Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 310
Copyright (C) HIX
1999-09-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelõssége)
Megrendelés Lemondás
1 lasagne (mind)  69 sor     (cikkei)
2 REC... (mind)  25 sor     (cikkei)
3 Svab nudli kaposztaval (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Tira Miska.-)) (mind)  9 sor     (cikkei)
5 vegyes "zoldse'g" (mind)  10 sor     (cikkei)
6 nudli (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - lasagne (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Hi Mindenki!

Mindenek elott EDITnek kivanok boldog  ne'vnapot, ma szept. 16-an ugyanis
Edit napja van!!

Szomor Gabor kerdezte:
>Ismeri  valaki a _husos_ lasagne elkeszitesenek modjat? Ha igen, kerem
>arulja el a receptjet nekem is! :-)

Nem tudom ti tudjatok-e mi a lasagne jelente'se magyarul, mert en csak most
neztem meg az olasz szotarban (nem tudok olaszul :(). Nos a lasagna =
sze'les mete'lt te'szta, tehat a lasagne a tobbesszamot jelenti, persze,
hiszen nem 1 db-ot hasznalunk fel. :o)

KULONLEGES husos lasagne:
Hozzavalok:
12 lasagne lap, 1 hagyma, 1 kozepes zeller, 10 dkg husos fustolt szalonna,
50 dkg paradicsom, 2 ek olaj, 50 dkg vegyes daralt HUS, 1 mk majoranna
(szaritott), 1 mk zsa'lya(szaritott), 1 mk rozmaring(szaritott), 1,5 dl
almale',1 dl husleves kockabol, 6 dkg+5dkg vaj, 6 dkg liszt, 7,5 dl tej,
szerecsendio, 3 nagy szem savanykas alma,15 dkg mozzarella sajt, 10 dkg
reszelt ementali sajt.
Elokeszites:
A keszen vett lapokat utasitas szerint elokeszitjuk. A hagymat es a zellert
megtisztitjuk, aprora vagjuk. A szalonnat felkockazzuk. A paradicsomot
leforrazzuk, hejat lehuzzuk, es a husat apro kockakra vagjuk.
Elkeszites:
1) Az olajat felforrositjuk, es ropogosra piritjuk benne a szalonnakockakat.
Beleszorjuk a hagymat es a zellert, tovabb paroljuk. Hozzaadjuk a daralt
hust es kevergetve morzsasra piritjuk.
2) Belekeverjuk a majorannat a zsalyat, rozmaringot, a paradicsomkockakat,
ra'o:ntjuk az almalevet es a huslevest. Soval, borssal izesitjuk, es fedo
nelkul kb. 36 percig fozzuk.
3) Elkeszitjuk a besamelt. Megpiritjuk 6 dkg vajon a lisztet, felo:ntjuk a
tejjel, es kb 10 perc alatt besuritjuk. Kozben folyamatosan kevergetjuk.
Soval, borssal es szerecsendioval izesitjuk.
4) Az almat meghamozzuk, maghazat kivagjuk, a husat vekony gerezdekre
vagjuk.
5) A sutot 200 fokra (gazsuto 3. fokozat) elomelegitjuk. Egy kisebb tepsit
vagy tuzallo talat megkenunk besamellel, az aljat kirakjuk 4 lasagne lappal,
es ratesszuk az alma felet. Erre simitjuk a husos toltelek fele't es
leo:ntjuk besamellel. Ezutan ismet lasagne lap, majd alma, hus es besamel
kovetkezik. Vegul lefedjuk a lasagne lapokkal.
6) A mozzarella't vekonyan felkarikazzuk, es a lasagne tetejere rakjuk.
Ra'szorjuk a reszelt sajtot, es a maradek vajdarabkakat. A sutoben kb 40
percig sutjuk.
Ha jol utanagondolok kb 1ora 30 perc-re van szukseged, no de a vegeredmeny!
:-)

Kedves Emilia, nagyon tetszik az alabbi szoveged:
>viszont viccesebb az igazi svab neve, "Buabaspitzle". Ez szo szerint azt
>jelenti hogy a "kisfiu hegyeskeje" es aki latta hogy nez ki, az megerti
>miert neveztek el igy :-))

ez az, amire mi azt mondjuk _angyalbo:gyo:ro:_  :o))

Re:
>Felado :  [Hungary]
>Temakor: tarolas+napfogy+Hajni ( 97 sor )

Csodalatos az almatorta leirasod, felteltelul ki fogom probalni a
legkozelebbi (oktoberi) szuli napi unnepunkre.

>**napfogyatkozasi kepek** Laci
>Ha be tudod scannelni, akkor kerek belole!

Ez remek otlet, szkennelve en is kerek Lacitol napfogyatkozast!

Sziasztok J. Zsoka
+ - REC... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Téma:  Luca fele csirke...
  ______________________________________________________________
Szasztok!
Hozzavalok:
1 csirke, 2 doboz tejfol, 
1 fej voroshagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
15 dkg reszelt sajt, 
só, pirospaprika, bors, 
majoranna, etelizesito, 
3-4 ek. liszt, 
5 dkg vaj, 
2 ek. olaj.

A feldarabolt csirket besozzuk es allni hagyjuk. A tepsit 
vajjal kikenjük. Liszttel a fuszereket osszekeverjuk, es a hust 
beleforgatjuk, majd a tepsibe lerakjuk. A voroshagymat a 
lerakott husra karikazzuk, majd a fokhagymat is rarakjuk. 
A tejfolt osszekeverjuk az olajjal és a csirkere ontjuk. 
A reszelt sajttal megszorjuk es sutoben megsutjuk. 
Krumplipuret vagy rizst adunk hozza.
--
Jo etvagyat.  :-)
                                                 <<<<<<<<<> Udv.: csl 
<>>>>>>>>>
+ - Svab nudli kaposztaval (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Kedves Emilia!

Koszonom szepen a receptet, holnap ki is probalom.
A legfinomabb orolt feketeborssal megszorva.

Szia.
Aliz
+ - Tira Miska.-)) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Kedves Zita!

Nagyon szellemes az elnevezes.
A tejfolos valtozatot en is ki fogom probalni, bar most mar a konyokunkkon
jon ki a sok Tira Miska. Ha ez a tejfolos valtozat bevalik, nem csak az
egyik leggyorsabban elkeszitheto edesseg lesz, hanem nagyon olcso is. :-))

Szia.
Aliz
+ - vegyes "zoldse'g" (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
Zita:
Amit a tejfolos tiramisurol irtal, az a TELJES recept?

Emilia:
Ne dicserj ma'r, mert megno a fejem!  Koszonom az allag magyarazatat.

Sajt ta'rolasa:  Kend be a sajt felvagott oldalat vajjal (margarinnal).
Igy nem szarad ki.

Martha
+ - nudli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)
>Meg par szo a neverol. Hochdeutschul (azaz hivatalosan) ugy hivjak hogy
>"Schupfnudeln", ez a gurigazastol jon ami dialektusban "Schupfen". Ennel
>viszont viccesebb az igazi svab neve, "Buabaspitzle". Ez szo szerint azt
>jelenti hogy a "kisfiu hegyeskeje" es aki latta hogy nez ki, az megerti
>miert neveztek el igy :-))

Magyarul: angyalbogyoro (o mint "okor")
Hivatalosan: sodralek.

Udv: Afonya

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS