1. |
Re: Kelbimbo (mind) |
37 sor |
(cikkei) |
2. |
candidas dieta (mind) |
48 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: Kelbimbo (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>Akarhogy keszitem, mindig keseru. Regebben nagyon
>kedveltem a kelbimbobol keszult eteleket, es akkoriban
>sohasem ereztem kesernyesnek...
>Mit csinalok rosszul a parolas soran? Van valami
>kulonleges fortely? Ti hogyan keszititek el?
En ezt meg csak a friss kelbimbonal tapasztaltam, a
fagyasztottnak nem szokott ilyen eros ize lenni. Azt
szoktak javasolni (bar en meg nem probaltam), hogy
fozeskor az elso fozovizet le kell onteni, es friss
vizben folytatni a fozest. Probald ki!
>Recepteknek is orulnek!
Frankfurti levesbe pl. jobban szeretjuk, mint a
kelkaposztat, valahogy jobban mutatnak a kis zold
golyok. Es itt egy masik kedvencem (nem irok pontos
mennyisegeket, en is csak fejbol csinalom):
Kelbimbos toltott tojas:
8 tojast megfozok, felbevagom, a sargajat kiszedem egy
talba. Egy beaztatott zsomlevel, soval, borssal,
mustarral es egy kis tejfollel alaposan osszekeverem.
Megtoltom vele a tojasfeherjeket. A kelbimbot megfozom.
Kivajazott jenaiba lerakom a tojasokat, raszorom a
kelbimbot (lehet tobb reteg is). Vajbol, lisztbol,
tejbol besamelt csinalok, a vegen belekeverek 1 tejfolt,
es leontom vele a cuccot. Tetejere reszelt sajt, aztan
mehet a sutobe, amig a sajt meg nem pirul.
Kelbimbo helyett brokkolival is finom am! Mi ugy
szeretjuk, ha boven van rajta szaft :)
Judit
Judit
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.59.10)
|
+ - | candidas dieta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
sziasztok,
edesanyamnak candidafertozese van, ezaltal szigoru dietara lett fogva.
kozeleg a karacsony es szeretnem meglepni finom, de megis a dietajaba
illo ennivalokkal. ha tudtok ilyeneket, kerlek irjatok meg.
elore is koszonom :)
udv,
Szilvi
ui: makos beigli candidasoknak, hatha valakinek meg szuksege van ra:
Makos beigli
Hozzavalok ket rudhoz:
Teszta
25 dkg tonkolybuzaliszt
12 dkg sargarepa
1,5 dl viz
fel dl etolaj
1-1 kaveskanal orolt kardamom, bazsalikom es gyomberpor
fel kaveskanal szodabikarbona.
Toltelek
25 dkg alma
10 dkg daralt mak
10 dkg magozott meggy
1/2 citrom
4 teaskanal orolt fahej.
Elkeszites
A sargarepat reszelje le finomra egy tormareszelo segitsegevel.
Korulbelul 1 dl vizet melegitsen forrora, es keverje bele a
szodabikarbonat. Adja a vizet a sargarepahoz, majd keverje hozza a
lisztet is. izesitse a fuszerekkel, ontse hozza a maradek langyos
vizet es az olajat. Gyurjon belole lagy tesztat es tegye felre egy ora
hosszaig. Amig a teszta pihen, keszitse el a tolteleket! Hamozza meg
es reszelje le az almat, amihez rogton csopogtesse hozza a fel citrom
kifacsart levet, kulonben megbarnul. A makot keverje ossze a fahejjal.
Az elkeszult tesztat es a tolteleket is ossza ket egyenlo reszre. Egy
alufoliacsikot hintsen meg keves liszttel, majd a tesztat nyujtsa ki
rajta egyenletesen vekonyra. Hintse meg a fahejas daralt makkal, majd
szorja meg a reszelt almaval es a magozott meggyel is. Az alufolia
segitsegevel ugyesen tekerje fel ugy, hogy folia ne keruljon a teszta
belsejebe. Foliaval egyutt tegye egy tepsibe. Elomelegitett sutoben,
kozepes langon korulbelul husz percig susse.
|
|