1. |
Hiradas (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
2. |
Re:akciok (mind) |
46 sor |
(cikkei) |
3. |
Papaga'jtorta (AMC) (mind) |
46 sor |
(cikkei) |
4. |
re: kerdes a husokrol (mind) |
45 sor |
(cikkei) |
5. |
tzaziki (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
6. |
Lazac (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
7. |
Tejfolos-gombas ponty... (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
8. |
Szaszikanak, szeretettel (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
9. |
fustizu szer (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
10. |
Salatak (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Hiradas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Immar ot oraja NAGYPAPA vagyok, de ebbol ne vonjon le senki sem
elhamarkodottan teves kovetkeztetest az eletkorommal kapcsolatban!
(Most toltok ki eppen egy kerdoivet ezzel kapcsolatban egy ismert
angliai sorgyar felkeresere.)
Receptet ezuttal nem kuldok, mert: "mindenki maskepp csinalja".
Felix: 3600 gr. 54 cm.
Udv.: Misi
|
+ - | Re:akciok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>=======================================================
>Felado : [Hungary]
>Temakor: heti etrend ( 113 sor )
>Idopont: Thu Mar 2 07:50:01 EST 2000 KONYHA #476
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>...Nem is olyan re'gen, elkezdtem egy sorozatot a DPG-n, a fent emli'tett
ci'mmel,
> aminek ele'g nagy sikere vol. Arra gondoltam, hogy vannak re'gi
u'jsa'gokbo'l
>kiva'gva receptek, amu'gy o:mlesztve, e's mivel (sajnos) ido"m az van,
elkezdte...
> Üdv.: Szászika
> A kötekedő hentes!
Csak ezeket a repulo ekezeteket ne!
Topy, a kotekedo programozo :)
>=======================================================
>Felado : [International]
><<Temakor: Csirke gorogosen ( 34 sor )>>
>
>Habar ez a recept minden csak nem gorogos:)) azert nagyon finomnak nez ki, ki
>fogom probalni:)
Tiszta a lelkiismeretem! A recept ezen a neven jelent meg egy gorog
szakacskonyben! (A konyv magyar, a cime gorog :) Nekem inkabb olasznak
tunik a dolog... Bar igen nagy atfedeseket mutatnak a mediterran konyhak.
>TZAZIKI
>
>A tzaziki jo zsiros joghurtbol keszul. Itt a zsiros joghurtot nem kell
>kiaztatni de ha Magyarorszagon kisse leves, vizes akkor celszeru par orara
>gezbe kotni es felakasztani a csapra hogy kifolyjon a leve.
Mivel a mi joghurtunk kozel sem olyan zsiros mint a gorog, udvozito
eredmenyt tejfollel valo keveres adott. Gyartoktol es zsirtartalomtol
fuggoen tejfol:joghurt = 1:1 - 1:4
Korfun kifaggattunk egy haziasszonyt a dologrol, O pici borecetet is
szokott tenni bele, hogy kicsit savanyu legyen. Meg egy keves aprora vagott
zoldfuszert, melyet a tolmacsolasban segito srac keptelen volt magyarra
forditani. Ettol fuggetlenul egeszen jol sikerult reprodukalni :)
Szinten ott ettunk rizzsel, daralt hussal toltott sult paradicsomot (a neve
most eppen nem jut az eszembe), melynek azota is keresem a receptjet.
Topy
|
+ - | Papaga'jtorta (AMC) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Mindenkinek!
Ez a recept, a'ltalam is to:bbszo:r kipro'ba'lt e's mindig nagy sikert aratott!
Papaga'jtorta (AMC ede'nyben)
Hozza'valo'k:
20 dkg. cukor,
20 dkg. liszt,
4 db. toja's,
1/2 poh. tejfo:l, (1 deci)
1 csom. su:to"por,
aroma'k,
margarin az ede'ny kikene'se'hez.
Elke'szi'te's:
A porcukrot, a 4 db. ege'sz toja'ssal habosra keverju:k, hozza'adjuk a tejfo:lt
, e's a liszttel o:sszekevert su:to"port. Az i'gy kapott alapte'szta't sze'toss
zuk annyi ta'lka'ba, aha'ny fe'le szi'nt, vagy i'zt akarunk kapni. Pe'lda'ul: k
akao', kivi, puncs, vani'lia, ve'rnarancs, keseru"mandula, vagy dio' (zo:ld), s
a'fra'ny (sa'rga). Mindegyik aroma't o:sszekeverju:k a ta'lka'kba tett te'szta'
val, 1-2 percig a'llni hagyjuk. Ko:zben, a su:to"ede'nyt (serpenyo"t) kivajazz
uk, majd kanalanke'nt, felva'ltva a ku:lo:nbo:zo" szi'nu" e's i'zu" te'szta'kat
egyma'smelle' tesszu:k az ede'nyben, u:gyelve arra, hogy mine'l tarka'bb, papa
ga'j jelleget kapjon. Elsimi'tani nem kell, mert a meleg hata'sa'ra, a ku:lo:nb
o:zo" szinek, u'gy is o:sszefolynak.
