1. |
cukrozott narancshej (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
2. |
cukrozott narancshej (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
3. |
Elefantszem (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Burek es fagyi (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | cukrozott narancshej (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Kata irta:
>Hat nekem nem kemenyedik, hanem egyre inkabb
>nedvesebbek lesznek a narancskockak. Raadasul egy kicsit "csipos" is ez
>a cukrosvalami..
Nem irtad, hogy fozes elott kiaztattad-e a narancshejakat.
Nagyon fontos, hogy a frissen lehamozott narancshejat _3 napig_ valtott
hideg vizben aztassuk. Enelkul kesernyes, csipos lesz.
Aztan: eleg sokaig kell fozni, min. fel oraig, es jo suru cukorszirupban.
Amikor elkeszul, en _kristalycukorban_ szoktam megforgatni, akkor nem
nedvesedik at annyira. Es meg igy is kell szaritgatni egy ideig.
Zita
|
+ - | cukrozott narancshej (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Katanak es a tobbi Konyhasnak!
Igy keszul a cukrozott narancshej:
A narancshejat szeleteld fel es harom napig - naponta valtott hideg vizben
aztasd. Onts ra friss vizet, tegyel hozza kristalycukrot ( 1 kg narancs
hejahoz kb 20 dkg-ot) es fozd addig, amig a viz elparolog rola, illetve a
narancshej meg nem puhul.(Vigyazz, mert konnyen leeghet)
Hempergesd meg a hejakat kristalycukorban es szellos helyen hagyd
megszaradni.
Otlet: a cukrozott narancshejat felkockazva, keverd ossze vagott dioval,
mandulaval, mogyoroval, mazsolaval... amit szeretsz.
Olvassz fel maradek etcsokoladet egy labosban ( egy picike vizet adjal
hozza). A narancshejas kevereket keverd az olvasztott csokiba, evokanalnyi
adagokban szedd alufoliara a csokis kevereket, formazd meg s hagyd
megdermedni. Nagyon finom edesseg, az egesz csalad ra fog jarni!
Jo etvegyat kivan: Katya
|
+ - | Elefantszem (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv!
Most kaptam egy kiprobalt receptet, allitolag nagyon finom:
Elefantszem
6 tojas sargajat 6 kanal porcukorral kikeverunk. 6 tojasfeherjet felverunk
habnak, 2 kanal lisztet, 3 kanal kakaot, 1 csomag (10 g) sutoport adunk
hozza es osszekeverjuk. Kisutjuk, nedves konyharuhara tesszuk, nyujtofara
feltekerjuk es hagyjuk kihulni.
Krem: 3 dl tejet 3 kanal liszttel megfozunk. 10 dkg margarint 20 dkg
porcukorral jol kikavarunk es mikor kihult a krem, osszekeverjuk. Teszunk
bele 3 kanal kakaot, 2 csomag vaniliascukrot (2x10 g).
Kihajtom a tesztat, megkenem a krem felevel, a nyujtofa helyere banant
teszunk es feltekerjuk. A krem masik felevel kivulrol megkenjuk,
kokuszreszelekkel megszorjuk. Masnap fogyaszthato.
--
NGabor
e-mail: #Linux forever! (SuSE 6.4; 2.2.14)
|
+ - | Re: Burek es fagyi (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Én ma ettem először Bureket itt, Budapesten egy szerbühorvát étteremben. A horv
át berátnőm vitt el oda. Nem rossz, bár spenóttal nem kostolnám meg.
Ő egyébként azt állítja, a hazai burekhez, amit pékségben árulnak nincs fogható
.
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: tarkaproxy.bke.hu)
|
|