1. |
recepte? (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
2. |
Kukoricaszirup helyettesitese (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
3. |
telapofigura (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
4. |
mixer (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
5. |
Citromos es fokhagymas kolbasz (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
|
+ - | recepte? (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
hallo szakacsok,
ugy hozta a sors, hogy önellato lettem, de sajnos nincsen magyar
szakacskönyvem. van az interneten valahol lehetöseg receptek olvasasara?
gondolok itt egeszen egyszerü dolgokra is. fözelekek, sütemenyek stb.
köszi elöre is
mika
|
+ - | Kukoricaszirup helyettesitese (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Egy kerdesem lenne: sok amerikai receptben szerepel a kukoricaszirup (corn syru
p). Ezzel kapcsolatban kerdeznem, hogy ezt
mivel lehet helyettesiteni?
Lehet ezt kapni Magyarorszagon?
Norbi
|
+ - | telapofigura (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Elsosorban szeretnem megkoszonni a karamellas valaszokat!!
Nem art tudni, hogy a telapofigura az nem csokoladebol van. Az ilyen figuras
edessegek nem csokoladebol keszulnek, hanem bevonomasszabol, aminek nem
ugyanaz az osszetetele, mint a csokoladenak. A fogyaszto nincsen ezzel
atverve, mert a cimkejen is az szerepel vilagosan: bevonomassza. (egyebkent
en sem birom az izet)
Ajanlott irodalom: Magyar Elelmiszerkonyv 1-3-2000/36 sz. eloiras Kakao- es
csokoladetermekek
http://193.224.162.52/ELELM/1/13200036.html
http://193.224.162.52/keret2.htm (fooldal)
Ebben az eloirasban szerepel, hogy milyen osszetetelu termekeket lehet
csokoladenak, pralinenak, stb. hivni - ami nem felel meg a kriteriumoknak,
azt nem lehet csokoladenak, pralinenak, stb. hivni (azert ne feledjuk el:
Magyarorszagon elunk).
Udvozlettel:
Katalin
|
+ - | mixer (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Azt szeretnem megtudni, hogy mi a funkcionalis kulonbseg a botmixer es a
kezimixer (kevero- es dagasztokaros) kozott?
A segitokesz valaszokat elore is koszonom.
Udvozlettel:
Katalin
|
+ - | Citromos es fokhagymas kolbasz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Citromos és fokhagymás kolbász
A se, túl száraz se túl zsíros húst apróra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, res
zelt citromhéjjal ízesítjük (5 kg húshoz egy citrom héja) és annyi vízzel, hogy
jó csúszós legyen, elkeverjük, és a bélbe töltjük. Ugyan így készül a fokhagym
ás kolbász is, csak citromhéj helyett kis reszelt fokhagymát, vagy fokhagyma le
vet, paprikát és kevés majoránnát teszünk bele.
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
|