Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1099
Copyright (C) HIX
2002-02-28
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Goffri (mind)  18 sor     (cikkei)
2 Babgulyas (mind)  21 sor     (cikkei)
3 svedasztal (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Re: babgulyas (mind)  5 sor     (cikkei)

+ - Goffri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Gyula!
Ami nalam bevalt es azota is csak ezt a fajtat keszitem, az a kovetkezo:

2 tojas
30 dkg liszt
6 dkg olvasztott vaj v. margarin
5 dl tej
2 ek. porcukor
2 ek. olaj
1-1 mokkáskanal sutopor, vanilia, so,
A  tojasfeherjet  kemeny  habba  verem,  hozza a sargaja, majd a tobbi
alapanyag.

Van meg egy par, esetleg maganba elkuldhetem ha kered.

Kata
+ - Babgulyas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

BABGULYÁS
============
Hozzávalók: 20 dkg nagy szemű szárazbab, 40 dkg marhalábszár, 25 dkg vegyes lev
eszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, kis darabka zeller és karalábé), 2 zö
ldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokh
agyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bo
rs, ízlés szerint só.

A megmosott és átválogatott babot előző este beáztatom. Másnap az áztatóvizet l
eöntöm, és 7,5 dl tiszta vízbe teszem. Puhára főzöm. (Kuktában negyedannyi idő 
alatt megfő, mint hagyományos fazékban.) Míg a bab fő, a megmosott és leszáríto
tt húst kis kockákra vágom, a megtisztított zöldséget felkarikázom, a zöldpapri
kát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot vékony gerezdekre vág
om. A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, majd a felhevített olajon üve
gesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráö
ntök 2 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve, ráteszem a húskockákat.
 Állandó keverés közben fehéredésig pirítom, majd ráöntök 5 dl vizet. Megsózom,
 megborsozom, és fedő alatt majdnem puhára főzöm. Ezután a főtt babot és a húst
 (mindkettő levével együtt) összeöntöm. Zúzott fokhagymával fűszerezem, és a zö
ldséget is beletéve, készre főzöm. Legvégül teszem hozzá a paradicsomszeleteket
, és éppen csak egyet forralva, lefedve hagyom pár percig, csak ezután tálalom.
+ - svedasztal (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Nyaron az eskuvo utan egy kis letszamu
"kerti partit" szeretnenk. Egy svedasztalt szeretnenk, de sajnos nem sok
otletem van a svedasztalra kerulheto etelekrol.
Ha tudtok adjatok nekem tanacsot!
Elore is koszonom!
Poli
+ - Re: babgulyas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Sziasztok, tud valaki finom babgulyas receptet?
> gabi

Nezd meg a http://kifozde.inf.hu oldalt.
Istvan

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS