Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1103
Copyright (C) HIX
2002-03-04
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Marachino (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Maraschino (mind)  16 sor     (cikkei)
3 RE: *** ujfajta recept (mind)  18 sor     (cikkei)
4 svedasztal (mind)  57 sor     (cikkei)

+ - Marachino (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

A marachino az egy olasz mandulalikor. Szinten olasz mandulalikor az
Amoretto , ezt nagyon sok helyen lehet kapni (legalábbis a magyart
utangyartottat.


Tucsi
+ - Maraschino (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Lajos!

Jo kedvre deritettel Rejtot idezve, ki volt nagy Levin? :-)))

A Maraschino (ejtsd: maraszkino) szintelen, igen kellemes, meggyizu likor,
35% alkoholtartalommal. Zamatkepzo anyaga a Jugoszlaviaban nagy mennyisegben
termo Marasca-meggy.
(Italok konyve A-Z-ig, 1970)

Anno Domini a sogornom mindig hozott 1-2 uveg Maraschinot haza, amikor a
jugoszlav tengerparton nyaraltak. Emlekszem akkoriban ittam naluk ilyet,
valoban nagyon kellemes, ihato ital volt. A sogornom foleg boleba tette.
Hogy a del-szlav haboru ota kaphato-e itthon ujra azt nem tudom, soha nem is
kerestem. Csak ennyit tudok segiteni. :-)

Szeretettel J. Zsoka, aki mar sokat tapasztalt! :-))
+ - RE: *** ujfajta recept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

* Olvasom a Konyhat es mindenhol a jo laktato, nehol
* zsiros, cukros sutemenyek. Minden ami hizlal.
* Tud vlki jo fogyokuras
* receptet/recepteket/heti/havi kurat?

kedves CilaPower,
teljesen banális leszek: minden felsorolt recept használható, ha
a hozzávalókat egyenként veszed meg, és gyalog sétálsz el érte
minden egyes alkalommal a lakásodtól legtávolabbi ABC-be a
kerületedben, vagy városodban... :-))
vicc nélkül: én mindig akkor fogytam, ha többet mozogtam, mint
amit a bevitt "abrak" fedezett
mozgás nélkül tömhetem magamba a zöldséget, gyümölcsöt, vagy csak
az ásványvizet... lefogyok három-öt kilót idolegesen, aztán
visszajön az egész (égetés nélkül csak a víz játszik bújócskát a
szervezettel)
üdv
L:C
+ - svedasztal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]
> Temakor: svedasztal ( 7 sor )

hat talan leginkabb fenyo vagy nyirfabol keszul :-))

ja, hogy mit tegyel RA? - az mas, illetve, mast.
Viccen kivul: eloszor is az asztalt arnyekos es - lehetoleg huzatos - helyen al
litsd fel. Szerintem 
akarmit tudsz rataenni, 1-2 oranal tovabb ugyse marad rajta semmi. Remelhetoleg
, mindent 
megesznek.
Ha elotte jol behutod amit feladsz akkor nem lehet semmi baj, ha meggondolom ho
gy itt foleg 
Karacsony elott szoktak az ettermek u. n. svedasztalt (mi itt karacsonyiasztaln
ak nevezzuk) 
felallitani es bizony az is melegen all egy par orat, hiszen az ettermek futott
ek.

Tehat: husgombocok (az Ikea-ban lehet olyat enni, tudtommal) , lehet beleszurni
 fogpiszkalot kis 
zaszlokkal pl, kulonfele sajtokat: pl emmentali es valami fustoltsajt szoloszem
ekkel korulrakva, Brie -
fele-sajtot kortedarabokkal (citromot kell ra csepegtetni akkor nem barnul meg 
a korte), valami feher 
vagy/es zold peneszes sajt, kis talkakban vajat es olivabogyot melle (pl zoldet
/lilat vagy zoldet 
pimientoval es feketet) es 2-3 fele sos keksszel. Kulonfele pacolt heringeket, 
itt vannak mustaros, 
paradicsomos, fokhagymas, "palinkas", novenyi fuszeres meg sima hagymas pacokba
n ezek melle 
rozsos/barna kenyeret, fustolt lazacot vagy meg jobb ha angolnat es pacolt laza
cot fott tojas 
karikakkal es citrom karikakkal ezekhez feher u. n. franciakenyeret. Ezzel szem
ben rakot nem 
ajanlott mert az nagyon kenyes. Esetleg lehet currys martasban adni rakot kis f
ekete kaviarral 
beszorva (+ feher kenye). Aztan adhartsz meg felvagottakat kulonbozo szinu papr
ikabol vagott 
karikakkal diszitve, ehhez a legjobb a grahamos kenyer/zsemle. Csinalhatsz egy 
szep darab 
marhahust megpacolva/sutve vekonyra felszeletelve, ehhez adhatsz sargarepa sala
tat:egy talban 
reszelt sargarepe, bele egy csomo mazsolat + citromot ra, pici so + cukor.
 Aztan ket kisebb tal salatat amiben az alap zöldsalata ami a legjobb ha u.n. j
egyhegysalatat 
hasznalsz mert az nehezebben fonnyad, paprika, paradicsom, kukorica, porehagyma
, lila hagyma, 
so/bors/pici cukor + novenyi fuszerek,  Ugy is csinalhatod hogy kulon-kulon tal
akba teszed a 
salatanakvalot es mindenki izles szerint szed maganak (kiveve a sargarepa salat
at). Adhatsz a 
salatahoz 2-3 fele ontetet is.

Eleg furcsa most melegrol meg nyarrol beszelni amikor hovihar van :-( De azert 
majdcsak ide is jon a 
tavasz meg a nyar.
Remelem tudod hasznalni az otleteket, udvözlettel: Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS