1. |
gesztenyes (mind) |
41 sor |
(cikkei) |
2. |
kuglof recept (mind) |
47 sor |
(cikkei) |
3. |
Recept (mind) |
56 sor |
(cikkei) |
4. |
vegetarianus (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
|
+ - | gesztenyes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
itt kuldok 2 receptet, ugy is eleg nagy a csend:
Gesztenyevel toltott korte vanilia martassal
allitolag ez egy konnyen , gyorsan elkeszitheto es garantalt sikert arato,
igazabol o"szi csemege.
A meghamozott korteket alulrol karalabevajoval kivajjuk. a korteket az egesz
fahejjal,
szegfuszeggel es citromlevel izesitett edes feherborban felpuhara
magparoljuk. A rummal
izesitett gesztenyemasszat tejszinnel habosra keverju, majd az igy kapott
suru kremmel a
korteket alulrol megtoltjuk es jol lehutjuk. A fozes nelkul keszitheto
pudingporbol es tejszinbol
hidegen martast keszitunk, de adhatjuk csokolade martassal is. A jol
lehutott és lesza'ritott korteket
olvasztott feher vagy barna csokoladeval vagy tobbszinu gyumolcs-zselevel
diszithetjuk.
Tuzdelt pulykamell mezben parolt gesztenyevel
A pulykamellet elokeszitjuk, a zoldsegeket megtisztitjuk es karikara vagjuk.
A karikara
vagott sargarepat, fehergyokeret, zellert a tepsiben elrendezzuk, majd
rahelyezzuk a
fustolt szalonnaval tuzdelt pulykamellet, meghintjuk soval és olvasztott
vajjal meglocsoljuk,
majd sutoben 150 fokon lassan aranysargara sutjuk. Amig a pulyka sul,
megtisztitjuk a
gesztenyet, majd az egesz gesztenyeket mezes tejszinben megparoljuk. A
mezben parolt
gesztenye koret mellett vajon piritott mandulaszeletekkel megszort, frissen
parolt brokkolival
es racsos burgonyaval talaljuk. Badacsonyi Szurkebarat illik melle.
Forras: Rofusz Karoly, az Astoria konyhafonoke
Mindket receptet nem reg kaptam, meg egyiket sem probaltam.
Ha valaki kiprobalja, kerem, szamoljon be az eredmenyrol.
Udv. Ildiko
|
+ - | kuglof recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kuldok egy par kuglof receptet, van koztuk kelesztett
tesztas es
sutoporos is.
Kuglof
60 dkg liszt, keves so, 4 evokanal kristalycukor,
10 dkg margarin, 6 dkg eleszto (kaveskanal cukorral
langyos tejben megkelesztve), 1 tojas, 2 tojassar-
gaja, aztatott mazsola, reszelt citromhej
A tesztat retes kemenysegure dagasztjuk addig, amig
holyagos nem lesz. A kuglofformat felig megtoltjuk,
tojasfeherjevel megkenjuk.
3/4 oraig sutjuk.
Mazsolas kuglof
25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vanilias cukor,
4 tojas, 1 citrom leve es heja, 50 dkg liszt,
1 tasak sutopor, 1/8 liter tej, 25 dkg mazsola
A vajat habosra keverjuk es folyamatosan hozza-
adjuk cukrot, a vanilias cukrot, a citromlevet
es hejat.
A sutoporral elkevert lisztet kanalankent - a
tejjel felvaltva - tesztahoz adjuk, majd a ma-
zsolat is a tesztaba keverjuk. Kikent kuglof-
formaba ontjuk, es forro sutoben 50 percig
sutjuk.
Becsi kuglof
4 tojas sargaja, 10 dkg etolaj, 10 dkg viz, fel
citrom leve es heja, 25 dkg porcukor
A fentieket kikeverjuk, hozzaadunk 25 dkg lisztet,
1/2 csomag sutoport, vegul ovatosan belekever-
juk 4 tojas kemenyre vert habjat.
Lisztezett, zsirozott formaba ontjuk, elomele-
gitett sutoben, lassan sutjuk.
A tetejere csokimazat tehetunk.
Sok sikert a kiprobalashoz.
Agi
---
sent by kiwwi.hu
|
+ - | Recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok !
Mostanaban keszitettem ket (szerintem kulonleges ) etelt.
Csodalatosan finomak!
Leirom a recepteket. A hozzavalok mennyisegetol kismertekben el
lehet terni.
Gersli leves
( 6 - 8 liter)
Hozzavalok:
1 kg koruli fustolt hus (pl. tarja, csulok, fejhus, v. oldalas)
1 - 1,2 kg vegyes zoldseg ( karikara vagva )
35-40 dkg gersli ( arpagyongy, v. hantolt arpa )
1/2 kg krumpli
1 nagy fej voroshagyma (egeszben )
2 gerezd fokhagyma ( aki szereti tehet bele tobbet is!)
2 db. fustolt izu leveskocka
so ( ha van, akkor fustolt so)
2 db. Lestyan level ( el is hagyhato )
1 keshegynyi szerecsendio virag
A sozassal vigyazzunk, mert a fustolthus fozoleve lehet hogy sos!!!
Egy kuktaban megfozzuk a fustolthust, melynek csak a fozolevet
hasznaljuk a leveshez. (A fotthust a masodikhoz hasznaljuk fel!!)
A gersli, és a krumpli kivetelevel beletesszuk a hozzavalokat, es
felpuhara fozzuk. A gerslit megmossuk, es ketszer annyi vizben
megabaljuk. Ha kell meg potoljuk a vizet. Ha a zoldseg mar majdnem
megfott, beletesszuk a fel dionyra vagott krumplit es az elofozott
gerslit. Amikor a krumplit kisse tulfoztuk akkor kesz.
Hagymas burgonyasalata
( Cukor helyett a mesterseges edesitok is hasznalhatok!)
Hozzavalok:
1,5 kg. krumpli
0,5 kg voroshagyma
zsir, v. olaj, cukor, ecet, so.
A krumplit megmossuk, es hejaban megfozzuk.
A hagymat megtisztitjuk, hosszura vagjuk, (tehat nem aprora!)
uvegesre dinszteljuk. Mikor megvan, adjunk hozza 2 - 4 evokanal
cukrot, 1 mokkaskanal sot, es 2 - 3 evokanal ecetet, valamint kb.
1/2 dl. vizet.
A fott krumplit meghamozzuk, karikara vagva alaposan osszekeverjuk
a hagymaval. Izles szerint meg tovabb izesithetjuk.
Fustolt hussal fogyasztjuk.
Jo etvagyat !
Attila
(Vigyazat ! Az ebed elfogyasztasa utan vendegsegbe
NE MENJUNK !!!)
Lehetoleg egy jol szelloztetheto helysegben tartozkodjunk!!
( ;- )) )
|
+ - | vegetarianus (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Elinditottam egy levelezolistat, ami a getresponse szerverrol mukodik. A
neve Vege-tár, es a vegetarianus konyharol szol. Ha erdekel a tema, kuldj
egy ures emilt a cimre, es attol kezdve hetente
kapsz egy-egy e-mailt vegetarianus receptekkel, praktikakkal.
Szeretettel ajanlom minden erdeklodonek!
Krisztian
|
|