A Mari fe'le hagymaleves recept szinte szo szerint azonos azzal,
amit en akartam irni...:-)))
Nem is adok ujabb valtozatot, csak egyetlen kis "trukkot" arulok el:
a leves szine't kis KARAMELLEL!!! szoktak feljavitani.
1-2 kaveskanal cukrot szarazon, minden nelkul tuzre teszunk egy
"nemsajnalt" laboskaban. Addig pirutjuk, amig szep barna nem lesz,
ekkor hirtelen hideg vizet ontunk ra es gyors keveressel feloldjuk.
Ebbol a sotetbarna lottybol lehet a leves szine't kiigazitani (es az
iznek sem art...) tekintve, hogy a hagymat nem szabad sotetre piritani.
Samuka
Ja, es meg annyit, hogy "A francia" nem parmezanevo", inkabb valami
edeskesebb svajci sajtot hasznalnak - talan az emmentali a legjobb...
|
Szia Mari
Azt nem mernem neked biztonsaggal allitani, hogy mit hany naposan
fagyaszthatsz le, de leirom, hogy en hogy mentem meg a maradekokat.
Az elso nap utan kiderul, hogy mennyi fogyott/maradt az adott etelbol.
Ha ugy erzem, hogy ez meg eleg a teljes csalad megetetesere, akkor meg egy
napig megprobalom tartani, ami akkor sem fogy el az megy dideregni. Ha eleve
kevesebb maradt, minthogy kiscsaladom jol lakjon belole azt maris
lefagyasztom. Mikor ugy erzem eleg sok a maradek a melyhutoben rendezek egy
vegyes vacsit. Kiolvasztgatom es mindenki azt eszi amihez a legtobb kedve
van. Ami viszont ez utan marad az menthetetlenul az ebek harmincadjara
kerul.
Fruzsi
|