Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 772
Copyright (C) HIX
2001-02-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 gesztenyes (mind)  41 sor     (cikkei)
2 kuglof recept (mind)  47 sor     (cikkei)
3 Recept (mind)  56 sor     (cikkei)
4 vegetarianus (mind)  7 sor     (cikkei)

+ - gesztenyes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,
itt kuldok 2 receptet, ugy is eleg nagy a csend:

Gesztenyevel toltott korte vanilia martassal

allitolag ez egy konnyen , gyorsan elkeszitheto es garantalt sikert arato,
igazabol o"szi csemege.
A meghamozott korteket alulrol karalabevajoval kivajjuk. a korteket az egesz
fahejjal,
szegfuszeggel es citromlevel izesitett edes feherborban felpuhara
magparoljuk. A rummal
izesitett gesztenyemasszat tejszinnel habosra keverju, majd az igy kapott
suru kremmel a
korteket alulrol megtoltjuk es jol lehutjuk. A fozes nelkul keszitheto
pudingporbol es tejszinbol
hidegen martast keszitunk, de adhatjuk csokolade martassal is. A jol
lehutott és lesza'ritott korteket
olvasztott feher vagy barna csokoladeval vagy tobbszinu gyumolcs-zselevel
diszithetjuk.

Tuzdelt pulykamell mezben parolt gesztenyevel
A pulykamellet elokeszitjuk, a zoldsegeket megtisztitjuk es karikara vagjuk.
A karikara
vagott sargarepat, fehergyokeret, zellert a tepsiben elrendezzuk, majd
rahelyezzuk a
fustolt szalonnaval tuzdelt pulykamellet, meghintjuk soval és olvasztott
vajjal meglocsoljuk,
majd sutoben 150 fokon lassan aranysargara sutjuk. Amig a pulyka sul,
megtisztitjuk a
gesztenyet, majd az egesz gesztenyeket mezes tejszinben megparoljuk. A
mezben parolt
gesztenye koret  mellett vajon piritott mandulaszeletekkel megszort, frissen
parolt brokkolival
es racsos burgonyaval talaljuk. Badacsonyi Szurkebarat illik melle.

Forras: Rofusz Karoly, az Astoria konyhafonoke

Mindket receptet nem reg kaptam, meg egyiket sem probaltam.
Ha valaki kiprobalja, kerem, szamoljon be az eredmenyrol.

Udv. Ildiko
+ - kuglof recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kuldok egy par kuglof receptet, van koztuk kelesztett
tesztas es
sutoporos is.

Kuglof
60 dkg liszt, keves so, 4 evokanal kristalycukor,
10 dkg margarin, 6 dkg eleszto (kaveskanal cukorral
langyos tejben megkelesztve), 1 tojas, 2 tojassar-
gaja, aztatott mazsola, reszelt citromhej

A tesztat retes kemenysegure dagasztjuk addig, amig
holyagos nem lesz. A kuglofformat felig megtoltjuk,
tojasfeherjevel megkenjuk.
3/4 oraig sutjuk.

Mazsolas kuglof
25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vanilias cukor,
4 tojas, 1 citrom leve es heja, 50 dkg liszt,
1 tasak sutopor, 1/8 liter tej, 25 dkg mazsola

A vajat habosra keverjuk es folyamatosan hozza-
adjuk cukrot, a vanilias cukrot, a citromlevet
es hejat.
A sutoporral elkevert lisztet kanalankent - a
tejjel felvaltva -  tesztahoz adjuk, majd a ma-
zsolat is a tesztaba keverjuk. Kikent kuglof-
formaba ontjuk, es forro sutoben 50 percig
sutjuk.

Becsi kuglof

4 tojas sargaja, 10 dkg etolaj, 10 dkg viz, fel
citrom leve es heja, 25 dkg porcukor
A fentieket kikeverjuk, hozzaadunk 25 dkg lisztet,
1/2 csomag sutoport, vegul ovatosan belekever-
juk 4 tojas kemenyre vert habjat.
Lisztezett, zsirozott formaba ontjuk, elomele-
gitett sutoben, lassan sutjuk.
A tetejere csokimazat tehetunk.

Sok sikert a kiprobalashoz.

Agi


---
sent by kiwwi.hu
+ - Recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !

Mostanaban keszitettem ket (szerintem  kulonleges ) etelt.
Csodalatosan finomak!
Leirom a recepteket. A hozzavalok mennyisegetol kismertekben el
lehet terni.

Gersli leves
( 6 - 8 liter)

Hozzavalok:
1 kg koruli fustolt hus (pl. tarja, csulok, fejhus, v. oldalas)
1 - 1,2 kg vegyes zoldseg ( karikara vagva )
35-40 dkg gersli ( arpagyongy, v. hantolt arpa )
1/2 kg  krumpli
1 nagy fej voroshagyma (egeszben )
2 gerezd fokhagyma ( aki szereti tehet bele tobbet is!)
2 db. fustolt izu leveskocka
so  ( ha van, akkor fustolt so)
2 db. Lestyan level ( el is hagyhato )
1 keshegynyi szerecsendio virag

A sozassal vigyazzunk, mert a fustolthus fozoleve lehet hogy sos!!!

Egy kuktaban megfozzuk a fustolthust, melynek csak a fozolevet
hasznaljuk a leveshez. (A fotthust a masodikhoz hasznaljuk fel!!)
A gersli, és a krumpli kivetelevel beletesszuk a hozzavalokat, es
felpuhara fozzuk. A gerslit megmossuk, es ketszer annyi vizben
megabaljuk. Ha kell meg potoljuk a vizet. Ha a zoldseg mar majdnem
megfott, beletesszuk a fel dionyra vagott krumplit es az elofozott
gerslit. Amikor a krumplit kisse tulfoztuk akkor kesz.


Hagymas burgonyasalata
( Cukor helyett a mesterseges edesitok is hasznalhatok!)
Hozzavalok:
1,5 kg.   krumpli
0,5 kg    voroshagyma
zsir, v. olaj, cukor, ecet, so.

A krumplit megmossuk, es hejaban megfozzuk.
A hagymat megtisztitjuk, hosszura vagjuk, (tehat nem aprora!)
uvegesre dinszteljuk. Mikor megvan, adjunk hozza 2 - 4 evokanal
cukrot, 1 mokkaskanal sot, es 2 - 3 evokanal ecetet, valamint kb.
1/2 dl. vizet.
A fott krumplit meghamozzuk, karikara vagva alaposan osszekeverjuk
a hagymaval. Izles szerint meg tovabb izesithetjuk.
Fustolt hussal fogyasztjuk.
Jo etvagyat !

Attila

(Vigyazat ! Az ebed elfogyasztasa utan vendegsegbe
NE MENJUNK !!!)
Lehetoleg egy jol szelloztetheto helysegben tartozkodjunk!!
         (         ;- ))      )
+ - vegetarianus (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Elinditottam egy levelezolistat, ami a getresponse szerverrol mukodik. A
neve Vege-tár, es a vegetarianus konyharol szol. Ha erdekel a tema, kuldj
egy ures emilt a  cimre, es attol kezdve hetente
kapsz egy-egy e-mailt vegetarianus receptekkel, praktikakkal.
Szeretettel ajanlom minden erdeklodonek!
Krisztian

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS