Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 743
Copyright (C) HIX
2000-12-21
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 kimelo etrend / dieta (mind)  16 sor     (cikkei)
2 rizs (mind)  14 sor     (cikkei)
3 moszkauer (mind)  49 sor     (cikkei)
4 Udvozlet (mind)  6 sor     (cikkei)

+ - kimelo etrend / dieta (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

A segitsegeteket szeretnem kerni; olyan receptek utan kutatok, amelyek
gyomorbantalomban szenvedoknek kinal normalis etkezesi lehetosegeket.
Tehat nem cukorbeteg dieta, nem fogyokuras dieta, pusztan kimelo etrendrol 
lenne szo.
A weben nem nagyon talaltam hasonlo dolgokat.

elore is koszi

udv

Fenyvesi Ferenc

UI: a listanak(egyenlore) nem vagyok tagja, kerlek, hogy a
sajat cimemre kuldjetek valaszt.
+ - rizs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Konyhaások!
Régen olvasgatom és csodalom soraitokat. En is
szakerto vagyok, meg tudom mondani minden elem
tett etelrol, hogy izlik-e :-)))
Kerdesem a követezo: Van-e valakinek amolyan
bomba-biztos rizs-receptje? Kezdve ott, hogy
milyent kell venni, hogyan kell megszamolni,
mennyi viz, meddig fozni, merre kell kavarni,
stb, = lepesrol lepesre, azaz abszolut
analfabetanak. Eseteleg curry-s rizs is
erdekelne...(jöhet ekezettel, maganba is, - ha
lehet meg az unnep elott).
Koszonettel:
Tibi.
+ - moszkauer (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Felado :  [International]
>Temakor: Moszkauer ( 7 sor )
>Idopont: Mon Dec 18 09:23:26 EST 2000 KONYHA #742
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Sziasztok,
>
>nem tudja véletlenül valaki, hogy hogy készül a Moszkauer (lehet, hogy nem
>jól írom a nevét)?
>Elöre is köszönöm,
>
>Edit
>

Szevasztok!

Moszkauer
kb. 60 szelethez

Hozzavalok
15 dkg kristalycukor
15 dkg durvara daralt diobel
7 dkg vaj
7 dkg daralt cukrozott narancshej
1 dl tejszin
1 dkg liszt
1 kaveskanal etolaj
15 dkg etcsokolade

Egy edenyben allando keveres kozben nyilt langon felforralom az osszes
anyagot (a liszt, olaj es a csokolade kivetelevel). Miutan leveszem a tuzrol
a lisztet is hozzaadom.
Sutolemezeket vekonyan olajozok es nagyon keves lisztel beszorok.
A tesztamasszabol kiskanallal mandulanyi kis halmokat formazok egymastol kb
5 cm tavolsagra.
A sutemenyt elomelegitett 160-180 C fokos sutoben 6-8 perc alatt sutom ki.
Teljesen lapos kerek sutemenyek lesznek, amelyek akkor szepek, ha a szeluk
barnas a kozepuk fele pedig vilagosodnak. 2-3 perccel a sutes utan
felszedem. (Kesobb torik a sutemeny!)
A teljes kihules utan olvasztott, etolajjal higitott csokoladeval bevonom a
sutemenyek aljat.

Tippek:
mandulaval keszitve is finom
a sutolemezre rakott kis halmokat rumba martott kiskanallal picit
meglapitjuk
a leirt csokimaz helyet mindenki a sajat kedvencet hasznalhatja

Gyula
+ - Udvozlet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Kellemes karacsonyi unnepeket es nagyon boldog ujesztendot 
kivanok mindenkinek!

Misi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS