Sziasztok!
A vasarnap felkuldott,valamint az alant talalhato recept a Testepites a
konyhaban c.konyvbol szarmazik.Azert batorkodom ideirni oket,mert
szerintem ez a konyv nem forog kozkezen,a receptekben leirt kajak pedig
rendkivul egeszsegesek,nem hizlalnak,emellett meg finomak is.
Bevert tojas provanszi modra
Hozzavalok 2 szemelyre:
2 db,egyenkent 10 dkg-os tengeri halfile
2 tojas
0.1 dl olaj
20 dkg paradicsom
1/4 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
so
ecet
baberlevel
feherbors
petrezselyemzold
bazsalikom
rozmaring
Enyhen sos,ecetes,baberlevellel izesitett,gyongyozo forrasu vizben
kb.2-3 percig paroljuk a halfileket.Ezutan kivesszuk,jol
lecsepegtetjuk,felretesszuk.Fozovizebe beleutjuk a tojasokat es kb.2-3
percig paroljuk.Vigyazni kell arra,hogy a tojas ne folyjon nagyon
szet.Ezt ugy erhetjuk el,hogy egy kis merokanalat teszunk a vizbe(a viz
lepje el),es ebbe utjuk a tojast,igy formaja megmarad.Keszulhet ugy
is,hogy egy evokanal segitsegevel a vizbe utott tojas feherjet meg
mielott megfone,a sargaja kore igazgatjuk.Ezutan szurokanallal kivesszuk
a kesz tojasokat,jol lecsepegtetjuk es a halra helyezzuk.A kis kockakra
vagott paradicsomot a lereszelt hagymaval es a peppe zuzott fokhagymaval
felhevitett olajon gyors tuzon atpiritjuk.Pici
soval,feherborssal,finomra vagott
petrezselyemzolddel,bazsalikommal,rozmaringgal izesitjuk es 1-2 perc
alatt puhara paroljuk.Raontjuk a tojasokra es maris talaljuk.
--
Bye:Atis
mailto:
mailto:
|
Sziasztok!
A minap voltam a Vamhaz koruti nagycsarnokban, befele menet a jobb oldalon
(mar elegge hatul) egy mellekutcaban talaltam egy fuszernoveny arust.
Nagyon sokfelet lehetett kapni - a vegen a boseg zavaraban egyet sem
vettem :))) -, egysegesen 200 ft minden es sokkal nagyobbak, mint a
szupermarketben kaphatok. Kb. 20-30 cm magasak voltak es eleg dusak is.
Lattatok mostanaban valahol olyan vilagosszold vastagszaru zellert? (azt
hiszem halvanyito zellernek hivjak nalunk, nem tudom miert)
Olaszorszagban ettem ilyet, csak ugy nyersen, valami joghurtos szoszba
martogatva, nagyon finom volt. Ez mennyiben mas, mint a magyar zeller?
Lehet ilyet Mo-on termeszteni?
Ciao
Zita
|