Hali!
> Ha itt NO-ban kacsatojas irant erdeklodnel, igencsak
>csodalkoznanak az emberek, senki emberfianak eszebe sem jutna ilyesmit
>termelni, meg kevesbe fogyasztani. Nemcsak azert, mert valszeg itt is
>tiltva van a felhasznalasa, hanem mar csak azert sem, mert a tyuktojas
>termelese joval olcsobb.
Kezd lassan flame szaga lenni ennek a tojas mizerianak :( de azert en is
beleszolok ;)
Sehol a vilagon nem termelik szerintem a kacsatojast. Viszont kacsatelepek
tucatjaval vannak mindenutt. Hat es ugye a kacsak tojnak tojasokat. Ugy is
mondhatjuk, hogy mellektermek. Hivatalosan felhasznalni persze legtobb
helyen tilos, de eppen ezert olcso is a kacsatojas. Es hat ha egy szakacs
vagy cukrasz sporolni akar... De barki gyakorlatlanabb is becsapodhat a
piacon (szep nagy es olcso tojasok)....
----------
Laja
|
Sziasztok!
En is nagyon szeretem a balsamico-t, fokepp salatakhoz hasznalom, keves
olivaolajjal. Az igazi modenai balsamico sotet barnas szinu, ezert van
akinek kevesbe tunik esztetikusnak, ha pl. vilagos szinu salatakra
(jegsalata, frisee, lollo verde stb.) ilyet teszek. Ezert nyaron
Nemetorszagban beszereztem balsamico biancot, azaz feher balzsamecetet.
Kevesbe hangsulyos az ize, mint a masik, de nagyon finom, "barsonyos".
Azota szinte minden salataontetbe ilyet hasznalok. Nem is volt olyan
veszes az ara, ha jol emlekszem 3 EUR alatt volt a felliteres uveg. A sotet
modenai balsamicot itthon 5-800 ft-ert adjak, 250 ml-es uvegekben.
Bea, a multkor lattam a Spektrumon egy filmet, abban a kanadai balzsamecet-
gyartasrol volt szo. Allitolag nagyon hires. Sajnos nem emlekszem, hogy
melyik varosban gyartjak.
Hogy mire lehet meg hasznalni? Sok helyutt ajanljak inyenceknek, hogy az
epret marinaljak keves balzsamecetben. Bevallom oszinten, nekem nem annyira
nyerte el a tetszesemet. Nem volt rossz, de nekem tejfollel sokkal jobban
izlik az eper. :-) Most jut eszembe: a gazpachoba is ezt kell tenni! Es
allitolag a lencsefozelek is egeszen uj ertelmezest nyer tole :-) (ez
utobbit meg nem probaltam).
--basmati rizs
Lehet kapni a legtobb hipermarketben, ha jol emlekszem Uncle Ben's
markajut. Hasonlokeppen finom a "jazmin" rizs, a legtobb kinai boltban
lehet mar kapni, akar kimerve, akar egyszeru "nejlonzacskos" csomagolasban,
3-400 ft kiloja. (Csak osszehasonlitaskeppen: a magyar rizs 150 korul van
mostansag...)
Azt sajnos nem tudom, hogy a ketto kozott mi a kulonbseg... Kovary Peter,
nem olvasol mostanaban bennunket? Te biztos tudod! :-)
sziasztok,
Zita
|
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni.
Nagyon szeretjuk a grillcsirket, de bizonyos reszeit nem annyira,
mint pl a csirkemell vagy csirkehat.
Mar probaltam ugyanolyan modszerrel csinalni csak combbol de nem
ugyanolyan az ize. Van valakinek otlete, hogyan lehetne ugyanazt
az izt kihozni ugy, hogy nem egesz csirket hasznalok?
Elore is koszonom.
Rea
|