Szászvárosi István > 2000.10.01. 15:32:06 +1h-kor írta:
Szászvárosi István > 2000.07.09. 21:44:21 +1h-k
or írta:
Sziasztok Konyhalakok!
Papagajtorta
Hozzavalok:
20 dkg. cukor,
20 dkg. liszt,
4 db. tojas,
1/2 poh. tejfol, (1 deci)
1 csom. sutopor,
aromak,
margarin az edeny kikenesehez.
Elkeszites:
A porcukrot, a 4 db. egesz tojassal habosra keverjuk, hozzaadjuk a tejfolt, es
a liszttel osszekevert sutoport. Az igy kapott alaptesztat szetosszuk annyi
talkaba, ahany fele szint, vagy izt akarunk kapni. Peldaul: kakao, kivi, puncs,
vanilia, vernarancs, keserumandula, vagy dio (zold), safrany (sarga).
Mindegyik aromat osszekeverjuk a talkakba tett tesztaval, 1-2 percig allni
hagyjuk. Kozben, a 24 cm atmeroju sutoedenyt kivajazzuk, majd
kanalankent, felvaltva a kulonbozo szinu es izu tesztakat egymasmelle
tesszuk az edenyben, ugyelve arra, hogy minel tarkabb, papagaj jelleget
kapjon. Elsimitani nem kell, mert a meleg hatasara, a kulonbozo szinek, ugy
is osszefolynak.
Fedo alatt, teljes energiaval addig hevitjuk, amig a thermocontroll mutatoja,
alaphelyzetbol ki nem mozdul, majd takarek langra kapcsoljuk. Amikor, a
homeromutatoja a zold-piros mezo hatarvonalat eleri, levesszuk a fedot, es
egy tiszta konyharuhaval kitoroljuk a keletkezett gozparat, majd a fedot
visszateve, levesszuk a hoforrasrol, es negyed oran at hagyjuk parolodni, azaz
sulni.
A fedot eltavolitva, egy fakessel ovatosan elvalasztjuk a tesztat az edeny
oldalatol, majd a tortatalcat rahelyezve, egy eroteljes mozdulattal felforditju
k,
hogy a PAPAGAJTORTA a talcara keruljon.
Tetszes szerinti kremmel, csoki mazzal kenhetjuk, diszithetjuk, de
onmagaban is nagyszeru.
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika
|