Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1457
Copyright (C) HIX
2003-04-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Beszamolo (mind)  12 sor     (cikkei)
2 csipos savanyu leves (mind)  26 sor     (cikkei)
3 Re:Vacsora Venetoban (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - Beszamolo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Elnezest, ha untattalak Benneteket, Minden jot, kellemes fozocsket
tovabbra
> is:
>
> Vegh Izabella

Kedves Izabella!

Dehogy untattal! Csak koszonet illet Teged azert, hogy szint hozol a listara
a beszamoloddal. Jo kis otletek is voltak benne, koszonjuk.

Szeretettel: Andrea
+ - csipos savanyu leves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A Konyhavarazs sorozat, kinai szakacskonyveben a kovetkezo
modon irjak le a fenti levest. Megjegyzem en meg igy nem csinaltam
meg. Nem beszelve arrol, hogy nem tudom milyen a
nyilgyokerliszt. :-)

EROS-SAVANYULEVES

Hozzavalok:  1,5 l. csirkele, 5 dkg csikokra vagott roston sult
serteshus, 5 dkg megtisztltott garnelarak, 2,5 dkg szeletekre vagott
bambuszrugy, 5 dkg sotet feketegomba (fafulgomba) 5 percig forrasban
Ievo vizben aztatva majd csikokra vagva, 2-3 szal folkarikazott
ujhagyma, so izles szerint, 1evokanal cukor; fel kk natrium-glutamat
(elhagyhato), 1 kk sotet szojaszosz, fel kk vilagos szojaszosz, 1,5
evokanal malataecet (vagy feher ecet), 1 kiskanal chiliolaj vagy
chiliszosz, negyed kk szezamolaj, fel kk Shao Shing bor vagy szaraz
cherry (elhagyhato}, 1db jol folvert tojas, 1evokanal kukoricallszt,
.vagy nyilgyokerliszt.. 2 evokanal vizzel peppe .keverve.

Az alapanyagokat a tojas es a peppe kevert kukoricatiszt kivetelevel
hozzaadjuk a csirkelehez, es lassu tuzon 4-5 percig fozzuk. Ovatosan
belekeverjuk a peppe kevert kukoricalisztet, es ujabb 2-3 percig
forraljuk, amíg a leves besurusodik es attetszove valik. Ekkor
levesszuk a tuz- rol es lassu keveres kozben belecsurgatjuk a felvert
tojast, ami meg a forro levesben szalakka fo szet. Azonnal talaljuk.

szeretettel J.Zsoka
+ - Re:Vacsora Venetoban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Izabella!

Nagyon koszonom, hogy ilyen szinesen leirtad a vacsoratokat. :))
Ezekbol tenyleg lehet nehany otletet kolcsonozni.

Megint kiderul, hogy milyen videki vagyok mi az a Ruccola?

(Avagy az eggykori reklam szerint Mi az a CSEB?) :)))

Szeretettel J.Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS