Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1623
Copyright (C) HIX
2003-11-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: BEBIETEL (mind)  8 sor     (cikkei)
2 Szappan fozes (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Surgosen kellene a kenyer sutes receptje (mind)  13 sor     (cikkei)
4 re: avokado (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - re: BEBIETEL (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia
A www.nexus.hu/macoka oldalon a macóka szakácskönyve címszó alatt találsz jó
recepteket. Sajnos az én fiam nem ette sem az én főztömet és gyakran a
bébiételt sem. Csak a joghurtot. Meg a krémtúrót. Most 16 hónapos és (el ne
kiabáljam) három napja eszik rendesen. Bár lehet, hogy ez a majd egy üveg
Bérescseppnek köszönthető, amit megetettem már vele.
Szóval, sok sikert.
Virág
+ - Szappan fozes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

Senki se foz elkasznalt konyhai zsírokbol hazi szappant? Vagy mar tejesen feled
ésbe ment a receptje vagy talan mar senki se ismeri a keszites menetet. Tudna v
alaki segítenií, fontos volna!

Koszonettel:
Agni
+ - Surgosen kellene a kenyer sutes receptje (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Korabbab mar szo esett a hazi kenyer hazilagos suteserol. De az ott felsorolt r
eceptek egyike se hasonlit, arra a fajta kenyerre,amit annak idejen keszitett n
agymamam. Annyit tudok, hogy elozo edte megkavarta a kovaszt es hozza kreverte 
a sot es szakalytoba tette pihentettni. Masnap reggel begyujtott a kemencebe es
  a meleg kemencébe berakta sutni a kenyer tesztat, elotte persze megvatta a te
tejet felkor ivbe.  Kb. egy  masfel ora alatt megsult a finom kenyér, tetejet z
sirral atkente miutan kivette. Arra emlekszek, hogy se rozs lisztet, se kruppli
t nem tett a tesztajaba.

Ra ismer valaki a kenyer keszites menetere és volna szives megosztana az elkesz
itesenek menetet,

Agni
+ - re: avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Koszi az avokados recepteket, idohianyban szenvedek, nincs idom magamnak
keresgelni recepteket, az ajanlatokkal megkonnyitettetek a dolgomat.
Mar tobbszor vettem avokadot, tobbnyire a szemetben landolt, sot mindig, en
eddig csak salataba vagtam bele, mert tobben mondtak, milyen finom....
ezidaig csak a tokizt fedeztem fel bennuk, raadasul peneszesnek neztek ki a
mag korul, ugyhogy marcsak ezert is altalaban  kidobtam az egeszet, ahogy
volt.  Kb ket hete az egyik uzletben az osszes zoldseget, gyumolcsot 50 %-al
olcsobban adtak egy hetig-minden honapban van ilyen akcio, egyik heten a
zoldsegek, masik heten a sajtok, aztan felvagottak, melyhutott aruk,
edessegek, stb-gondoltam teszek egy utolso kiserletet, par centert megis,
hatha megis jo az az avokado, ha annyian mondjak, legfeljebb megint idobasra
kerul.... Na aztan el is felejtkeztem rola, ket het utan vagtam fel, a
penesznek nyoma sem volt, es tokize sem volt az egesznek, kisse edeskes,
vagy nem is tudom milyen ize volt, szoval jo.
Ugyhogy kiprobalom a kulimajszokat is majd. A magja elkezdett sirni,
verezni, valahol megvagtam, ott a vagas helyen  olyan narancssargas-pirosas
lett.

Vica

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS