Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 433
Copyright (C) HIX
2000-01-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Az elet apro oromei (mind)  173 sor     (cikkei)
2 retesliszt (mind)  14 sor     (cikkei)
3 retesliszt (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - Az elet apro oromei (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

--=_ORCL_367023_0r0
Content-Type:text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding:quoted-printable

Alkotmanyellenesen, terrorral, a KGB-re emlekezteto modszerekkel, 
diktatorikusan, uj levelezorendszert kenyszeritettek rank. Office 
mail...(fujjjfujjjjjretekboaaaa)
Netscape alapu, de valami iszonyuan buta, megette az Outlookos
cimjegyzekemet, 
nem tudom a leveleket menteni, csak kijeloles+masolas+Word txt+save, nem
tolti 
le a leveleket a gepemre, hanem ott tartja a szerveren (ha akarom se tolti 
le!)... 
Kibuktam teljesen ezen a primitiv kakin.

Na, de a haborgasom nem erre a listara valo, csak elveszi az etvagyunkat...

o---------------oOo---------------o

Az e'let apro' o:ro:mei?

Nem fordi'tunk ele'g figyelmet az e'let apro' o:ro:meire. Pedig ezek fontos 
dolgok, mert ezek ko:zelebb hoznak minket egyma'shoz, szi'nesebbe' teszik 
e'letu:nket, mint egy-egy strasszdi'sz egy ba'rsonyruha't, mint egy e'kszer
egy 
sze'p no"t. Ilyen apro' o:ro:m pe'lda'ul egy jo' ka've'.
Mito"l lesz jo' egy ka've'? Nem ko:nnyu" erre felelni. Mindenekelo"tt, a jo'

ka've't frissen kell o"ro:lni. Csak a frissen o"ro:lt ka've' o"rzi meg azt
az 
illatot, azt az aroma't, melynek e'rze'keinket csiklando', ma'r-ma'r
erotikus 
simogata'sa, megfelelo"en elo"ke'szi'ti ajkainkat a kesere'des cso'kra, az 
i'nyu:nket kokottke'nt, hamiska'san ingerlo" i'zekre. Nem szabad tu'l
ero"sre 
fo"zni, hiszen a szi'vdobogtato'an heves dopping nemcsak epei'zu"
mivolta'ban 
ala'zza meg az e'brede's hajnalillatu' vara'zslata't, a jo' ebe'd
diszkre'ten 
bo:ffento", a'lmos emle'ke't, vagy a de'luta'ni ta'rsasa'g jo'i'zu" 
eszmecsere'je't, de csalo'da'st is kelt azokban, akik De'l-Amerika, vagy
Ara'bia 
egzotikus o:lele'se'tre va'gytak. Persze a tu'l ero"sre sikeru:lt ka've'n
me'g 
lehet segi'teni, ne'mi tejszi'n, cukor, esetleg -mino" szentse'gto:re's!-
vi'z 
hozza'ada'sa'val, a'm a tu'l gyenge ka've't asztalra ado' ha'zigazda
sze'gyene't 
nehe'z feledtetni. A mai, modern ka've'fo"zo"kkel, nehe'z jo' ka've't
fo"zni. 
Gyorsan elke'szu:lnek, ele'g ero"sek is, a'm az illat? az aroma? hamar munka

ritka'n jo'.
Az u'gynevezett "ne'met ka've'", ami alatt a papi'rfilteren a'teresztett, 
szi'ntelen, i'zetlen lo:ttyo:t e'rtju:k, neve'ben hordozza mino"se'ge't. A 
ne'met mu"szaki terme'kek aze'rt ke'szu:lnek remekbe, mert az emberek
inka'bb 
dolgoznak, mintsem hogy ka've'zniuk kelljen. Hasonlo' az angol ka've' is. A 
portuga'lok e's a spanyolok ellenben nagyszeru" ka've'val ki'na'lja'k a 
"hombre"-t. A spanyol cafe' corte feledhetetlen e'lme'nyt nyu'jt annak, aki 
becsu:li a jo' ka've' zamata't. To:ro:korsza'gban, Bulga'ria'ban, s az 
a'ltala'ban ma is a to:ro:k kultu'ra jegyeit viselo" orsza'gokban "to:ro:k 
ka've't" fo"znek. Ke'szi'te'se'vel a legkeve'sbe' lu'gozza'k ki a ka've'
nemes 
aroma'ja't, a'm ugyanakkor a marka'ns ka've'i'z megmarad. A na'lunk is 
legismertebb "presszo'ka've'", olasz tala'lma'ny. Talja'n ka've'fo"zo"n
csorgott 
le az elso" igazi "dupla". E's a sza'zadelo" klasszikus ka've'ha'zaiban, 
csillogo' vo:ro:sre'z ka've'fo"zo"k doromboltak go"zzel teli hasukkal, s az 
i'nyenc polga'rok e'lvezettel i'zlelgette'k a forro' ku:lo:nlegesse'get.
So"t, a 
magukra sokat ado' ka've'ha'zaknak (New York ka've'ha'z), ku:lo:n
po:rko:lte'k 
e's a'lli'totta'k o:ssze a csak nekik ke'szu:lt ka've'kevere'ket. Aze'rt ma
sem 
kell ke'tse'gbeesni, mert ahol a Segafredo vagy a Piazza d'Oro emble'ma't 
la'tjuk, ott bizony finom ka've'ra sza'mi'thatunk.
Mamika "kotyogo'ja'ban" szertarta'sos lassu'sa'ggal ke'szu:lt a de'luta'ni 
ka've'. Hideg, mine'l hidegebb vi'zzel, e's ko:zepesne'l semmike'pp sem
ero"sebb 
la'ngon. Az elso" kottyanta's uta'n, ma'r takare'kon is volt. A lassu'
kotyoga's 
ko:zepette sze'tteru:lo" illat, ma'r elo"re sejttette, hogy nem aka'rmilyen 
fekete ke'szu:l. Az utolso' fe'l percre, Mamika me'g le is vette a tu"zro"l
a 
kotyogo't, s a laka'sban ko:rbehordva, a friss ka've' illata'val vara'zsolt 
ihletet a ka've'za'shoz. Mert azt a ka've't nem "megittuk". Azzal a
ka've'val 
"ka've'ztunk". Ahhoz a ka've'hoz ja'rt egy keksz, tejszi'n, egy jo' 
besze'lgete's, nevete's? e's ja'rt hozza' Mamika?
Na eze'rt nem ittam egy jo' ka've't, ma'r tizeno:t e've?

o---------------oOo---------------o

K=F6sz=F6n=F6m a szeletet, amit =E1ldozt=E1l r=E1m, az id?db?l.
Szeretettel: P=E9ter

U.i: alairas file-t sem tudok ta'rolni...
--=_ORCL_367023_0r0
content-type:message/rfc822

Date: 18 Jan 2000 13:46:01
From:Feicht Miklos >
To:kutyas-forum
Subject:Re: Miklos! mit mond a netikett az ekezetekrol?
Reply-to:UNIX.PART: 
Return-Path:
Received:from sweeper.npp.hu (sweeper.npp.hu [195.228.132.40]) by office.npp.hu
 (AIX4.3/UCB 8.8.8/8.7) with ESMTP id NAA69918 for >; Tue, 18 J
an 2000 13:51:38 +0100
Received:from moderator. (unverified) by sweeper.npp.hu (Content Technologies S
MTPRS 4.1.2) with SMTP id > for <bacskaip@np
p.hu>; Tue, 18 Jan 2000 13:48:08 +0100
Received:from fi.egroups.com ([207.138.41.182]) by moderator.npp.hu; Tue, 18 Ja
n 2000 12:49:34 +0000 (UTC)
X-eGroups-Return:
Received:from [10.1.2.126] by fi.egroups.com with NNFMP; 18 Jan 2000 12:49:43 -
0000
Received:(listserv $); by f8; 18 Jan 2000 12:49:42 -0000
Delivered-To:
Received:(qmail 14261 invoked from network); 18 Jan 2000 12:49:34 -0000
Received:from sendmail.telnet.hu (212.75.128.13) by qg.egroups.com with SMTP; 1
8 Jan 2000 12:49:34 -0000
Received:(qmail 7132 invoked from network); 18 Jan 2000 12:49:32 -0000
Received:from port011.bp1.telnet.hu (HELO telnet.hu) (212.75.128.139) by mail.t
elnet.hu with SMTP; 18 Jan 2000 12:49:32 -0000
Message-ID:>
X-Accept-Language:en,fr,de,hu
References:>
Mailing-List:contact 
X-Mailing-List:
Precedence: bulk
List-Help:<http://www.egroups.com/group/kutyas-forum/info.html>;, <mailto:kutyas
>
List-Unsubscribe:<mailto:>
List-Archive:<http://www.egroups.com/group/kutyas-forum/>;
MIME-Version: 1.0
Content-Type:text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding:8bit

