Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1394
Copyright (C) HIX
2003-01-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 recepte? (mind)  9 sor     (cikkei)
2 Kukoricaszirup helyettesitese (mind)  9 sor     (cikkei)
3 telapofigura (mind)  21 sor     (cikkei)
4 mixer (mind)  8 sor     (cikkei)
5 Citromos es fokhagymas kolbasz (mind)  12 sor     (cikkei)

+ - recepte? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

hallo szakacsok,

ugy hozta a sors, hogy önellato lettem, de sajnos nincsen magyar
szakacskönyvem. van az interneten valahol lehetöseg receptek olvasasara?
gondolok itt egeszen egyszerü dolgokra is. fözelekek, sütemenyek stb.

köszi elöre is

mika
+ - Kukoricaszirup helyettesitese (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Egy kerdesem lenne: sok amerikai receptben szerepel a kukoricaszirup (corn syru
p). Ezzel kapcsolatban kerdeznem, hogy ezt 
mivel lehet helyettesiteni?

Lehet ezt kapni Magyarorszagon?

Norbi
+ - telapofigura (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Elsosorban szeretnem megkoszonni a karamellas valaszokat!!

Nem art tudni, hogy a telapofigura az nem csokoladebol van. Az ilyen figuras
edessegek nem csokoladebol keszulnek, hanem bevonomasszabol, aminek nem
ugyanaz az osszetetele, mint a csokoladenak. A fogyaszto nincsen ezzel
atverve, mert a cimkejen is az szerepel vilagosan: bevonomassza. (egyebkent
en sem birom az izet)
Ajanlott irodalom: Magyar Elelmiszerkonyv 1-3-2000/36 sz. eloiras Kakao- es
csokoladetermekek
http://193.224.162.52/ELELM/1/13200036.html
http://193.224.162.52/keret2.htm (fooldal)

Ebben az eloirasban szerepel, hogy milyen osszetetelu termekeket lehet
csokoladenak, pralinenak, stb. hivni - ami nem felel meg a kriteriumoknak,
azt nem lehet csokoladenak, pralinenak, stb. hivni (azert ne feledjuk el:
Magyarorszagon elunk).

Udvozlettel:
Katalin
+ - mixer (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Azt szeretnem megtudni, hogy mi a funkcionalis kulonbseg a botmixer es a
kezimixer (kevero- es dagasztokaros) kozott?
A segitokesz valaszokat elore is koszonom.

Udvozlettel:
Katalin
+ - Citromos es fokhagymas kolbasz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Citromos és fokhagymás kolbász

A se, túl száraz se túl zsíros húst apróra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, res
zelt citromhéjjal ízesítjük (5 kg húshoz egy citrom héja) és annyi vízzel, hogy
 jó csúszós legyen, elkeverjük, és a bélbe töltjük. Ugyan így készül a fokhagym
ás kolbász is, csak citromhéj helyett kis reszelt fokhagymát, vagy fokhagyma le
vet, paprikát és kevés majoránnát teszünk bele.


-- 
Üdvözlettel:
Gabesz

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS