Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 863
Copyright (C) HIX
2001-05-24
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 fuszerek (mind)  16 sor     (cikkei)
2 Party (mind)  18 sor     (cikkei)
3 taborozo1 (mind)  118 sor     (cikkei)
4 házi sajt (mind)  14 sor     (cikkei)
5 Hentes kerestetik! (mind)  75 sor     (cikkei)

+ - fuszerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Trix!

Nyugodtan kerdezhetsz itt a listan, biztosan fogunk tudni segiteni.
Gondolom nem teljesen ismeretlen fuszerekrol lehet szo.
Ezen kivul jo szivvel ajanlom neked egy masik konyha-lista oszlopos
tagjanak remek honlapjat, ahol sok kerdesedre valaszt fogsz talalni, sot
bovebb leirast is az illeto fuszernovenyekrol: 

http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/index.html


Zita



UI: ment maganba is, hogy hamarabb odaerjen. :-)
+ - Party (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhatuderek!                                       
                                                            
Koszonom azoknak, akik jelentkeztek , varhatoan Torontoban  
tartando party bemutatora es talalkozora.                   
Tovabbra is varom masok jelentkezeset is. Mint emlitettem   
junius vege, julius kozepe kozott tervezzuk ezt a partyt.   
Azt is emlitettem, hogy minden felteteles modban szerepel.  
Az mar biztosnak tunik, hogy melyik restaurant ad helyett a 
patynak. Az meg a problema, hogy hol keszulhet el minden    
termekfele, ami szukseges. Kesobb kuldok termeklistakat,    
etelap tervezeteket. Ezek egyeztetese is folyik, hogy       
mindenkinek megfeleljen.                                    
Valtozatlanul nagyszeru dolog lenne azoknak talalkozni      
szemelyesen is, akik itt a halon mar hosszabb ideje         
leveleznek egymassal.                                       
                                                            
Udv.                                                        
VPJ
+ - taborozo1 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevasztok!

Itt a jo ido. Kuldok nehany bogracsban es parazson elkeszitheto etel
receptjet. Tegnap sorlimit miatt visszakaptam, ezert ket reszletben kuldom.
Ha valaki keri, tudom kuldeni ekezetekkel is.

Udv.
Gyula

Gongyolt tonhal
tonhal 6 szelet
paradicsompure 1 ek.
gomba 20 dkg
so
bors
sajt 5 dkg
olaj 1 ek.

A halszeleteket 0,5 cm vastagra vagjuk. Mindegyiket sozzuk, borsozzuk,
vekonyan megkenjuk paradicsompurevel es a szelet kozepere, egy csikban
gombat fektetunk. Osszegongyoljuk, hogy egy reteg legyen a gomba korul.
Fogpiszkaloval megtuzzuk es kiolajozott alufoliaba egyenkent becsomagoljuk,
majd parazs kozott megsutjuk. (Lehet a halat belulrol reszelt sajttal is
meghinteni.) Sutesi ido 20 perc.

Gombaval toltott csirkemell
csirkemell 4 db
gomba 30 dkg
tojas 3 db
vaj 2 dkg
olaj 1 ek.
so
bors
petrezselyem 1 csokor

A fel csirkemelleket vekony szelette kiverjuk. A gombat a vajon, sozva,
borsozva megparoljuk. Kihutjuk, majd hozzakeverjuk a finomra vagott
zoldpetrezselymet, aprora vagott ket fott tojast, majd a nyers tojast. A
tolteleket ket-ket husszelet kozze kenjuk, majd kiolajozott alufoliaba
csomagoljuk. Parazson sutjuk, felidoben megforgatva. Sutesi ido 20 perc.

Olasz sertesborda
rovidkaraj 8 szelet
paradicsompure 1 ek.
sajt 10 dkg
olaj 2 ek.
voroshagyma 1 ek.
so
bors
baberlevel 1 db
rozmaring

Az egyik kanal olajon megpiritjuk a reszelt hagymat, hozzaadjuk a
paradicsompuret, felengedjuk ketszer annyi vizzel mint a paradicsompure es
soval, torott borssal, baberlevellel meg egy kis agacska rozmaringgal
izesitve par percig fozzuk. A tuzrol leveve kozzekeverjuk a reszelt sajtot,
melynek fele lehet fustolt. A vekonyra kivert husszeletek kozzul
kettot-kettot a martassal osszeragasztunk es kiolajozott alufoliaba
burkolva, parazson sutjuk, felidoben megforgatva. Sutesi ido 30 perc

Vagdalthus foliaban
szalonna
burgonya
voroshagyma
huskonzerv
zoldpaprika
so

A negyszogletesre vagott folia kozepere tegyunk egy nagyon vekonyra vagott
szalonnaszeletet, erre nehany hamozott karikara vagott burgonyat, sozzuk
meg, tegyunk ra egy hagymakarikat, egy szelet vagdalthust, egy szelet
zoldpaprikat, ismet burgonyat es boritsuk be egy vekony szelet szalonnaval.
Csomagoljuk be es parazs fole tett racson, vagy a mar hamusodo parazsra teve
mindket oldalan 5-8 percig sussuk.

Sult csirkemell
csirkemell 4 db
sonka 8 szelet
sajt 8 szelet
olaj 1 ek.
so
bors

A fel csirkemelleket vekonyra kiverjuk. Mindegyikre egy szelet sajtot, egy
szelet vekony sonkat, majd ismet hust teszunk. Sozzuk, borsozzuk, majd
kiolajozott alufoliaba csomagoljuk. Parazson mindket felukon legalabb 10-10
percig sutjuk.

Toltott gomba foliaban
gomba
majkrem
szalonna
so

A megmosott gombafejeket gyengen megsozzuk es a kitort szarresz helyet
konzerv majkremmel kb. egy ujjnyi vastagon megkenjuk. Ket gombafejet
osszeillesztunk. Alufolia kozepere vekony szalonna szeletet, erre toltott
gombat teszunk. Szalonna csikokkal befedjuk, a foliat becsomagoljuk es a
parazs folott forro hamuban 10-15 percig sutjuk.

Bogracsgulyas konzervbol
konzervporkolt 1 doboz
burgonya 80 dkg
zoldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
zsir 1 ek.
voroshagyma 1 fej
so
pirospaprika
teszta

A zsirban megpiritjuk az aprora vagott hagymat, hozzaadjuk a kis kockakra
vagott burgonyat, a kicsumazott zoldpaprikat, a darabolt paradicsomot es
megszorjuk keves pirospaprikaval. Felontjuk kb. fel liter vizzel, megsozzuk
es felpuhara fozzuk. Ekkor tesszuk bele a tesztat (aprozott lebbencs,
reszelt teszta, csipetke szaritva stb) es megfozzuk. Talalas elott keverjuk
bele a konzervporkoltet es 1-2 percig forraljuk. Ha a levet elfone keves
vizzel potoljuk.
+ - házi sajt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Na mégegyszer!
Nemregota olvasom a Konyhat ezert ha mar volt elnezest.
Mostanaban sok friss hazi tejhez jutok hozza es szeretnek
belole hazai sajtot kesziteni.A nagyi regen szokott kesziteni
de sajnos neki nem volt szüksege receptre,, tudta fejbol".
Most viszont szeretnem en is elkesziteni de nem emlekszem
arra ,hogy a nagyi mikeppen csinalta.
Biztos van olyan aki tudja , hogy is kell elkesziteni.
Az elkeszitesehez szeretnek kerni tanacsokat.
Lehetoleg reszletes leirassal , mit hogyann kell csinalni.
A kulombozo sajtbol keszult recepteket is szivesenn vennem.
Elore is koszonom.

Gomboc3!
+ - Hentes kerestetik! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhát Olvasók!

Edmund Lázár kérésére írok  a listára.Régebben o maga  is hozzászólt egy-egy té
mához.O most Franciaországban él és keres olyan magyar hentest,aki kolbászt,sza
lámit készítene neki és ezt ki is tudná szállítatni oda. Edmundnak van itt bank
számlája, tehát errol tudná átutalni a pénzt.Most nem tudom, lehet-e már egyált
alán külföldre ilyesmit szállítani  a száj- és körömfájás miatt.Ha valakit érde
kelne a dolog, az alábbi címen tudhat meg részleteket: 
om
Köszönettel: Judit


























































Kedves Konyhakedvelok! Edmund Lázár kérésére írok nektek.Régebben o is hozzászó
lt pár témához itt.Franciaországban él és olyan magyar hentest keres, aki kolbá
szt,szalámit csinálna neki és ki is juttatná.Edmundnak van itthon bankszámlája,
 arról utalná a pénzt.Akit érdekel a dolog, részleteket az alábbi címen tudhat 
meg:  Köszönettel:Judit

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: ajkkvt08.elte.hu)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS