Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1672
Copyright (C) HIX
2004-01-09
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 sargarepa fozelek (mind)  42 sor     (cikkei)
2 sargarepa fozelek (mind)  24 sor     (cikkei)
3 Pataki tal (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - sargarepa fozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA  > 2004.01.08. 02:39:56-kor írta:
 

> Terhes vagyok es valahol olvastam,hogy valakinek a kedvenc etele a sargarepa
> fozelek es azota nem tudom kiverni a fejembol. Hat igen ilyenek a terhes 
> nok:))

Gratulalok! Mikorra varad a babat?

Sargarepa fozelek:
legegyszerubb formaja:
Vagd tetszes szerinti formara a sargarepat - kocka vagy kis hasab alakura.
2 evokanal olivaolajban, vagy vajban parold egeszen puhara. Pici so, cukor, 
bors kell bele. Szord le 1 evokanal liszttel, keverd at es tejszinnele feleresz
tve 
forrald fel.

2. kockara vagott sargarepat annyi vizben tedd fel foni, hogy ne lepje el.
Sozd, borsozd meg. Amint megfott, botmixerrel keverj el benne egy evokanal
lisztet, forrald ki, majd keves tejfollel keverd el, reszelj bele csipetnyi sze
re-
csendiot.
3.
egy evokanal finomra vagott hagymat dinsztelj meg egy evokanal vajon.
Tedd hozza a kockara vagott sargarepat, keverd jol at. Szord le finomra vagott
petrezselyem zolddel, pici cukorral, soval, borssal es egy kanal liszttel.
Onts ra annyi tejet, hogy kremszeru martast kapj. forrald ki, ha szereted,
izesítsd keves citromlevel.

4. ugyanaz, mint a harmas, de tej helyett huslevessel ereszted fel.

5.
1,5 kg sargarapat reszelj le. Labasban forrosits vajat, vagy olajat. Tegyel bel
e
egy evokanal kristalycukrot, es ontsd hozza reszelt repat.  Parold kevergetve, 
es 
ha uvegesse valt a repa, szord le egy kanal liszttel. Ovatosan kevergesd egy 
percig, majd ontsd fol vizzel, vagy huslevessel. Sozd meg, szorj bele petre-
zselyem zoldet, forrald ki. Izles szerint tehetsz meg bele borsot is.

Maria

+ - sargarepa fozelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Monika,

Utoljara vagy 15 eve, a gyerekeimnek csinaltam ilyet, de az csak vizben
fott + tejjel besuritett "bebipapi" volt. :-)) 
A Horvath Ilona szakacskonyvben talaltam egy receptet, ime:

Sargarepa-fozelek

Hozzavalok: 80 dkg sargarepa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej,
petrezselyem, so

A sargarepat vekonyra szeleteljuk (en kockara emlekszem...) es forro
olajban keves hus- v. csontlevel, soval, cukorral fedo alatt puhara
paroljuk. Zsirjara sutjuk, meg egy keveset piritjuk, a liszttel meghintjuk
es tejjel felengedjuk. Petrezselyemmel v. citrom hejaval izesitjuk.

----------

Nem tudom, erre gondoltal-e.... 
Valakitol hallottam, hogy keves fokhagymaval izesiti.
En kiprobalnam egy kis friss gyomberrel + szerencsendioval izesitve is. :-) 

sziasztok,
Zita
+ - Pataki tal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Karacsonyra kaptam egy maz nelkuli cserepedenyt, pataki talat.
Szeretnek kerni ehhez recepteket. Mar kiprobaltam egy egyszeru
etellel, krumplit, hagymat, szalonnat, befuszerezett husszeletet
retegeztem egymasra. Nagyon finoman osszesult-fott, ezert szeretnem
maskor is hasznalni, csak valtozatosabb receptekkel.

Koszi, Gabi

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS