Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 864
Copyright (C) HIX
2001-05-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 taborozo2 (mind)  106 sor     (cikkei)

+ - taborozo2 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ime a masodik reszlet.

Gyula

Sonkagulyas
sonka 40 dkg
voroshagyma 1 fej
zoldpaprika 2 db
paradicsom 2 db
burgonya 80 dkg
tejfol 2 dl
pirospaprika 1 ek

A sonkarol a zsiros boros reszt levagjuk es aprora kockazzuk. Kiolvasztjuk
es megfonnyasztjuk rajta az aprozott voroshagymat. Megszorjuk a
pirospaprikaval, majd hozzaadjuk a koromnyi kockakra vagott sonkat.
Felontjuk 1,5 liter vizzel es felforraljuk. Kis tuzon puhulasig fozzuk.
Ekkor tesszuk bele a kockazott burgonyat, kicsumazott paprikat es a
lehejazott paradicsomot es addig fozzuk mig a belevalok meg nem puhultak.
Talalas elott tejfolozzuk.
..
Pasztortarhonya
szalonna 10 dkg
tarhonya 25 dkg
burgonya 80 dkg
voroshagyma 1 fej
pirospaprika 1 kavesk.
so
zoldpaprika 2 db
paradicsom 1 db
kolbasz

A fustolt szalonnat kockazzuk a kiolvasztott zsirjaba tesszuk a tarhonyat,
majd aranysargara piritjuk benne. Hozzakeverjuk az aprora vagott hagymat es
ezzel is piritjuk. Megszorjuk a pirospaprikaval es felontjuk 1 dl vizzel.
Jol elkeverjuk beletesszuk a kockazott burgonyat, sozzuk, hozzaadjuk a
kicsumazott zoldpaprikat, hamozott darabolt paradicsomot. Kozben
kevergessuk, hogy le ne egjen. Vegul felontjuk kb. 8 dl vizzel es ha van
szemelyenkent teszunk bele 5 dkg fustolt vagy debreceni kolbaszt. Ha mar
forr, nem tuzelunk tovabb, mert lefedve sajat gozeben is megfo.

Betyaros tarhonya
konzervporkolt 1 doboz
szalonna 10 dkg
voroshagyma 2 fej
tarhonya 25 dkg
burgonya 25 dkg
zoldpaprika 2 db
so
pirospaprika

A fustolt szalonnat apro kockakra vagjuk es kiolvasztjuk. Sargara piritjuk
rajta a tarhonyat, majd az aprora vagott voroshagymat. Ratesszuk a kockazott
burgonyat. Pirospaprikaval es soval meghintjuk. Felontjuk kb. 6 dl vizzel,
beletesszuk a kicsumazott zoldpaprikat es kis langon puhara fozzuk.
Belekeverjuk a konzervporkoltet es jol atforrositjuk.

Paradicsomleves
zsir 1 ek.
liszt 1 ek.
paradicsompure 1 doboz
so
cukor
bors
baberlevel
rizs

Rantast keszitunk, majd beletesszuk a paradicsompuret es azzal is hevitjuk
egy kicsit. Felengedjuk vizzel, soval, torott borssal, cukorral,
baberlevellel izesitjuk. Nehany percig forraljuk, majd par szem rizst fozunk
bele.

Tavaszi zoldsegragu
voroshagyma 15 dkg
sargarepa 20 dkg
petrezselyem 15 dkg
karfiol 20 dkg
zoldborso 10 dkg
huskonzerv 2 doboz
olaj 10 dkg
paradicsom 15 dkg
bors
so
petrezselyemzold

Uvegesre piritjuk a finomra vagott hagymat, Hozzaadjuk a karikara vagott
sargarepat es a zoldborsot. Sozzuk es 15 percig egyutt paroljuk. Beletesszuk
a rozsaira szedett karfiolt, a cikkekre vagott paradicsomot, vegul a
kockakra vagott vagdalthust. Megszorjuk a petrezselyemzolddel, borsozzuk,
felengedjuk annyi vizzel ami eppen ellepi, es keszre fozzuk.

Babporkolt virslivel
tarkabab 75 dkg
zsir 6 dkg
voroshagyma 1 fej
fokhagyma 1 gerezd
pirospaprika
virsli 3 par

A babot elozo este beaztatjuk. Keves sos vizben puhara fozzuk, hogy mire
megfo alig legyen leve. A nagy fej voroshagymat aprora vagjuk es 5 dkg
zsirban megfonnyasztjuk. Teszunk bele 1 gerezd osszezuzott fokhagymat, 1
csapott evokanal pirospaprikat es feleresztjuk 1-2 evokanal vizzel. Puhara
paroljuk, majd lesutjuk zsirjara es a megfott babhoz keverjuk es
osszeforraljuk. A virsliket karikazzuk es az 1 dkg zsiron atforrositjuk. A
kesz babporkolt tetejere teve talaljuk.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS