Haliho,
Szo volt par szammal elobb az amerikai burger-rol, es tarsairol. Csak
annyit szeretnek hozzatenni, hogy szerintem egy igazi burger kizarolag
daralt marhahust tartalmaz + sot, semmi egyebet. A magyar fasirthoz
leginkabb az amerikaban honos un. meatloaf hasonlit, azzal az
elteressel,
hogy nincs benne zsemle (kenyer). Ha jol van elkeszitve nem rossz, de
mas az ize mint az igazi magyar fasirtnak, amit olajban (kovary mester
gondolom zsirban) sutnek ki. A meatloaf-ot pedig gondolom
sutoben sutik. A fenti etelekhez nekem sajnos csak vendegloben van
szerencsem, keptelen vagyok jo marhat otthon kesziteni. A McDonalds-os
(es tarsai) hamburgert jobb elfelejteni, az csak egy cipotalp szarazsagu
formedveny. Nem is emlitve azt a szivacsos, edes izet amibe beleteszik.
Az igazi burgert amerikaban kis koszos kocsmakban aruljak, legalabb 3cm
vastagok es igen finomak. (Egy kocsmaba belepve es korulnezve 80%-os
valoszinuseggel megmondom a felszolgalt burger minoseget).
Ps. Par napja voltam egy kulonben igen jo vendegloben, ahol a megrendelt
steak-ekhez jaro side dish-ek (garnerung?) egyike az apple sause
(almaszosz)
volt. (Ha egy civilizacio elindul a lejton nincs megallas).
Egyebkent a palacsintas levelezes ota mar negyszer sutottem palacsintat
es az
utolso mar minden varakozast felulmult. Szoda helyett Perrier-t voltam
kenytelen
bele tenni, ami pont annyiba kerult mint az osszes egyeb osszetevo
egyutt.
Minden jot,
Kiralyfalvi Gyorgy
Meg egy kerdes: Van aki csinal otthon fagylaltot? Erdekelnenek a
reszletek.
|