Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1104
Copyright (C) HIX
2002-03-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 torta-goffri (mind)  9 sor     (cikkei)
2 tortagyuru (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Re: Maraschino (mind)  36 sor     (cikkei)
4 gofri (mind)  3 sor     (cikkei)
5 Re: maraschino, Amaretto (mind)  9 sor     (cikkei)
6 RE: *** HIX KONYHA *** #1103 (mind)  39 sor     (cikkei)
7 arugula??? (mind)  7 sor     (cikkei)
8 +1x svedasztal (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - torta-goffri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

A hetvegen nem tudtam eldonteni, hogy megsussem-e brusseli tortat, vagy
goffrit sussek. Igy sajatos receptet talaltam ki. A torta alapanyagaibol
olyan mennyisegu es allagu tesztat keszitettem, mint a goffrie!
Nagyon finom lett! :)
Kerek otletet a torta-goffri elnevezesere! (Brusseli goffri?)

Ottilia
+ - tortagyuru (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Az Emilia altal emlitett rozsdamentes, stufenlos verstellbar :-) tortagyuru
nagyon megnyerte a tetszesemet.  Van ui. ket kapcsos tortaformam is, de ez
az allithatos sokkal praktikusabbnak tunik. Vajon lehet-e ilyet Mo-on is
kapni? Nem latott valamelyikotok hasonlot? Eddig meg csak muanyagbol lattam
- de az kizarolag hidegen elkeszitheto joghurt-/turo-/ stb-tortakhoz jo.
Emilia, Nemetorszagban hol kaphato ilyesmi? Nyaron esetleg megyunk, akkor
feltetlen vennek magamnak (ha itthon nem talalok). Van vmi markaneve? 

sziasztok,
Zita
+ - Re: Maraschino (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zsoka!
Orulok, hogy jo kedvre derultel! Amugy az idezet valahogy ugy folytatodik,
hogy:
... miutan mindezt megtette, elkezdett meselni...
Ha nem olvastad volna, kiderult,  hogy a nagy Levin egy borton-szakacs volt.
Tehát temaba is vagott!

Koszonom a likor-infot. Ezek szerint a boltos nem tevedett nagyot...
:-))
Közben elolvastam a KONYHA-t.... Tanacstalan lettem, mert ott a mandulára
is van egy tipp...
No, fel van adva a lecke...
Egy eletem, egy halalom, a maraschinot kipróbalom!
...rimel is!
Meg egyszer koszonom!
Lajos
<><><><><><><><><><><><><>
Vigh Lajos
Paks
+36-30-253-1605
Lakas:

Munkahely:

Draco-kiadvany:

<><><><><><><><><><><><><>





---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.325 / Virus Database: 182 - Release Date: 2002.02.19.
+ - gofri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Mindenkinek koszonom a gofris recepteket.

Gyula
+ - Re: maraschino, Amaretto (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> A marachino az egy olasz mandulalikor. Szinten olasz mandulalikor az
> Amoretto , ezt nagyon sok helyen lehet kapni (legalábbis a magyart
> utangyartottat.
  
Nem haragszol, Tucsi, de a temakorbe tettem helyes irasmodjukat - ha
valaki nem ismeri, s meg akarja ezt a ket italt keresni, igy modja van
megtalalni oket.

Martha
+ - RE: *** HIX KONYHA *** #1103 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> From: HIX KONYHA [mailto:] 
> Felado :  [Hungary]
[del]
> A Maraschino (ejtsd: maraszkino) szintelen, igen kellemes, 
> meggyizu likor, 35% alkoholtartalommal. Zamatkepzo anyaga a 
> Jugoszlaviaban nagy mennyisegben termo Marasca-meggy. (Italok 
> konyve A-Z-ig, 1970)
> 
> Anno Domini a sogornom mindig hozott 1-2 uveg Maraschinot 
> haza, amikor a jugoszlav tengerparton nyaraltak. Emlekszem 
> akkoriban ittam naluk ilyet, valoban nagyon kellemes, ihato 
> ital volt. A sogornom foleg boleba tette. Hogy a del-szlav 
> haboru ota kaphato-e itthon ujra azt nem tudom, soha nem is 
> kerestem. Csak ennyit tudok segiteni. :-)

Az asszonykam otthon szokott ilyesmit kesziteni: egy otliteres
befottesuveget megtolt felig friss meggyel es feltolti ket resz tiszta
szesszel es harom resz vodkaval. Szinten nagyon kellemes, bar az a
gyanum, hogy joval nagyobb az alkoholtartalm a 35% -nal.

> Szeretettel J. Zsoka, aki mar sokat tapasztalt! :-))
> > Felado :  [Hungary]
> > Temakor: svedasztal ( 7 sor )

[del]
 
> Tehat: husgombocok (az Ikea-ban lehet olyat enni, tudtommal) 
> , lehet beleszurni  fogpiszkalot kis 

Bizonyara a kotbullarra gondolsz. Megirnad a receptjet? Itt az Ikeaban
szoktam fogyasztani. Skandinaviaban a dan valtozattal talalkoztam
ilyesmivel. Nagyon jolesett az egesznapos vitorlazas utan az Oresundon
(sved szemmel nezve Helsingborg es Landskrona kozott) boven gin-toniccal
locsolva :-). Esetleg azt is elmeselhtned, hogy lehet hazilag pacolt
heringet kesziteni.

Tomi (aki szinten eleg sokat tapasztalt)

> Remelem tudod hasznalni az otleteket, udvözlettel: Agnes
+ - arugula??? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Lattam az egyik csatornan egy fozocsket, ha jol emlekszem egyiptomi,
helyszin volt, de lehet, hogy kavarom. :-) Minden esetre a mester az egyik
etelbe friss arugulat, tehat valamilyen, zöld szinu, fuszernovenyt tett. Meg
soha nem hallottam ilyenrol. Ti ismeritek?
J. Zsoka, aki halmozottan hatranyos helyzetu. :-)))
+ - +1x svedasztal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

csak meg annyit: a svedasztalt itt "szendvicsasztal"-nak is nevezik, 
vagyis ha nem karacsonykor van (tulajdonkeppen az egesz advent alatt 
adjak). Mint a neve is mutatja, ott nem szokott sutemeny lenni. 
Ezzel szemben az u.n. Karacsonyi-asztalon szokott dessert lenni, 
hideg tejberizs + 1 mandula belefozve es összekeverve tejszinhabbal 
es narancs/mandarindarabokkal . Aki megtalalja a mandulat annak 
szerencseje lesz a kovetkezo evben. Ez azt hiszem nem aktualis 
nyaron :-) 
Ha akarsz akkor szerintem kulon csinalj egy desszert-asztalt.

udvözlettel: Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS