A multkor valaki goffri receptek utan erdeklodott.
Most megtalaltam nehanyat, reszben itt kaptam, reszben egy kolleganomtol.
Ezuton is koszonom a recepteket "Sari"-nak!
Jo sutogetest!
Mogyorós waffel
Hozzavalok:
200g vaj vagy margarin; 100g cukor; 1 z.vanillias cukor; 3 tojas; 1 csip.
so; 7
5g liszt ; 50g etk. kemenyitö; 1 teaskanal sütöpor; 150g frissen daralt
mogyoro
(nem földi)
A vajat a cukorral es a vanillias cukorral habosra keverjük, majd hozza
adjuk a
tojasokat,a sot es simara keverjük.
A lisztet, a kemenyitöt es a sütöport összekeverjük es kis adagokban a
vaj-toja
smasszahoz adjuk.Utoljara keverjük bele a daralt mogyorot, majd a
goffri/waffel
sütöben megsütjük.
Marcipan waffel
Hozzavalok:
200g nyers marcipan; 3 dl tej; 200g liszt; 1csip. so; 2 tojas; 50g cukor;
50g s
zeletelt mandula; olaj a süteshez
A marcipant kis darabokra vagjuk es a tejben elkeverjük amig fel nem
oldodik. A
lisztet, a tojasokat, a sot es a cukrot a marcipantejhez adjuk, es az
egeszet
simara keverjük. A waffelsütöt elömelegitjük, beolajozzuk, megszorjuk
szeletel
t mandulaval, raöntjük a tesztat es keszre sütjük.
Goffri /elesztos/
Hozzavalok: 50 dkg lisz, 4 tojas, 25 dkg margarin, so, 2 dkg eleszto,
vanilias cukor, citromhej.
Fel dcl langyos tejben elkeverjuk az elesztot,
+ a hozzavalokat
meg annyi tejet keverunk bele, hogy suru legyen.
1 oran at allni hagyjuk.
Fahejas:
Hozzavalok: 50 dkg liszt, 1 sutopor, ű12 dkg cukor, so,
20 dkg olvasztott vaj, 4 tojas, fahej.
Tejszines:
Hozzavalok. 50 dkg liszt, 4 tojas, 15 dkg olvasztot vaj, 2,5 dl tejszin, 10
dkg cukor, so.
2.5 dl vizzel elkeverjuk a hozzavalokat, a tojasfeherjet kulon habba verve
adjuk hozza.
Csokis: /lassu/
Hozzavalok: 50 dkg liszt, 2.5 dl tej, 20 dkg olvasztott vaj,4 tojas, 20 dkg
porcukor,
5 dkg kakao, csipet szodabikarbona, 2 dkg eleszto.
Az elesztot langyos tejben felfuttatni, hozzaadni a lisztet, mikor duplajara
kel,
belekeverni a tobbi hozzavalot,
1 orat allni hagyni.
|