Fedo" alatt, teljes energia'val addig hevi'tju:k, ami'g a thermocontroll mutato
'ja, alaphelytzetbo"l ki nem mozdul, majd takare'k
la'ngra kapcsoljuk. Amikor, a ho"me'ro"mutato'ja a zo:ld-piros mezo" hata'rvona
la't ele'ri, levesszu:k a fedo"t, e's egy tiszta
konyharuha'val kito:ro:lju:k a keletkezett go"zpa'ra't, majd a fedo"t visszate'
ve, levesszu:k a ho"forra'sro'l, e's negyed o'ra'n a't hagyjuk pa'rolo'dni, aza
z su:lni.
A fedo"t elta'voli'tva, egy fake'ssel o'vatosan elva'lasztjuk a te'szta't az ed
e'ny
oldala'to'l, majd a tortata'lca't ra'helyezve, egy ero"teljes mozdulattal felfo
rdi'tjuk, hogy a PAPAGA'JTORTA a ta'lca'ra keru:ljo:n.
Tetsze's szerinti kre'mmel, csokima'zzal kenhetju:k, di'szi'thetju:k, de o:nmag
a'ban is nagyszeru".
Mindenkinek jo' kise'rleteze'st! A'lli'tom, ha kipro'ba'lod, egy e'lme'ny.
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika
|
+ - | re: kerdes a husokrol (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Felado : [Hungary]
>Temakor: kerdes a husokrol + babsalata ( 53 sor )
>Kedves Konyhaban Megfordulok!
>Szaszika koszonom a valaszt.
>Lenne hozzad egy husbavago :-) kerdesem. Lehet, hogy figyelmetlenul olvastam
>el a marhahusokrol irt leveled, de nekem mindig gondot okoz, hogy mi a
>kulonbseg a feher pecsenye, illetve a fekete pecsenye husok kozott?
Szia Anita!
A feketepecsenye alakja lapitott, sze'les, hosszu, ha kette'va'gjuk, akkor inka
bb egy trapez szeru" a vagasi felulet alkzata. A ke't ve'ge'n pedig teljesen el
lapitott, mig a fehe'rpecsenye, inkabb egy hengerhez hasonlit. A feherpecsenye
szine, halvanyrozsaszin, mig a feketepecsenye, valamivel sotétebb, voroses szin
u"
******************************
>Felado : [Austria]
>Sziasztok,
>A masik kerdesem az lenne, hogy a vadas marha a marha melyik reszebol lesz a
>legfinomabb? Itt arra gondolok elsosorban, hogy a marha melyik resze puhul
>meg a legkonnyebben?
Szia Eszter!
A legfinomabb resz vadasnak, az ketseg kivul a stefania, ez utan javasolnam a r
ostelyost, termeszetesen csont nelkul, es a kereszt farto"t. Ha szeletelve akar
od elkesziteni, akkor viszont inkabb a gombolyu felsalt, es szinten a kereszt f
artot javasolnam. Nem az a lenyeg, hogy hamar puhuljon, inkabb, ha megfott, ne
legyen szaraz a hus. Ezert, ha egy mod van ra, akkor lassutuzon, mint a husleve
st, hogy eppen csak gyongyozzon a le', ugy kell fo"zni!
Meg egy marhaval kapcsolatos kerdes: Ismeri-e valaki a vetrece receptjet? Ha
igen, erdekelne, termeszetesen szemelyes tapasztalatokkal gazdagitva.
Koszonom
Eszter
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika
|
+ - | tzaziki (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
No azert szerintem a tzatziki nem ennyire egyszeru, hogy joghurt +ubi
+fokhagyma. Imadom, Korfun minden nap ettunk, es azota is gyakran
csinalunk itthon.
Meg korfurol hoztunk tzatziki fuszert (kis uveges), es azota ha valaki
jar arrafele, hozatunk vele. Ez egy elegge osszetett fuszer-keverek,
amiben biztosan tobbfele szaritott fuszernoveny aprora (de nem porra)
orolt elegye ismerheto fel fokhagyma aromaval.
A Korfun fogyasztott tzatzikiben is lathato volt ennek a fuszeru
novenynek az orlete a feher joghurtban.
Jo lenne pontosan tudni milyen fuszerek alkotjak ezt a kevereket, sajnos
meg elolvasni sem tudom igazan, mert nagyon eredeti a felirat. :)
Tud valaki errol tobbet?
/Amugy ha nincs joghurt, egeszen jo suru tejfollel is, de persze nem az
igazi./
Norbert
|
+ - | Lazac (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Egy kicsit cstlakoznek Eszterhez, en is lazaccal kapcsolatban erdeklodnek.
Szivesen vennek egy-ket jo lazac receptet. Remelem van ilyenetek !
Udv mindenkinek !
Laci
|
+ - | Tejfolos-gombas ponty... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok!
Ha lehet, akkor ne tiszai halbol keszitsetek. :(
Hozzavalok:
80 dkg pontyfile
10 dkg gomba
8 dkg vaj
4 dkg liszt
1 fej hagyma
2-2 dl tejfol es feherbor
1 csokor petrezselyem
orolt bors
so.
A pontyszeleteket megsozzuk es kivajazott edenybe tesszuk.
Annyi vizet es bort ontunk ra, hogy ellepje, majd mersekelt
tuzon megparoljuk. A halat atszedjuk egy masik edenybe. A
finomra vagott hagymat 5 dkg vajban megpiritjuk, hozzaadjuk a
felszeletelt gombat, soval, borssal, vagott petrezselyemmel
fuszerezzuk es megpiritjuk. Keves liszttel megszorjuk, allandoan
kevergetve tovabb piritjuk, majd 5 dl halparolo level felontjuk es
simara keverjuk. A martast a halszeletekre ontjuk es mersekelt
tuzon 4-5 percig forraljuk, kozben belekeverjuk a tejfolt. Vajas
burgonyaval talaljuk.
--
(Ollozas!)
Jo etvagyat! :)
<<<<<<<<> Üdv.:Csavajda László <>>>>>>>>>
+36-30-259-4518
|
+ - | Szaszikanak, szeretettel (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szaszika irja:
[...]
> Lehe'jazunk, kocka'ra va'gunk ke't nagy szelet kenyeret, nyolc evo"kana'l te
jj
> el, ha'rom dkg vajjal, kikeverju:k. E'teli'zesi'to" porral so'zzuk, e's egy n
ag
[...]
> Üdv.: Szászika
> A kötekedő hentes!
> Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
Kedves Szaszika!
A repulo ekezet, az nem erkolcstelen, raadasul nem is hizlal! :-)
Szoval jobb lenne hanyagolni... ;-)
- Gergely, a kotekedo informatikus
|
+ - | fustizu szer (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Peter irta:
>>Lehet, hogy a kanadai jobb, mindenesetre folyekony fustaromat
>>itthon is lehet kapni, egyebkent magyar gyartmany. En par
>>eve vettem, de aztan nem nagyon hasznaltam el, ha lehet, nem
>>hasznalok aromakat.
>Kerlek villamgyorsan ird meg, hogy akkoriban hol vetted!
>Mert nekem ez kimaradt....
Hat, kedves Peter, tenyleg evekkel ezelott volt a dolog, ha jol
emlekszem, akkor Budapesten a Nagykoruton vettem egy bioboltban.
Az biztos, hogy magyar gyartmany volt, szerintem ha meg letezik,
akkor Natura, Herbaria vagy bioboltokban lehet kapni (talan
a Herbaria a legeselyesebb).
Udv: Afonya
|
+ - | Salatak (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves KONYHAmesterek! :-)
Lenne egy oriasi keresem. Mar a TIPP-en feltettem a keresemet
egyszer, de az egyik listatag jelezte, hogy itt nagyobb sikerrel
kerdezhetek.
Szoval, imadom a salatakat. Fokent a majonezeseket,
joghurtosakat, meg amelyeken jo sok sajt van. Kedvenceim a
budapesti Happycentrumban es a Sali-paliban (ugy tudom,
ugyanaz a tulaj), kaphato Se'f a'lma, Sajtos kukorica, Sajt sala'ta,
es Sonka sala'ta. Sajnos, ezeknek a receptje't sehol nem tala'ltam
meg. Nem tudnatok segiteni, hogyan keszulnek ezek a sali-csodak?
Otthoni kiserleteim nem hoztak meg a kivant eredmenyt :-(, a
fent emliett salatabarokban pedig mindig tomeg van, igy
meglincselnek, ha akkor es ott faggatozom, hogyan keszitik oket.
Nem akarok Salatabart nyitni :-), csak otthon szeretnem a sajat
gyomrom (+parom) elegedettsegere ezeket elkesziteni.
Kerlek, ha tudtok segiteni, akkor a cimre irjatok,
mert nem vagyok listatag. Bar, ahogy elnezem, meg lehet, hogy
leszek...:-)
Koszonom,
Magdi
ui. Barmilyen egyeb fincsi salata recept is johet! :-))) (Orosz hu'ssala'ta,
Csirke sala'ta, stb.) Nyammmmm....
|
|