BÉKÉSI Zsuzsanna irta:
> 
> Lecci dontsd el mint moderator a vitat!
> Koszi.
> Balaint, igaz, fejezzuk be a temat es folytassuk a kutyazast....
> :-)))))
> 
> udv:zsuzs

Gyerekek, nem tisztem, hogy parttalan ekezetvitakban dontest hozzak.
Lenyeg az, hogy a levelek olvashatoak legyenek, mindenki
levelezoprogramja helyes(ISO-8859-2) karakterkeszlettel legyen
beallitva. Akinek a levelet ezek utan sem lehet elolvasni, annak vagy
nem fontos a mondanivaloja, vagy marad a del billentyu:-)

-- 
udv,
Miklos
http://www.kutya.org


> ------------------------------------------------------------------------
Get FREE Rewards When You're Online! With MyPoints, 
you get valuable FREE name-brand merchandise for reading 
email and surfing the web. It's that simple. Start NOW:
http://click.egroups.com/1/459/1/_/969/_/948199782/

-- Easily schedule meetings and events using the group calendar!
-- http://www.egroups.com/cal?listname=kutyas-forum&m=1



--=_ORCL_367023_0r0--
+ - retesliszt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Zsoka tegnapi felveteserol (szemcses a retesliszt) eszembe jutott, hogy mar
regen meg akartam Toletek kerdezni: a retesliszt tkp. finomabb, vagy
durvabb orlesu kellene hogy legyen, mint a finomliszt? Szegyen gyalazat, de
kozel 15 eves haziasszonyi tenykedesem soran meg nem sikerult erre fenyt
deritenem. :-))
En _csak_ a piskotahoz hasznalok reteslisztet. Kaptam egy kis
szakacskonyvet, amiben van nehany muffin recept is. Ott is reteslisztet
irnak, de szerintem finomliszttel finomabb. Mind a ketfelevel kiprobaltam.
Mi a lenyege a reteslisztnek? Mar azon kivul, hogy _retest_ ebbol kell
csinalni... :-)))) 

Zita
+ - retesliszt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kedves Zsóka!


Eppen most olvasom a HIX konyhan, hogy panaszolod a reteslisztet. Ahhoz nem
igazan tudok hozzaszolni, hogy durvabb-e mint eddig, de a sargasaghoz igen. 
Ez sem igazan a sajat tapasztalatom, inkabb edesanyam es Pista Ba (HIX
konyharol) tanitasa szerint valo. Gyerekkoromban mondta edesanyam, hogy az
egyik liszt jobb, mint a masik, es amikor megkerdeztem miert, azt mondta,
nezd meg a szinet! Latod milyen szep sargas? Nos Pista Ba írta meg az
osszel, hogy ert a lisztekhez, mert tesztaval foglalkozott. Batorkodtam ot
maganban megkeresni, nos o is megerositette a sargas szin josagat, miszerint
a friss orlesu liszt szine nem hofeher, hanem sargas szinu.
De azt már tenyleg ne tolem kerdezd, hogy az altalad vasarolt lisztre ez
igaz-e, vagy az mar szinezett sarga-e!


udvozlettel       Yobi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS