1. |
koktelparty (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
2. |
elveszett receptek (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
3. |
Sajtos taska (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
mustar (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
5. |
REC: Fekete-erdo fatorzs (mind) |
60 sor |
(cikkei) |
|
+ - | koktelparty (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves konyhatunderek!
Velemenyeket szeretnek kerdezni. Ki szeretne reszt venni
olyan "csevegos" koktelpartyn, ahol a kovetkezo etelekbol
lehetne nassolni?
Sos light falatok:
Csaky mini roladok. Parajos mini roladok
sajtkremmel.Szalamis mini ivek, primorokkel.Izelito husos
mini piramisok.Gombas mini szeletek. Esterhazy koktel
szelet. Paraszt kolbasz koktel modra. Tengergyongye
mini falatok(konnyu sos teszta, toltelek, kaviar, rak,
lazac).Tesztan sult csirkepaprikas koktel mopdra. Zoldseg
pite omlos tesztan. Tortaline rakkal, primorokkel,
olivabogyokkal.
Edes light mini falatok:
Dios mini roladok. Tejszines eperfalatok. Parizsi mini
csucsok, Meggy mini pite, Fekete-erdo sutemény falatok. 8
személyes somloi tal AVEFOOD modra.
Ha van idotok es kedvetek varom a valaszokat. Koszonettel:
VPJ.
|
+ - | elveszett receptek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> szamitogepes problema folytan elvesztettem sok jo receptemet de amit a
> legjobban banok es remelem valamelyiketek kisegit az a marcipanos sorozat.
Kedves Eszter!
Pont ma irta Hollosi Jozsi, hogy - bar nem igeri, hogy egy ujabb HIX-CD
megjelenik hamarosan, - ma'r lassan keszen van a website, ahol minden
ujsag minden levele't megtalalhatjuk. Ha van idod a varakozasra, egy kis
ido mulva mindent egy helyen megtalalsz, me'g azt is, ami majd csak most
jon! :)))
Udv.,
Martha
|
+ - | Sajtos taska (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Ismeri e kozzuletek valaki a nemet latvany pekseg altal forgalmazott sajros
taska elkeszitesenek a receptjet?
Udvozlettel:
Gaboka
|
+ - | mustar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
A Globus mustarrol jut eszembe, tartalmazza az E123 nevu adalekanyagot, ami
barna szinu etelszinezek. A neve megegyezik az Amarant-tal, ami barna szinu
gabonafele. Az E123 ennek a mesterseges utanzata. Azt erdemes tudni rola,
hogy a vilagon az elso helyen van a tiltott adalekanyagok listajan, sulyosan
rakkelto, az Usa-ban, a volt Szovjetunioban, es Europa legtobb orszagaban
betiltottak a hasznalatat mar evekkel ezelott. Nalunk meg nem ilyen alapos
az ellenorzes, itt meg eladjak az ilyen adalekokat. Tartalmazzak tobbek
kozott a Globus mustar, es az IGLO halrudacskak.
Baratsaggal: Krisztian
Noni - az Elet ajandeka
|
+ - | REC: Fekete-erdo fatorzs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hozzavalok kb 12 szelethez:
4 tojas
13 dkg finom kristalycukor,
3 zacsi van. cukor,
8 dkg liszt,
5 dkg etkezesi kemenyito (buza)
2 dkg kakaopor,
2 csapott teaskanal sutopor
2 fiola (8 ml-es) cseresznyepalinka sutoaroma
4 dl tejszin
1 zacsi habfixalo (Hulala eseten szuksegtelen)
1 uveg (720 ml) magozott meggybefott
1/2 citrom vekonyan levagott heja
5-5 dkg tej es et tortabevono
sutopapir
disziteshez mentalevel
szorashoz kristalycukor
polpack vagy alufolia
A tojasok feherjet kemeny habba verjuk, kozben beleszorunk 10 dkg
cukrot es 1 zacsi van. cukrot. Egyenkent belekeverjuk a tojasok
sargajat, majd beleszitaljuk a 2 dkg etkezesi kemenyitovel,
kakaoporral es sutoporral elvegyitett lisztet.
A masszat sutopapirral belelt tepsibe simitjuk, elomelegitett sutoben
200 fokon /gaztuzhelynel 3-as fokozat/ 10-12 percig sutjuk. A
piskotalapot a szeleknel meglazitva megnedvesitett, cukorral
meghintett konyharuhara boritjuk. A sutopapirt lehuzzuk, a tesztat a
konyharuhaval betakarva hulni hagyjuk.
Folpackkal kibelunk egy kb. 11x30 cm-es, 1 l-es ozgerinc format. A
piskotabol kivagunk egy 18x30 cm-es lapot, a formaba fektetjuk, es 1
fiola sutoaromaval meglocsoljuk. 1,5 dl tejszint 1 zacs. van cukorral
es a habfixaloval kemeny habba verunk, a piskotara simitjuk, es
hutoszekrenybe allitjuk.
A kimagozott meggyet alaposan lecsopogtetjuk, levet felfogjuk. A
megmaradt etkezesi kemenyitot keves meggyleben csomomentesen
elkeverjuk. A maradek meggylevet a cukorral es a citromhejjal
felforraljuk, majd a citromhej eltavolitasa utan belevegyitjuk a
kemenyitot. Osszeforraljuk, beleszorjuk a meggyet, majdnem teljesen
kihutjuk, es a vaniliahabra halmozzuk.
A piskotalapbol kivagunk egy 10,5x30 cm-es lapot, (a maradekot mas
sutemenyhez felhasznaljuk) meglocsoljuk a masik fiola sutoaromaval, es
a kompotretegre fektetjuk. A fatorzset kb. 3 orara hutoszekrenybe
tesszuk. Kozben a ketfele felapritott bevonot kulon-kulon, forro
vizfudoben megolvasztjuk (mikrosuto elonyben :) ) Vekonyan ket
marvany-vagy porcelanlapra simitjuk, majd rovid idore huvos helyre
allitjuk. Nagy forgacsokra faragjuk es tanyerra teve huvos helyen
tartjuk.
A fatorzset a formabol kiboritjuk, a foliat lehuzzuk. A maradek
tejszint a vanilias cukorral kemeny habba verjuk, a fatorzset
koros-korul bevonjuk, es megszorjuk csokoladeforgacsokkal.
Mentalevellel diszitjuk.
Elkeszitesi ido kb.1,5 ora
szeletenkent kb 1170 joule-t(280 kaloriat)tartalmaz.
Cintia mailto:
|
|