Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 982
Copyright (C) HIX
2001-10-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: Lazac (mind)  25 sor     (cikkei)
2 Re lazac (mind)  8 sor     (cikkei)
3 lazac Zsuzsinak (mind)  15 sor     (cikkei)

+ - RE: Lazac (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia,

Volt szerencsem tobbszor Finnorszagban jarni es sokfele modon elkeszitett lazac
ot enni. A lazac szamomra 
olyan a halak kozott, mint a Tokaji a borok kozott. A lazacot a legkonnyebb elk
esziteni, mert csak grillezni kell, 
vagy keves olajon megsutni. En altalaban sozom es durvara orolt borssal szorom 
meg. Ami fontosabb az a hozza 
illo szosz. En altalaban cukkini szoszt szoktam hozza csinalni. Cukkinit parolo
m, majd soval, borssal es 
citromlevel izesitve osszeturmixolom es teszek melle 1 dl tejszint. Ehhez kabe 
2 kozepes meretu cukkini 
szuksegltetik, es nem szoktam lepucolni a hejat, attol a szosz meg erdekesebb. 
Visszateszem es forrasig 
kevergetem. Ha nem eleg suru, akkor egy kis lisztet keverek a tejszinbe.
Nagyon finom cukkini martason kivul parajjal, sot bazsalikomos majonezzel is, e
zt most lattam a Spektrumon az 
Egyszeruen fozni cimu musorban. Ha jol emlekszem  a heten meg ismetlik. Nezz be
le, erdemes.

PS: Ha gyakorlott vagy , akkor ajanlom, hogy izleld meg egyszer magaban a lazac
ot es utana magad is tudni 
fogod mi illik hozza.

Udv, Kulta
+ - Re lazac (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Koszonom szepen a lazacrecepteket Marthanak es Marianak, ki fogom oket
> probalni, nagyon jol hangzanak :-)

Koszonjuk!  ;-)  Zsuzsikam, elfelejtettem emliteni, hogy minden hal vagy
tengeri herkentyu me'g finomabb, ha nehany csepp citromot teszunk ra mikor
ma'r a tanyeron van. 

Martha
+ - lazac Zsuzsinak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

kedves Zsuzsi

Itt egy egyszeru lazacrecept, en talaltam ki:

A lazacszeleteket-friss -sozd be, kend be citromleval, borssal, es egy
kis olivaolajjal.
nem odaragado serpenyobe tedd bele, es susd, forgatni kell, ovatosan.

martassal szoktam adni, joghurtot, tejfolt, kis majonezt osszekeverek,
bele borsot, sot, friss bazsalikomot, borsikafuvet-ebbol keveset.

Koret petrezselymes krumpli.

udv
Vica Grazbol

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS