozzuk.
3) Elkeszitjuk a besamelt. Megpiritjuk 6 dkg vajon a lisztet, felo:ntjuk a
tejjel, es kb 10 perc alatt besuritjuk. Kozben folyamatosan kevergetjuk.
Soval, borssal es szerecsendioval izesitjuk.
4) Az almat meghamozzuk, maghazat kivagjuk, a husat vekony gerezdekre
vagjuk.
5) A sutot 200 fokra (gazsuto 3. fokozat) elomelegitjuk. Egy kisebb tepsit
vagy tuzallo talat megkenunk besamellel, az aljat kirakjuk 4 lasagne lappal,
es ratesszuk az alma felet. Erre simitjuk a husos toltelek fele't es
leo:ntjuk besamellel. Ezutan ismet lasagne lap, majd alma, hus es besamel
kovetkezik. Vegul lefedjuk a lasagne lapokkal.
6) A mozzarella't vekonyan felkarikazzuk, es a lasagne tetejere rakjuk.
Ra'szorjuk a reszelt sajtot, es a maradek vajdarabkakat. A sutoben kb 40
percig sutjuk.
Ha jol utanagondolok kb 1ora 30 perc-re van szukseged, no de a vegeredmeny!
:-)
Kedves Emilia, nagyon tetszik az alabbi szoveged:
>viszont viccesebb az igazi svab neve, "Buabaspitzle". Ez szo szerint azt
>jelenti hogy a "kisfiu hegyeskeje" es aki latta hogy nez ki, az megerti
>miert neveztek el igy :-))
ez az, amire mi azt mondjuk _angyalbo:gyo:ro:_ :o))
Re:
>Felado : [Hungary]
>Temakor: tarolas+napfogy+Hajni ( 97 sor )
Csodalatos az almatorta leirasod, felteltelul ki fogom probalni a
legkozelebbi (oktoberi) szuli napi unnepunkre.
>**napfogyatkozasi kepek** Laci
>Ha be tudod scannelni, akkor kerek belole!
Ez remek otlet, szkennelve en is kerek Lacitol napfogyatkozast!
Sziasztok J. Zsoka
|
Téma: Luca fele csirke...
______________________________________________________________
Szasztok!
Hozzavalok:
1 csirke, 2 doboz tejfol,
1 fej voroshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg reszelt sajt,
só, pirospaprika, bors,
majoranna, etelizesito,
3-4 ek. liszt,
5 dkg vaj,
2 ek. olaj.
A feldarabolt csirket besozzuk es allni hagyjuk. A tepsit
vajjal kikenjük. Liszttel a fuszereket osszekeverjuk, es a hust
beleforgatjuk, majd a tepsibe lerakjuk. A voroshagymat a
lerakott husra karikazzuk, majd a fokhagymat is rarakjuk.
A tejfolt osszekeverjuk az olajjal és a csirkere ontjuk.
A reszelt sajttal megszorjuk es sutoben megsutjuk.
Krumplipuret vagy rizst adunk hozza.
--
Jo etvagyat. :-)
<<<<<<<<<> Udv.: csl
<>>>>>>>>>
|